Witam w ogrodzie u Aguniady cz.9

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:58
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Witam w ogrodzie u Aguniady cz.9

Post »

Aga, zdjęcia nowej rabaty super, a w tle ten fragment ogrodu, który najbardziej mi się podoba. Trochę zazdroszczę Ci, że działacie wspólnie z M. Mój to kierowca i wiecznie nie ma go w domu. Jak już jest, to ma inne zajęcia i na wpólne prace w ogrodzie nie starcza czasu. Najgorsze są jego ciągłe uwagi, że to zabardzo na środku i musi coś omijać jak zdarzy mu się trawę kosić :evil: .
Nie przejmuję się jednak jego złośliwościami zabardzo i działam sama. Powoli, ale po kroczku do przodu ;:65
Awatar użytkownika
kasia126126
1000p
1000p
Od: 8 cze 2010, o 18:21

Post »

Aguś.
Ogród cudo, nowa rabata superancka.
Kobieto, kiedy ty masz na to wszystko czas? Ja normalnie u siebie nie nadążam, więc podziwiam że inni są tak zorganizowani.

Pozdrawiam.
Kasia
Pozdrawiam.
Kasia
Mój mały zielony świat
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Agus dobry :wit U mnie dobry dzionek na nadrobienie zaleglosci ogrodkowych, nie goraco 23 stopnie tylko ale slonce pieknie przygrzewa, bol czapki poszedl precz, to zyc nie umierac :heja
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55

Post »

:wit Aga, podziwiam kolejną rabatkę ;:138 Proszę, proszę od pomysłu do realizacji, to jak rzut beretem. :;230 Ależ Ty szybko działasz, jestem ciekawa jak będą wyglądały kule granitowe. Nie rozumiem tylko w jaki sposób chcesz je posadowić ? na kolumach czy bezposrednio na ...... , nie wiem na czym.... :oops:
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

Udało mi się na chwilkę wyrwać, żeby zobaczyć jak radzisz robie z nowymi rabatami a Ty już niemal skończyłaś. Podziwiam i zazdroszczę odwagi w kupowaniu tak dużych roślin, ale na Twojej żyznej glebie można zaszaleć, bo ogromne jest prawdopodobieństwo że nie zauważą przeprowadzki.
Bardzo interesująco to sobie obmyśliłaś ;:180 dwie roślinki i rabatę masz zapełnioną. Ciekawa jestem teraz tych azalii i wrzosów. Idziesz w jakiś jeden kolor czy będziesz urozmaicać kolorystycznie? Wrzosów też jest tyle odmian z różnymi kwiatami i kolorami listków że można oczopląsu dostać. Zobaczymy jak wykończysz całość ;:65
Awatar użytkownika
E-mienta
500p
500p
Od: 21 mar 2011, o 18:22
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Aguś, tylko się człowiek na chwilę odwróci od twojego ogrodu, a Ty już kolejną połać trawnika przekształcisz w cudną rabatę.... ale uważaj w takim tempie to za 1-2 sezony niewiele do koszenia mieć będziesz?
Rh wpisane idealnie. Echów i achów końca nie ma, jak tez się przyłączam i tak sobie myślę - kiedy Wy na to wszystko czas znajdujecie? Bużki, Kochana, i tak trzymaj!
Pozdrawiam Ewa
Spis treści, Życie po życiu - 2014 - Aktualny
"Ludzie posłuszni żyją, aby spełniać oczekiwania innych. Nieposłuszni realizują swoje marzenia..."
daffodil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 lut 2011, o 23:21

Post »

Ależ piękne zdjęcia..... takich czystych i idealnych to ja nigdy nie zrobię ;:180 .
A wracając do naszej wcześniejszej rozmowy to mnie naprawdę wydaje się, że Twój ogród jest bardzo podobny do ogrodu Izy-Tamaryszka. Takie mam odczucie oglądając Twoje zdjęcia.... Na pewno nie jest taki sam, ale podobnie harmonijny, pogodny i .... no nie wiem jak to określić ;:224 W każdym razie bardzo mi się u Ciebie podoba ;:108
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

Dziękuję wszystkim za liczne odwiedziny! Ja stale jestem czymś zajęta i mam mniej czasu na wizyty u Was :oops:

