Zielony Świat Moniki cz. 4

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
Zablokowany
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Zielony Świat Moniki cz. 4

Post »

Piękne koleusy, miałam jednego w tamtym roku, ale w teraz zapowiada się już więcej, już mi się kilka ukorzeniło :tan
x-F-7
---
Od: 6 lip 2011, o 06:54
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Cudownie ubarwione koleuski:).
Awatar użytkownika
manenka71
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 sty 2011, o 11:45

Post »

Moniko moje koleusy sie ładnie przyjeły ale cos sie marnuja co moze byc przyczyną,moze za wilgotno maja
Pozdrawiam Marzena
Mój ogród Mój ogród cz.2
heliofitka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2010, o 11:02
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Monia ja też mam mniej czasu na forum, ale dobrze, że wpadłam, bo już wiem u kogo będę sępić o koleusy ;:224
Pozdrawiam Iwona
Domowe Ogród
Spis treści
Awatar użytkownika
Niunia1981
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 sie 2011, o 15:01

Post »

Siemanko kochani :wit

Ciutkę się obrobiłam z robotą i mogę spokojnie zajrzeć do swojego wątku ;:108

Wczoraj miałam nawet chwilkę ale wpadłam znowu na stronę Fuksjany i przepadłam. Wybrałam kilka pelasi - cudowne angielki, nakrapiane regale (czyli mądre określenie na rabatowe) - te planuję posadzić w moim znaleźnym koszyczku wiklinowym), jedną wiszącą do uzupełnienia doniczek na barierce, no i cudo o nakrapianyh liściach ;:167 na razie jedną ale jeszcze jedna mnie kusi strasznie ;:224 No i Justynka też się skusiła na kilka cudeniek to będzie machniom.

Wyjdzie na to, że balkon będzie pelargoniowy na maksa, no i koleuski - jak dożyją wiosny bo z tym zimowaniem to różnie - kilka najmniejszych sadzonek mi padło niestety, no i oczywiście proszę Państwa szanownego - fuksje ;:167 Mam zimowane 6 sztuk odmianowych, jedną zwykłą jeszcze wymyśliłam że poprowadzę na drzewko i jakoś mi nawet idzie, no i doszłam do wniosku, że kilka jeszcze wejdzie na balkonik - to mam na liście jeszcze dwa cudeńka ;:224 Popłynęłam, oj popłynęłam ;:303 Ale jak sobie pomyślę jak w tym pelargoniowo-fuksjowym kwieciu siądę sobie wieczorkiem po powrocie z działeczki z Mojito w łapce to odpływam ;:173

Różanko - aż się dziwię, że fuksje źle sobie radzą u ciebie bo one wolą półcień - na słonku mi padały i musiałam im miejscówkę zmienić. A może byś spróbowała fuksje o pojedynczych kwiatach - ich kwitnienie jest zawsze większe niż tych o pełnych kwiatach i cudnie wyglądają obsypane takim drobniutkim kwieciem ;:167 Poszperam w necie co tam u ciebie może rosnąć ;:108
Jurku, Justynko i Kubasiu - to sprawdzimy jak tata się spisał z kładzeniem fug na balkonie ;:306 Jak mi zakwitną szczawiki między kafelkami to będzie wesoło.
Raflezjo - powspominać fajnie, ale jak ja się już cieszę na nowy sezon :heja Będzie jeszcze więcej cudeniek pelasiowych ;:215
Przemuś - powinna ci spokojnie przezimować ;:108 To styczeń-luty możesz zabrać się za robienie sadzonek żeby na wiosnę cieszyć się już ładnymi roślinkami ;:108
Loki - chociaż czymś możemy się pochwalić na arenie międzynarodowej. Wiedziałam że ci się mój króliczek spodoba ;:108
Jolciu - pelargonie przechowuję w piwnicy, na razie dobrze sobie radzą, ale ze dwie przeniosę na klatkę bo coś gorzej wyglądają, może też podrzucę jeszcze coś do pracy - tu mam lepsze warunki do zimowania.
Małgosiu - ja swoje pelasie opitoliłam z liści całkowicie i obcięłam na maksa, wszystkie już puściły tzn że żyją :heja
Mamcia - spoko, jak przeżyją to będę o tobie pamiętać ;:196
Wiolu, Iwonko, Patrycjo - dziękuję, te kolorki mnie zachwycały całe lato ;:108
Marzenko - niektóre moje koleuski też zmarniały mimo iż podlewane równo z resztą, może po prostu były to słabsze osobniki.
Iwonko - siemanko, a proszę bardzo, jak przeżyją będę ciąć na wiosnę żeby porobić nowe ładne krzaczki ;:108
Pozdrawiam, Monika :)
Zielony świat Moniki cz. 9
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37

