Mój ogród na fotografii

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Mój ogród na fotografii

Post »

Dwa dni w pracy i tyle nadrabiać muszę, czytam o stworku, szukam i nie widzę :;230 , nie no już dojrzałam, faktycznie jak stworek :;230
Awatar użytkownika
dorcia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lip 2011, o 13:58
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

DuczekiOsia pisze:a ja bym tam widziała żurawki :D ale ja wszędzie żurawki widzę bo to choroba jest, mną się nie przejmuj :lol:
Ja też -zurawki i zuraweczki , cos w stylu słynnej rabatki u Igi - ja tez jestem juz ciężko chora na zurawkową :;230
Awatar użytkownika
bwoj54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 wrz 2012, o 08:28
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witaj Lodziu :wit Żurawki są urocze , ;:215 ale juz mam je w innym miejscu- wprawdzie rabata nowo zagospodarowana żurawkami, więc jeszcze imponujacego efektu nie ma. Problem w tym, że ten mój ogród jest tak duży...jak na razie to na pierwszy plan wyłaniają się iglaki...a mam ich ponad 400. Ramy ogrodu tworzą świerki i tuje kilkunastoletnie... , wewnątrz też jest ich sporo ...Aby nie wycinac tych sędziwych drzew , a zwiększyć dostęp światła i słońca do domu ...podcinamy gałęzie ...a przy pniach sadzę bluszcz zimozielony. Po obrośnięciu pnia ciekawie to wygląda . Mam taką sosnę dziwoląga z jedną gałęzią a pień porosnięty bluszcze. Efekt końcowy ...nawet ciekawy...a zreszta oceń sama
"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
Mój ogród na fotografii cz.10 Moje wątki
Awatar użytkownika
bwoj54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Lodziu , to sosna z jedną gałęzią i jej pień porośnięty bluszczem.

Obrazek

Obrazek
"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
Awatar użytkownika
dorcia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lip 2011, o 13:58
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Pokuś się o bluszcz Gold Heart , jeszcze ładniej by wygladał
Awatar użytkownika
bwoj54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Pokażę sąsiedztwo zasypanego oczka . Istny busz... nie wszystko w nim chcę likwidować ...ze względu na sentyment

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Na tych zdjęciach jest tylna ściana za oczkiem i jego lewa strona
Awatar użytkownika
bwoj54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

...a to po prawej stronie/ tu muszę sporo "wyciachać" ...oprócz drzew

Obrazek

Obrazek

Dorotko! dzięki ....mam podcięty 10 metrowy świerk...więc tam będzie miejsce dla niego ;:215 ....juz zaczynam szukać sadzonki, choć może ...juz ciut za późno. Ale próbuję, może się uda... ;:180
Awatar użytkownika
bwoj54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witaj Iwonko ;:180 ;:180 ;:180 Wiesz, też poczatkowo nie zauważyłam podobieństwa . :;230 ...Pozdrawiam w nowym tygodniu cieplutko. Zaraz "wypadam" do ogrodu grabić liście.
Awatar użytkownika
bwoj54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

:wit Beatko! / Beciu/ Dzięki za miłe słowa ...Oglądając ogrody na forum...zastanawiam się ...co jest lepsze :?: mały ogród /mniej pracy/ czy ten obszerny, przestronny. Na razie nie mogę udzielić jednoznacznej odpowiedzi, bo na razie nie narzekam na brak sił...ale co będzie ...nie wiem. Czs pokaże . Wiem jedno, że moje szaleństwo ogrodowe zaczyna przekraczać ...granice rozsądku. ;:7 A warzywka i owoce z własnej uprawy....super. ;:215 Szkoda, że dzieciaczki nie chcą jeść. Pozdrawiam cieplutko, będę do Ciebie zaglądała. ;:180
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

A warzywka i owoce z własnej uprawy....super. Szkoda, że dzieciaczki nie chcą jeść. Tak bo według nich wszystko co do jedzenia to z kartonu. U mnie podobnie, na szczęście wnuki uczę i z dobrym skutkiem jadać warzywka i owoce z działki, maliny, jeżyny, jabłka jagody, truskawki, to smakuje najbardziej ;:138
Awatar użytkownika
DuczekiOsia
1000p
1000p
Od: 10 sie 2012, o 08:38
Kontakt:

Post »

ten świerk z bluszczem bardzo ciekawe wygląda :D a tam po prawej stronie od oczka faktycznie przydało by się wyciachać :wit
Awatar użytkownika
bwoj54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Lodziu ! ;:180 ...jesteś ;:167 , dzięki ,że zaglądnełaś ...padam z nóg ...za chwilę pokażę co "wyciachałam"....to jeszcze nie wszystko ...ale padam z nóg ;:222
Awatar użytkownika
bwoj54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Niestety...to nie było tylko grabienie liści...owszem mój M mnie upamiętnił przy ich grabieniu... ;:7 Najważniejsze , że "wychapałam" wszystko... ;:215 , co było w pobliżu. Wiem, że nie jest to idealnie , ale to wszysto do ;:222 , zerwał się wiatr....a mnie już opuściły siły ;:222

Obrazek

00000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000 Obrazek
Awatar użytkownika
atena40
500p
500p
Od: 3 lut 2010, o 18:21

Post »

Bogusiu, podziwiam Twoją pracę. Efekty już widać. Skoro tyle wyciachałaś, to jakie nasadzenia planujesz na te miejsca?
Pozdrawiam, Atena
Mój wiejski bałagan
Awatar użytkownika
bwoj54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Gościu ,siądź na tej ławce ;:215 ......a odpocznij sobie... ;:180 . To jest ławka ...dzielo mojego M..... ;:215 profil ma 43 lat, ;:7 miała iść na złom...przekonałam go...kupiłam listewki ...i jest ;:215 . Nie stoi nigdy w tym miejscu ....ale zadanie swe spełnia w ogrodzie....Pozdrawiam ;:180 ;:180 ;:180
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”