Różano-liliowcowy ogród pod dębem cz. 7

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Różano-liliowcowy ogród pod dębem cz. 7

Post »

Dziękuję wszystkim za odwiedziny.
Podczas weekendu widziałam cudowne ogrody. Jeden u forumki, a drugi przy zamku w Łańcucie. Wróciłam wieczorem do swojej małej zatłoczonej ogrodzinki i jakaś taka mi się skromna wydała, że nawet miałam lekki dołek emocjonalny. Teraz po kawie troszkę mi się już nastrój popraiwł, a więc wkleję co nieco na nowy tydzień, żeby na stronce było kolorowo.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 lip 2008, o 21:55
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Tea Clipper śliczna!
Wandziu, mnie tam Twoja ogrodzinka bardzo się podoba ;:63
Awatar użytkownika
justi177
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 wrz 2011, o 17:42

Post »

Wandziu :wit
Jak ja Cię rozumiem........ ;:108 , ja w dodatku oprócz dołków na widok swojego, mam poczucie mega klaustrofibiczne...... :wink: i chęci do zmian....tylko gdzie, jak nie ma miejsca....
u Ciebie przynajmniej bogactwo roślin..... ;:3
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
gajowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 maja 2011, o 07:34

Post »

Wanda - może i zatłoczony (chociaż na zdjęciach tego nie widać) , ale za to jak pięknie, z jakim gustem i polotem :D
I tego się trzymaj! ;:108
pozdrawiam - Ewa
Moje wątki
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

Wando, róże ;:167
Przetacznik Christa to najładniejszy ze wszystkich przetaczników, a u Ciebie do tego jeszcze bardzo dorodny okaz.
Liliowiec Coctail Party wciągnięty na listę zakupową :;230

Wracając do pryskania p/grzybom to udało mi się w sobotę rano, a po południu spadł deszcz. I muszę jeszcze raz ;:223 Z pewnością usychanie końcówek na Omorice to nie susza, bo mam tam nawodnienie i rosną w cieniu. Poza tym dopadło to tylko jedną, pozostałe zdrowe odrosty po 20 cm ;:174
Muszę chyba popytać w ogrodniczym, może jakieś zdjęcia zabiorę albo ten uschnięty czubek. Na nim są ślady takie jakby lekko białego wosku nakapało i nie wiem czy to żywica czy może objaw choroby :?:
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.

Post »

Vertigo-Moniko, bardzo ci dziękuję, ale gdybym miała dwa razy tyle co mam, to wcale nie byłoby dużo.
Justynko, ty mnie rozumiesz, bo u mnie bylaś, to wiesz, jakie to wszystko jest małe. Natomiast u ciebe, to wydaje mi się, że masz nawet spory trawnik i w ogóle odniosłam wrażenie, że ten twój ogródek, choć nie olbrzymi, to jednak jest całkiem, całkiem.
Gajowa-Ewo, dzięki za dobre słowo, tego muszę się trzymać, bo nie mam innego wyboru :;230
Aprilku, nic ci nie pomog w tej sprawie, bo tak zdalnie, to wiesz... raczej trudno. Zresztą zawsze można spryskać. Ale czy pomoże? To już kwestia loterii. Jakoś ostatnio przestaję wierzyć w te środki antygrzybowe :?
Awatar użytkownika
klarysa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 mar 2011, o 17:29

Post »

Wandziu, co ja czytam ;:oj Dołek i mała ogrodzinka ;:14 Toż tak nawet myśleć nie wolno ;:108
Masz piękny, stylowy i klimatyczny ogród.
Ja jestem nim zauroczona ;:167 ;:196

Wandziu, zajrzyj do mnie, proszę. Czy ten pełny liliowiec, to ten sam co twój?
Debra
200p
200p
Od: 9 sty 2012, o 15:34
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

No tak, wprawdzie dawno nie byłam w Łańcucie, ale jak sie chce porównywać pałacowe założenia parkowe do prywatnego ogrodu to raczej to nie jest dobry pomysł :lol:
Słowo 'ogrodzinek' jest absolutnie nie na miejscu ;:oj Wiesz jak ja widzę Twój ogród - tajemniczy, osobisty, niezwykle charakterystyczny, nie ma takiego drugiego.
Widze też jedno zupełnie nowe ujęcie - widok frontonu przez karmnik dla ptaków - bardzo super, bo inaczej widać Twój ogród. Jest przepięknie.
Awatar użytkownika
justi177
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 wrz 2011, o 17:42