Post »

Mów, mów o zamówieniach... I znowu polegnę, szczególnie że czuje niedosyt pelasi. Moja biała angielka dała mi 5 pięknych sadzonek plus mamusia, która się dzielnie trzyma. I tylko dwie inne od Ciebie. Nawet nie wiem, jakie ;:145 Słowem, ryzyko zamówienia DUŻE ;:oj
Awatar użytkownika
justyna_gl
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lut 2011, o 09:38

Post »

Aniu, pamiętaj że u mnie jeszcze są dla Ciebie dwie czerwone i dwie bordowe angielki. (Wszystko juz ukorzenione więc nie ma ryzyka że się nie przyjmie - wyślę na wiosnę)
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Wiem ;:173 Pamietałam, ale nie chciałam być nachalna ;:131
Z moimi białymi będą wygladać cudnie ;:138 ;:138 ;:138
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 18:15

Post »

Dzisiaj podałam Bozence zamowienie od p,Podstolca,zamawiamy z Becią jeszcze.Miałam nadzieję,ze cos okroje,ale nie dąło rady,to ładne,tamto jeszcze ładniejsze i nie miałam sumienia z czegoś zrezygnować.
Awatar użytkownika
Niunia1981
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 sie 2011, o 15:01

Post »

Witajcie kochani :wit

W pracy mam tyle roboty, że ledwo oczkiem rzuciłam wczoraj na fo i mam zaległości że hej ;:219
Aniu - no widzisz, ja weszłam na stronkę, zobaczyłam te cudeńka i popłynęłam w siną dal, a raczej kolorową pelargoniowo-fuksjową dal ;:306 ;:306 Przecież kochana się podzielimy ;:196 Ja na Twoją białą też szczerzę zęby bo mi sadzonka nie przetrwała ;:145
Justynko - o mnie też pamiętasz ;:173
Małgosiu - to się pochwal co zamówiłaś ;:108 czytałam, że połowę kwiatków wykupiłyście ;:306

Miłego dnia kochani ;:196
Pozdrawiam, Monika :)
Zielony świat Moniki cz. 9
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Znakomicie sie trzymaja sadzoneczki, więc wiesz ;:113
Awatar użytkownika
justyna_gl
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

No niestety mi też Aniu padła... ;:174 ale to pewnie nie był czas na robienie sadzonek...
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ja robiłam chyba odrobinę później, jak już zapowiadali porządne zimno... Moje się trzymają i i jak już pisałam - mamusia także, więc na wiosnę też ją przerobię na sadzonki. Jak wszytsko dobrze pójdzie, oczywiście :D
Awatar użytkownika
justyna_gl
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

No to trzymamy kciuki. ;:180
Monia, wieczorkiem wybieramy jeszcze dwie fuksje bo Paloma i Cherry odpadają ;:306 Oj będzie się działo tej wiosny i lata ;:306 ;:306 ;:306
Awatar użytkownika
Locutus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2010, o 16:48
Kontakt:

Post »

Ano... Fakt, że Polska rzadko kiedy ma z czego być dumna, więc jak się już coś takiego trafi, to tym bardziej cieszy. ;-)

Pozdrawiam!
LOKI
Zablokowany

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”