A róże ach... ! co tu pisać oglądać tylko

robaczek_Poznan pisze:Majeczko, Mariatheresia zrobiła na mnie bardzo dobre wrażenie. W pobliżu rośnie Octavia Hill - kwiat mają podobny, tylko Octavia ma zimno-różowy kolor. Codziennie przybywa kwiatów, dzisiaj zakwitł mi Heathcliff ale niestety nie zdążyłam przed burzą zrobić zdjęcia..pojawiły się też kwiaty na The Wedgewood Rose i Nahemie, tyle że po burzy pewnie nie będzie co zbierać..![]()
majka411 pisze:robaczek_Poznan pisze:Majeczko, Mariatheresia zrobiła na mnie bardzo dobre wrażenie. W pobliżu rośnie Octavia Hill - kwiat mają podobny, tylko Octavia ma zimno-różowy kolor. Codziennie przybywa kwiatów, dzisiaj zakwitł mi Heathcliff ale niestety nie zdążyłam przed burzą zrobić zdjęcia..pojawiły się też kwiaty na The Wedgewood Rose i Nahemie, tyle że po burzy pewnie nie będzie co zbierać..![]()
Kasiu, też jestem mało zadowolona z koloru Heathcliff , nie mogę się w niej dopatrzyć purpury...
![]()
Potrzebuję róży w kolorze purpury przechodzącej w fiolecik, ale żeby nie rosła zbyt wysoko![]()
Masz jakiś pomysł? Na przykład taka Heidi, ale w innym odcieniu
Margo2 pisze:majka411 pisze:Kasiu, też jestem mało zadowolona z koloru Heathcliff , nie mogę się w niej dopatrzyć purpury...
![]()
Potrzebuję róży w kolorze purpury przechodzącej w fiolecik, ale żeby nie rosła zbyt wysoko![]()
Masz jakiś pomysł? Na przykład taka Heidi, ale w innym odcieniu
Też podłączam się do pytania. Tez szukam rózy w tym kolorze, żeby nie była za wysoka. Najlepszy kolor podobny do Szekspira.
Może Munstead wood? Ale wolałabym jeszcze mniejszą. Ale chyba tylko Heidi jest tak niska.