Gdzieś tam na końcu świata...

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
DTJ_1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 lis 2013, o 15:50
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Gdzieś tam na końcu świata...

Post »

jode22 pisze:Dorotko, nie wykopuj. Wpadniesz do mnie na kawkę, to ze dwie siaty roślinek zabierzesz dla Ani ;:224 .
Jolu nie bądź taka cwana, na kawkę i owszem wpadnę ale musisz ruszyć się i odwiedzić koleżanki już masz dwie po drodze a i Wandzie masz też blisko także wycieczka Ci się szykuje. ;:196
Awatar użytkownika
Andzia84
1000p
1000p
Od: 23 sty 2014, o 15:51
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Jolu, Dorotko- Ja Was bardzo chętnie zapraszam do siebie, a jak będzie Was dwie+ kierowcy to i naleweczka wiśniowa mojego taty się znajdzie, nie tylko wino mojego eMa ;:306
Dorotka, Ty się tak na piechotę nie zapędzaj, bo po tej nalewce to raczej kompas w głowie Ci się wyłączy :) Może kierowcę jednak namówisz, a z dziewczynkami to mój Kuba się chętnie pobawi. Już z niego dobry ancymonek rośnie-oby kobitka to się będzie bawił, uśmiechał, wdzięczył i wszelkie swoje zabawki pokazywał :D A jak tego swojego nie namówisz, to ja po Ciebie przez pola przyjadę- w końcu 3 lata prawko robiłam, ale taki ze mnie rajdowiec, że po 7 egzaminach zrezygnowałam-głupia ;:124 Nigdy nie sądziłam, że będę na wsi mieszkać, a tu bez prawka to dosłownie ani rusz.

Ewuś-u nas też padało, a ja u rodziców jestem i nie wiem co tam u mnie na działce się dzieje :) Po tygodniu nieobecności na pewno zmiany zauważę :) I mam nadzieję, ze nie będą to zmiany które zauważyłam po swoim wyjeździe latem, zostawiając roślinki pod opieką eMa ;:306

Aguś
:wit Tak, basen i wodę uwielbiam. Gdy byłam młodsza to w każdej kałuży, wyrobisku czy jeziorze się pluskałam, nieraz płosząc ryby mojemu wówczas nieeMowi :D Teraz to tylko basen i morze-wybredna się zrobiłam :D

Marysiu Ja od zawsze pamiętam 3 baseny w Białej-na AWF-ie właśnie, w moim LO czyli Kraszewskim i na Biawenie. Te dwa pierwsze są teraz super odremontowane, a na AWF-ie oprócz basenu sportowego jest sauna, jacuzi, mały basen, ogromna, zakręcona zjeżdżalnia i bicze wodne. Jest rewelacyjnie. Sama byłam tam pierwszy raz bo basen odremontowano już po moim wyjeździe z Białej. A o Lublin pytałam bo studiowałam na UMCS-ie i myślałam, że Ty może też :) Tak, z ciekawości i sentymentu :) Fajny jest Lublin-prawda? Chociaż Ty na swoich Kaszubach też masz cudownie. Zawsze gdy jeździmy nad morze to Twoje rejony strasznie mnie urzekają i zazwyczaj gdzieś się chociaż na chwilę zatrzymujemy żeby nacieszyć oczy widokiem. Ja tylko za górami nie przepadam. Są nieco przerażające w swoim majestacie :)
Awatar użytkownika
-Piotr-
200p
200p
Od: 2 mar 2014, o 10:33

Post »

Andzia84 pisze: Piotrze Proszę bardzo :) I dziękuję za komplement pod adresem mebelków :) Tak jak napisałam wyżej zrobię fotki w tygodniu mebli moich rodziców. Te to dopiero są ładne :) Możesz podglądać i ściągać ile chcesz :) Zdjęcie takiej wolnostojącej ławeczki zrobię specjalnie dla Ciebie ;:168
Aniu, bardzo jestem ciekaw tych mebelków twoich rodziców,
i czekam na to zdjęcie ławeczki zrobione specjalnie dla mnie ;:168 .
Pozdrawiam Piotr

Nasz kochany ogródek
Awatar użytkownika
Andzia84
1000p
1000p
Od: 23 sty 2014, o 15:51

Post »

Piotrze-ławeczka dla Ciebie :)

