Dziękuję wszystkim za liczne odwiedziny! Ja stale jestem czymś zajęta i mam mniej czasu na wizyty u Was
Asiu, traktuję Twoje porównanie mojego ogrodu do Tamaryszkowego raju jako ogromny komplement... Iza ma dużo dojrzalszy zakątek, ale oba nasze miejsca na świecie znajdują się w pobliżu otuliny lasu i są dość naturalnie zagospodarowane, zatem zgadzam się, że pod tym względem podobieństwo można znaleźć... Za parę lat może będę zadowolona z efektów

Dzięki za dobre słowo pod adresem zdjęć
Ewa, cieszę się, że oderwałaś się na chwilę od swojego ogrodu i do mnie zajrzałaś

Jak widzisz, od planów do realizacji krótka droga, aczkolwiek czasami kosztowna, więc zanim się za coś wezmę, muszę wiedzieć, że to odpowiedni moment ;-) Czasu brakuje na prace w ogrodzie, ale ponieważ chwilowo się urlopujemy, to była luka na zrobienie rabaty

Pozdrawiam Cię serdecznie!
Jolu, zapracowana jesteś po urlopie zapewne? Mnie też niedługo czeka powrót do rzeczywistości, ale póki co, twardo nie zaglądam do służbowych spraw i zamierzam do końca wytrzymać ;-) Jeśli chodzi o azalie i wrzosy, to nie komponuję ich kolorystycznie... azalie mam japońskie, w słonecznym kolorze, będą posadzone wśród zielonych drzew... wrzosy i rh będą w odcieniach róż-biel-fiolet. Zobaczymy jak to będzie finalnie wyglądać.
Majeczko, jeszcze na działce? Kule granitowe zamierzam posadowić albo na szczytach rabat, na korze, albo na granitowej kostce, tuż przy 'wejściu' do ogrodu... jak kupię, to przymierzę i wybiorę optymalne ustawienie... cieszę się, że rabata przypadła Ci do gustu!
Jula, u mnie dzień zaczął się chłodem 20st, ale od południa jest ta co zwykle palma

Jak ja lubię taką pogodę... fajnie, że po bólu głowy nie ma śladu!
Kasiu, bardzo dziękuję za uznanie dla moich ogrodowych poczynań... nie wiem, czy jestem dobrze zorganizowana, ale jednego jestem pewna - jak już sobie coś wymyślę, to muszę to od razu wykonywać ;-)
Marzko, fragment ogrodu, który Ci się podoba, jest taka naprawdę dość trudny... brzozowe korzenie są rozprzestrzenione dość szeroko i zjadają innym roślinom składniki odżywcze i wypijają wodę... dlatego trzeba o ten skrawek dbać, a różnie mi to wychodzi, więc i nie jest najefektowniejszy

Trzymam kciuki za Twoje plany i wsparcie M.!
Kasia, Jule, Soczewka, Robaczek - jak się cieszę, że chociaż na siatkarzy możemy liczyć! Byli wspaniali... przykro się słucha, że ten odpadł, tamten się nie zakwalifikował... ech
CDN...