Ogródek Robaczka cz. 9

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Re: Ogródek Robaczka cz. 9

Post »

No tak i jaszczurka przypięta broszka ;:306
A róże ach... ! co tu pisać oglądać tylko :lol:
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42

Post »

Dzień dobry!
Jedziemy dzisiaj na wycieczkę do Rosarium Europa, w zasadzie już jesteśmy w drodze ;:71
Relacja okraszona zdjęciami będzie jutro :wit

Marysiu, ta jaszczurka chyba mieszka u nas na stałe, ciągle ją spotykam ;-))
Grażynko, S. Emmanuelle ma piękny kolor starego, pudrowego różu...pachnie obłędnie ;:170
ASL mam pierwszy sezon, ale już ją uwielbiam :D
Asienko, witaj! Pomponella, która ma pierwszy sezon jest jeszcze mała i kompaktowa, ale ta która rośnie u mnie drugi sezon ma ponad metrowe pędy i konkuruje z Edenem, a nawet go przerosła ;-) Kolor pomponikow tez zależy od stanowiska, jedne są blado różowe, a inne intensywnie wybarwione.
Grażynko, Aniu, Lulka, Ewa, Małgosiu - dziękuję za odwiedziny i przemiłe wpisy ;:4 Przepraszam, ze zbiorowo ale stukam do Was z tableta i to w pośpiechu, bo zaraz będę w Niemczech ;-))
Kasiu, skoro masz już tyle krzewów, to ogrod szybko zyska ładną oprawę ;:333 Kiedy pokażesz nam zdjęcia? :wit
Linetko, Aphrodite na żywo jeszcze piękniejsza, ta róża mnie zachwyca zdrowotnością i obfitoscią kwitnienia. Mam ją drugi sezon, polecam, podobnie jak boski Alabaster ;:170

Miłego dnia kochani :wit
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Awatar użytkownika
Annar13
1000p
1000p
Od: 4 maja 2012, o 12:31

Post »

Róże masz przepiękne !
A wycieczki zazdroszczę :wink:
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53

Post »

Przyjemnego wyjazdu i niezapomnianych wrazen ;:196 :wit
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Kasiu, wycieczka marzeń ;:173
Czekam z niecierpliwością na relację... szerokości! ;:196
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55

Post »

robaczek_Poznan pisze:Majeczko, Mariatheresia zrobiła na mnie bardzo dobre wrażenie. W pobliżu rośnie Octavia Hill - kwiat mają podobny, tylko Octavia ma zimno-różowy kolor. Codziennie przybywa kwiatów, dzisiaj zakwitł mi Heathcliff ale niestety nie zdążyłam przed burzą zrobić zdjęcia..pojawiły się też kwiaty na The Wedgewood Rose i Nahemie, tyle że po burzy pewnie nie będzie co zbierać.. ;:131

:wit Kasiu, też jestem mało zadowolona z koloru Heathcliff , nie mogę się w niej dopatrzyć purpury... ;:185
Potrzebuję róży w kolorze purpury przechodzącej w fiolecik, ale żeby nie rosła zbyt wysoko ;:173
Masz jakiś pomysł? Na przykład taka Heidi, ale w innym odcieniu ;:204
Awatar użytkownika
beata68
1000p
1000p
Od: 13 lut 2011, o 17:15
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Kasiu dzisiaj pozachwycam się jaszczurką, no jak ja bym chciała mieć takiego gościa w ogrodzie. :D
Awatar użytkownika
Deirde
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 cze 2007, o 10:41

Post »