Obrazek
Obrazek

I jeszcze jedna :)
Obrazek

A że jestem teraz u rodziców to przedstawię ich 10 letni ogród. Działka ma niecałe 700m2, z czego większość zajmuje warzywnik i oczko wodne z karasiami, płociami i karpiami (nieozdobnymi, zwyczajnymi - na patelnię :D Całą jedną stronę okala żywopłot z aronii, a po drugiej są drzewka owocowe. Reszta to prawie wszystko iglaki, które pomimo ekstremalnego cięcia rozrastają się bardzo :) No i oczywiście zakątki z meblami mojego taty, zresztą wszystko na działce moi rodzice robili sami, z moją i brata pomocą :)-ławka z sufitem z winogron , kąt ze stołem biesiadnym, pergole z powojnikami i wiciokrzewem, borówki, jeżyna bezkolcowa, agrest, tawuły japońskie, pięciorniki, wierzba hakuro na pniu, . Wokół tarasu pnie się glicynia, są hortensje ogrodowe (może w końcu zakwitną, bo ciągle im przemarzają) i róże. Wokół oczka rosną hosty i tawułki. Aha-jeszcze z przodu liliowiec. Na inne byliny już nie ma miejsca. Ja i tak się dziwię że moi rodzice tak wiele pomieścili. Chociaż w sezonie to i tak mają istny busz :) I jeszcze drewutnia i parking :D
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Zawsze po powrocie od rodziców muszę się o 180* przestawić na swój widok ogrodu :D Ale mój też się zbuszuje. Już ja tego dopilnuję ;:306 Oczywiście nie tak jak u nich, bo ich ogród moim zdaniem ma już za wiele dużych roślin. Ale ma też fajny mikroklimat i dokładnie osłania od placów budów wokół :)
Awatar użytkownika
patusia336
1000p
1000p
Od: 31 sty 2011, o 19:42
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

:wit Świetne pomysły i ciekawe rozwiązania , fajnie ;:138 ;:138 ;:138
Awatar użytkownika
Monika-Sz
1000p
1000p
Od: 4 maja 2013, o 22:46

Post »

Aniu- oczko wodne z mosteczkiem mnie urzekło! Bardzo fajny ogród, pełen zakamarków. W lato musi być super.. zakątki do schowania się, nieco bylin- koniecznie musisz mieć fotki z sezonu ;:oj
Bardzo fajnie wyszły mebelki ogrodowe- jednak zdolności w rękach to skarb ;:138
DTJ_1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 lis 2013, o 15:50

Post »

bardzo fajnie u Twoich rodziców.
Awatar użytkownika
Sylwia85
1000p
1000p
Od: 24 lut 2013, o 16:57

Post »

Aniu jestem pełna zachwytu. Jak pieknie jest u Twoich rodziców. Meble bardzo ładnie wykonane, Twój tato ma fach w ręku. Przystrzyżone iglaczki robią pozytywne wrażenie. Ogród Twoich rodziców Dzięki oczku wodnym z mostkiem kącikami jest tajemniczy.
Jeśłi chodzi o cyprysiki to kiedyś kupiłam w Nomi i tylko jeden się uchował a tak wszystkie zmarzły. Na Tuje Szmaragd nie narzekam. A o jaką szkółkę Ci chodzi?
Byłaś moze w Nomi?
pozdrawiam serdecznie i słoneczka ;:3 życzę.
Awatar użytkownika
-Piotr-
200p
200p
Od: 2 mar 2014, o 10:33

Post »

Aniu, dziękuję bardzo za zdjęcia ławeczki, jest piękna, a huśtawka wspaniała, cały ogród świetnie utrzymany.
Widać wielkie zamiłowanie Twoich rodziców do ogrodu.
Pozdrawiam Piotr

Nasz kochany ogródek
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2008, o 13:01

Post »

Mosteczek zawsze chciał mieć, jednak za mała powierzchnia na tego typu obiekty architektury. Jednak ilekroć widzę, szybciej bije mi serce.
Gratulację dla rodziców za pomysłowość ;:138
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

Dorosły ogród ma swój urok :D Nasze też kiedyś takie będą ;:108 Chodzi za mną kamienna dróżka, ale jedyne, co robię, to męczę M, żeby znalazł mi trochę kamieni ;:306 Wbrew pozorom nie jest to aż tak czasochłonne zajęcie, bo trwa u nas remont drogi i coś by się znalazło...
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 kwie 2012, o 18:56

Post »

Bardzo fajne mają te mebelki rodzice, no a mostek taki mega klimatyczny.
mm-complex
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 sie 2010, o 18:09

Post »

Aniu cudny ogród maja Twoi rodzice !Pokażesz w sezonie jak wszystko sie zazieleni i zakwitnie ?Proszę ;:168
A jak Twoja wiosna? Maj się zbliża ;:224
marzenia się spełniają! Dana
slanka-flora
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 3 gru 2011, o 09:38

Post »

ANNO,zajrzałem do Ciebie i wypowiem się w sprawie mebli ogrodowych...Jestem w temacie,bo nam po ładnych kilku
latach przegniła drewniana ławeczka i cóś trzeba nowego zrobić-kupić :wink:
Twój zestaw jest bardzo prosty i przez to stylowy.Nic bym nie zasłaniał,niech sie chwali i podoba ;:333
Te u rodziców tyz piykne ale trochę przefajnowane;bardziej w stylu świdermajer ...
Pozdrowienia,
Sławek
Awatar użytkownika
Monika-Sz
1000p
1000p
Od: 4 maja 2013, o 22:46

Post »

Aniu- mam nadzieję, że wróciłaś od Rodziców zgodnie z planem..? Tak ucichłaś.. :( Wszystko dobrze u Ciebie? ;:196
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”