Post »

Wandziu,
To byłby dla mnie zaszczyt, gdyby ktoś powiedział tak o moim ogródku, ze jest "osobisty" ;:108

To oznaczałoby, ze jest absolutnie niepowtarzalny ;:3 twój z pewnością taki jest ;:168
Pozdrawiam
KDanuta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 kwie 2008, o 10:57

Post »

Wandziu każda z nas tworzy ogród według własnego gustu , potrzeby i finansów
i najważniejsze aby nam się podobał a jeśli podoba się jeszcze innym to cudownie
a Twój ogród choć mały jest PIĘKNY ;:138 ;:138 ;:138
Awatar użytkownika
Bufo-bufo
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 lip 2009, o 20:31

Post »

Wandziu chcę poinformować że rozplenice (brunette i japońska) w końcu nie dały znaku życia. Także co do traw to na razie nie wprowadzam żadnych nowych (nie licząc pampasowych w donicach). Śliczny jałowiec na tle donicy z białymi kwitami i trawą. Czy wiesz może co to za odmiana?
Awatar użytkownika
krysad71
1000p
1000p
Od: 11 gru 2009, o 20:22

Post »

Czytam, że nie tylko ja odbieram Twój ogród jako tajemniczy. Powierzchnia, hmm pewnie , że mała. 2500 to według moich rodziców było kiedyś minimum, w takim się wychowałam. Ale ile tam było koszenia. Wczoraj kiedy podlewałam u siebie, to stwierdziłam, że za dużo narobiłam rabatek i długo mi schodzi z podlewaniem, W myślach wspominałam, że mówiłaś o likwidacji drobnicy, ja z tej Twojej decyzji będę korzystała. Trudniej wyeksponować pojedyncze rośliny. Tylko, że ja działkę traktuję jako miejsce wypoczynku, musi być wygodnie zwłaszcza goszczącym na niej dzieciom.
Pozdrawiam Krystyna
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.

Post »

Klaryso, justi177, KDanuta, Debruniu, krysad71, dzięki wam za tak niezmiernie miłe słowa. Dochoidzę do wniosku, że najlepiej jest w ogóle nie porównywać swojego ogrodu z innymi, tylko skupić się na tym, co mamy, i starać się doprowadzić do jak najlepszego stanu. No i czuć się w tym dobrze. Choć czasem po obejrzeniu innych widoków człowiekowi trochę żal się robi, że nie ma u siebie tego, co by się chciało, ale po pewnym czasie żale przechodzą i znowu jest dobrze :D :D Tym bardziej, jak się ma takich wirtualnych przyjaciół jak Wy.

Bufo-Buffo. JA też te swoje stare rozplenice dawno wyrzuciłam, ale mam od wiosny nowe i czekam na ich piękne kitki. Z traw jednak nigdy nie zrezygnuję, będę sadzić aż do skutku.
Jałowiec, o którego pytasz, to kolumnowy Arnold. Szczupły, zgrabniutki, kłujący.

Przyjaciele
Obrazek

Zapatrzona...
Obrazek

Jesień idzie
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

Zdjęcie zapatrzona uchwycone fantastycznie, jak Ty takie rzeczy wynajdujesz? nie mam takiej wyobraźni niestety ;:180
Jednak nie podoba mi się to jesień idzie i nie tyle chodzi o zdjęcie co o jego tytuł. Jakoś bardzo psuje nastrój ;:224
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.

Post »

Aprilku, dlaczego jesień ci się nie podoba, to znaczy jej nadchodzenie? To moja ulubiona pora roku. Cudowne przebarwienia, szumiące na wietrze trawy, przyjemne, nie upalne słoneczko, przyroda oddycha, robi się wokół refleksyjny nastrój. Mogłaby trwać tak wiecznie. Jesień ma tylko jedną wadę: po niej przychodzi zima ;:108

Obrazek
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”