Kasiu - czy coś się stało z angielkami?
Pytałaś się o Spirit u mnie - wiele angielek ma spuszczone głowy ponieważ są one zbyt ciężkie i zbyt dużo mają płatków.
Moim zdaniem cały ich urok polega na takich kwiatach - zresztą doskonale rosną w naszych ogrodach.
U siebie dodałam zdjęcia Pegasusa - sorry ale nie mogę wchodzić teraz na Wasze wątki, a bardzo bym chciała.
Mam wymianę całej bazy zdjęciowej - jak tylko skończę powpadam do Was.
W razie czego pytaj u mnie, jak tylko będę mogła to pomogę.
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

majka411 pisze:
robaczek_Poznan pisze:Majeczko, Mariatheresia zrobiła na mnie bardzo dobre wrażenie. W pobliżu rośnie Octavia Hill - kwiat mają podobny, tylko Octavia ma zimno-różowy kolor. Codziennie przybywa kwiatów, dzisiaj zakwitł mi Heathcliff ale niestety nie zdążyłam przed burzą zrobić zdjęcia..pojawiły się też kwiaty na The Wedgewood Rose i Nahemie, tyle że po burzy pewnie nie będzie co zbierać.. ;:131

:wit Kasiu, też jestem mało zadowolona z koloru Heathcliff , nie mogę się w niej dopatrzyć purpury... ;:185
Potrzebuję róży w kolorze purpury przechodzącej w fiolecik, ale żeby nie rosła zbyt wysoko ;:173

Też podłączam się do pytania. Tez szukam rózy w tym kolorze, żeby nie była za wysoka. Najlepszy kolor podobny do Szekspira.
Może Munstead wood? Ale wolałabym jeszcze mniejszą. Ale chyba tylko Heidi jest tak niska.
x-S-l
---
Od: 2 sie 2011, o 15:43

Post »

hej hej i jak tam wycieczka? ;:196 bo na zdjęcia czekam z wielką niecierpliwością ;:oj
no i czy coś nowego przywiozłaś? ;:224
Awatar użytkownika
magenta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2010, o 19:18
Kontakt:

Post »

Kasiek, gdzie relacja ;:14 ;:65 tuptamy tu z niecierpliwością :lol:
Awatar użytkownika
JSZFRED
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lut 2008, o 18:02

Post »

Kasiu zawsze jestem pod wielkim wrażeniem jak oglądam Twój ?zaczarowany? ogród, w Realu musi być nieziemski i pachnący i wcale się nie dziwię tej pięknej jaszczureczce, że zamieszkała u Was tu jest ssssuper :wit
Pozdrawiam Asiorek

Asiorlinki
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dzień dobry!
Wycieczka była fantastyczna i inspirująca ;:138 Rosarium Europa, które w tym roku obchodzi 110 lat istnienia, jest położone w niewielkiej miejscowosci Sangerhausen, Saksonii. Na obszarze 13ha ziemii usianej pagórkami, z pięknym starodrzewem i dwoma stawkami zgromadzono największą na świecie kolekcję róż - 75 tysięcy krzewów i ok. 8,5 tysiąca odmian ;:oj
Zrobiłam ponad 500 zdjęć, muszę je przejrzeć i zładować, postaram się tez opisać nazwami te, które będę mogła. Ogólne wrażenia niezapomniane, a zdjęcia wrzucę wieczorem ;:170

Miłego dnia :wit
*moje wątki*
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Margo2 pisze:
majka411 pisze: :wit Kasiu, też jestem mało zadowolona z koloru Heathcliff , nie mogę się w niej dopatrzyć purpury... ;:185

Też podłączam się do pytania. Tez szukam rózy w tym kolorze, żeby nie była za wysoka. Najlepszy kolor podobny do Szekspira.
Może Munstead wood? Ale wolałabym jeszcze mniejszą. Ale chyba tylko Heidi jest tak niska.

Dziewczyny, kolorkiem do Heidi zbliżona jest nieco jaśniejsza Parfume Flower Circus ( wysokość ok. 70 cm), moja rozwija pączki, wkrótce ją pokażę. Old Port chyba widziałam u Majki, więc pewnie nie tego szukasz...a z bardziej purpurowych moze Johannes Wolfgang van Goethe? Kolor ma obłędny, bardzo ładnie trzyma kwiat, ale będzie chyba nieco wyższa. Widziałam kilkuletni krzak w Rosarium, miał ok. metra, równy i kompaktowy, ale przede wszystkim zdrowiutkie liście, a ten zapach! ;:170
*moje wątki*
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:58

Post »

Kasiu, u mnie relacja z "hucznego" ;:306 festiwalu róż.
Czekam z niecierpliwością na Twoją relację ;:196
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”