Pasja - czas letni się zbliża :)

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
gaura
500p
500p
Od: 14 lut 2013, o 15:37
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Pasja - czas zimowy :)

Post »

Kasiu, powojniki przecudnej urody, jestem pod dużym wrażeniem. Widziałam u Ciebie śliczną lantanę w doniczce. Czy rosła w donicy sama, czy z czymś ją posadziłaś? Ja zimuje dwie w piwnicy i zastanawiam się, czy sadzić samą, czy znaleźć im towarzystwo :D
Pozdrawiam, Kasia
Awatar użytkownika
agnesik12
200p
200p
Od: 31 sty 2008, o 10:25
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witaj Kasiu,

Przejrzałam Twój wątek i masz bardzo uroczy zakątek. Będę tu zaglądać. Wszystkie roślinki bardzo dopieszczone! Piękne donice na tarasie. A ile planów na wiosnę :) Oby się powiodły.

Pozdrawiam,
Agnieszka
Agnieszka
Awatar użytkownika
lulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2011, o 12:38

Post »

Kasiu, śliczny Innocent, a czemu ja go nie widziałam jak byłam? Czyżby już przekwitł? Kiedy on się pręży jak modelka?
No tak, bez dachu ;:223
Awatar użytkownika
magenta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2010, o 19:18
Kontakt:

Post »

Witajcie! Mrozy są zdecydowanie nie dla mnie...Kto ma zaprzyjaźnionego niedźwiedzia z gawrą, żeby do wiosny dotrwać ;:306
Z dobrych wiadomości! Znalazłam wykonawcę... po sąsiedzku (do wiadomości lulki z Mysiadła)! Dokładna wycena jeszcze do uzgodnienia, ale zdecydowanie do przyjęcia! ;:138 ;:65 Krzaczory też ma kto wykopać, więc wiosno, przybywaj!!!

Iwona ja też jestem nim zachwycona, bardzo długo kwitł i obficie. Zamawiany był przez net! Aż boję się zajrzeć na stronę bo z pewnością są nowości. ;:14 A od powojników jestem lekko mówiąc uzależniona... Cudownie, że tak myślałaś o słupie, znaczy się zmiana korzystna. Pomyślałam sobie, że cała konstrukcja będzie lżejsza.

Agnieszko aage czy może się "nie spełnić" ? :;230 ;:202 Świetnie, że ze słupem tak wyszło :)

Agnieszko Agness Ten powojnik spełnił moje oczekiwania w 100 %, długo i cudnie kwitnący. Powtarzanie kwitnienia późno zaczął, bo dopiero w listopadzie :lol: i przymrozki go powstrzymały. Oglądając fotki sama się, dziwię, że było tak bujnie i zielono! W tym roku muszę wcześniej rozpocząć nawożenie, pod konkretne kwiaty, w zeszłym roku się spóźniłam i roślinki same dłużej się zbierały.

Gauro dziękuję ;:173 , powojniki to moje ulubione rośliny. Lantanę w różowym kolorze też zimuję na nieogrzewanej klatce, w zeszłym roku rosła z nią sama biała begonia, bo jakaś jej bulwka się w ziemi uchowała, a dwa lata temu fioletowa petunia i biała begonia. Teraz krzak się trochę rozrósł i nie wiem czy się zmieści cokolwiek.

Angieszko agnesik12 bardzo dziękuję za odwiedziny i również dziękuję za pochwały :oops: Zapraszam z wielką przyjemnością. ;:173
Główny plan to zakątek i tego się trzymam! Ponieważ nie ja go będę realizować, to mniejszymi pracami mogę sama się zająć. Zobaczymy jak pójdzie. Zapału mam sporo!
Pozdrawiam :wit

Magda w zeszłym roku zamawiałam i chyba nawet do ciebie przyjechały, pamiętasz? Jak byłaś to chyba były ostatnie podrygi. Wcześnie mi kwitł - czerwiec? Mam wykonawcę :tan

Odrobina wiosenki:
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

wiosenna zeszłoroczna donica
Obrazek
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2008, o 13:01

Post »

Kasiu nawet nie wiesz jak się cieszę że najgorszy etap masz za sobą, teraz już tylko same przyjemności...niech no tylko wiosna przyjdzie ;:170
Do przekopywania też kogoś znalazłaś?
Awatar użytkownika
magenta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Agnieszko jak się okazuje nie było to takie trudne. ;:173 Przekopywania podjął się pan dbający o nasz wspólny teren zielony. Dla niego zawsze to jakiś dodatkowy grosz, a dla mnie ulga, że ktoś to zrobi zanim upłynie lato :;230 Ostatnio nie pokazują prognoz długoterminowych hmm, nawet nie wiem skąd to mrozisko nadchodzi...Wykopywanie krzaków to pierwszy etap, a potem to już będzie z górki... tak sądzę ;:224
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2008, o 13:01

Post »

Nie pozostaje Ci teraz nic innego jak skreślać w kalendarzu dni do wiosny ;:224
Zazdroszczę, oczywiście pozytywnie całej kompozycji i będę kibicować w pierwszy szeregu ;:196
Awatar użytkownika
magenta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Aga dzięki ;:196, właśnie po obejrzeniu prognozy usłyszałam, że zima ma być do kwietnia.... ;:223 ;:134 Nie pozwalam ;:14 :lol:
Awatar użytkownika
lulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kasiu, ale super. Ja namowilam M na balię, więc miejscowkę musi mi architekt znaleźć. Zobaczę ile całość będzie kosztowała. Jak sie zmieszcze w zaplanowanym budżecie, to może jeszcze w tym roku zamowimy.
Innocent przyjechał do mnie, pamietam jak szukowalysmy zamówienie i on był na liście. Raczej nie kojarze żebym widziała go gołym okiem.
Musimy jakoś sprawę jarzmianek ogarnąć. Jutro wieczoem mam gości, a wcześniej zatkane przedpołudnie i popołudnie. Może kawka w auchan w sobotę?
Awatar użytkownika
magenta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Magda, świetny pomysł! O której?
Awatar użytkownika
lulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

12?
Awatar użytkownika
magenta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Git, jesteśmy umówione ( w tej nowej kawiarence?)
Awatar użytkownika
lulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Tam gdzie lody? :D Znajdziemy się :uszy
Awatar użytkownika
magenta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

ok:)
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Kasiu, uwielbiam te Twoje pastelowe, wyciszające rabatki i tarasowe widoczki. Donice obsadzasz co roku koncertowo, ciekawa jestem tegorocznych kompozycji na wiosnę!
B.Bride i Innocent Blush mam też u siebie i oba są cudowne. Te ogromne kwiaty! Jak je tniemy? Chyba niezbyt nisko?
Powodzenia z fachowcami, na pewno się przyda ;:215
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”