Asiu, traktuję Twoje porównanie mojego ogrodu do Tamaryszkowego raju jako ogromny komplement... Iza ma dużo dojrzalszy zakątek, ale oba nasze miejsca na świecie znajdują się w pobliżu otuliny lasu i są dość naturalnie zagospodarowane, zatem zgadzam się, że pod tym względem podobieństwo można znaleźć... Za parę lat może będę zadowolona z efektów :) Dzięki za dobre słowo pod adresem zdjęć :)
Ewa, cieszę się, że oderwałaś się na chwilę od swojego ogrodu i do mnie zajrzałaś :) Jak widzisz, od planów do realizacji krótka droga, aczkolwiek czasami kosztowna, więc zanim się za coś wezmę, muszę wiedzieć, że to odpowiedni moment ;-) Czasu brakuje na prace w ogrodzie, ale ponieważ chwilowo się urlopujemy, to była luka na zrobienie rabaty :) Pozdrawiam Cię serdecznie!
Jolu, zapracowana jesteś po urlopie zapewne? Mnie też niedługo czeka powrót do rzeczywistości, ale póki co, twardo nie zaglądam do służbowych spraw i zamierzam do końca wytrzymać ;-) Jeśli chodzi o azalie i wrzosy, to nie komponuję ich kolorystycznie... azalie mam japońskie, w słonecznym kolorze, będą posadzone wśród zielonych drzew... wrzosy i rh będą w odcieniach róż-biel-fiolet. Zobaczymy jak to będzie finalnie wyglądać.
Majeczko, jeszcze na działce? Kule granitowe zamierzam posadowić albo na szczytach rabat, na korze, albo na granitowej kostce, tuż przy 'wejściu' do ogrodu... jak kupię, to przymierzę i wybiorę optymalne ustawienie... cieszę się, że rabata przypadła Ci do gustu!
Jula, u mnie dzień zaczął się chłodem 20st, ale od południa jest ta co zwykle palma :) Jak ja lubię taką pogodę... fajnie, że po bólu głowy nie ma śladu!
Kasiu, bardzo dziękuję za uznanie dla moich ogrodowych poczynań... nie wiem, czy jestem dobrze zorganizowana, ale jednego jestem pewna - jak już sobie coś wymyślę, to muszę to od razu wykonywać ;-)
Marzko, fragment ogrodu, który Ci się podoba, jest taka naprawdę dość trudny... brzozowe korzenie są rozprzestrzenione dość szeroko i zjadają innym roślinom składniki odżywcze i wypijają wodę... dlatego trzeba o ten skrawek dbać, a różnie mi to wychodzi, więc i nie jest najefektowniejszy :oops: Trzymam kciuki za Twoje plany i wsparcie M.!
Kasia, Jule, Soczewka, Robaczek - jak się cieszę, że chociaż na siatkarzy możemy liczyć! Byli wspaniali... przykro się słucha, że ten odpadł, tamten się nie zakwalifikował... ech :twisted:

CDN...
x-ag-a
---

Post »

Izo, dawno Cię nie widziałam na FO! Dzięki, że zajrzałaś... Na ławeczkę zapraszam, odezwij się koniecznie jeśli będziesz się wybierać w moje okolice... Filmik o 'nothing box' linkowałam bodaj na str. 23-24 - warto obejrzeć :) Pozdrawiam Cię serdecznie!
Robaczku, nie planuję na razie odpoczynku od ogrodu, a to dlatego, że latem najprzyjemniej właśnie tu odpoczywać, u siebie... Co innego późną jesienią - wtedy warto zmienić klimat ;-) Wrzosy posadzę w okolicach RH i będę kontynuować kolorystykę róż-biel-fiolet... myślę, że to dobry pomysł... do drugiej części rabaty planuję przesadzić trzy azalie japońskie (słoneczna barwa) i stworzyć z nich jedną wielką kulę kwiecia. Nic poza tym. Wiem, że minimalistycznie, ale jakoś w tym miejscu pasuje mi mało roślin.
Gosiu, mój trawnik to łąka :roll: Pryskałam już dwukrotnie na dwuliścienne; niby działa, ale całkowicie nie wybija chwastów... bardzo mnie to frustruje, sama się naocznie przekonasz, to może coś uradzimy na te nasze trawniki...
Asiu, dziękuję za słowa wsparcia! To mnie utwierdza, że działam we właściwym kierunku :)
Gosia, zamawiaj Aspirinki i rób szpaler :)

Zostawiam kilka zdjęć i pozdrawiam Was serdecznie!
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37

Post »

Świetnie wyglądają te jabłka na stole na tarasie ;:138
I pokazałaś swojego wiąza ULMUS odmiana 'Camperdownii'. Jak długo go masz? Chciałabym ocenić, kiedy mój będzie miał choć taki parasol, jak Twój? :D
x-ag-a
---

Post »

Aniu, Camperdownii kupiłam w kwietniu :) przycięliśmy go od razu, ale jest naprawdę wysoki, więc jak zmężnieje, to parasol będzie robił wrażenie - tak sądzę :) Miło, że Ci się podoba!
Awatar użytkownika
reniuniek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sie 2010, o 08:01

Post »

Aguś, widok z tarasu masz bajeczny a ten wiąz coraz bardziej mnie kusi :roll:
Mój zielony kwadrat cz.5-aktualna
Zapraszam :-) Renata
Awatar użytkownika
justyna_gl
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lut 2011, o 09:38

Post »

To ja się wpraszam na taras, przysiadam na krześle przy stoliku i częstuję się jabłuszkiem. Jedząc przepyszny owoc podziwiam ogród ;:333
x-ag-a
---

Post »

Justynko, śmiało się częstuj - ekologiczne :) Zapraszam na spacer :)
Reniu, wiąz Camperdownii, jak już u Ciebie pisałam, jest wyjątkowy... zawsze o nim marzyłam, a teraz czekam, aż nabierze ciała :)
Awatar użytkownika
aagaaz
1000p
1000p
Od: 7 maja 2011, o 10:58

Post »

Wow Aguś znowu nowa rabata ;:138 Ślicznie będzie wyglądać

Dawno nie zaglądałam i mam do nadrobienia kilkanaście stron...Ale pędzisz...

Pozdrawiam ;:196
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”