Moje odcienie zieleni
Re: Parapety dagg
Cudowne porównania...ale twój beniamin zaszalał:).
Uff, wreszcie mogę się pochwalić moimi roślinkami. Ponad 2 tygodnie nie mieliśmy internetu i teraz mogę nadrobić ;)
W tym roku rządzą u mnie fuksje

Wszystkie roślinki tegoroczne, zimowana z zeszłego roku fuksja niestety coraz bardziej marnieje, choć wypuściła dużo pączków, nie mam bladego pojęcia, co jej dolega...

I moja wielka tegoroczna miłość - stokrotka afrykańska

W tym roku rządzą u mnie fuksje

Wszystkie roślinki tegoroczne, zimowana z zeszłego roku fuksja niestety coraz bardziej marnieje, choć wypuściła dużo pączków, nie mam bladego pojęcia, co jej dolega...

I moja wielka tegoroczna miłość - stokrotka afrykańska

- Niunia1981
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 18 sie 2011, o 15:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Cudeńka
Wspaniałe zdjęcia pięknym roślinek 

Roślinki przecudne, a najpiękniejsza ta ostatnia. Nie dziwię się, że to Twoja wielka miłość. Aa i zdjęcia robisz rewelacyjne
aż miło popatrzeć :]

- agucha432
- 500p
- Od: 3 lis 2011, o 10:10
Wpadłam z rewizytką
Kerri cudna ja dzielnie czekam na listki u siebie a cos sie szykuje
Keik super nie wiem czy widziałas u mnie tego dziwaka co puscił ich az 5. Jeszcze ich nie oddzielałam ale niedługo chyba będę musiała. Storczyki przepiękne, nawet zauwazyłam ze jednego chyba takiego samego mamy. Rozwaliło mnie zdjęcie spiących kociaków na fotelu
psinka też słodka

Kerri cudna ja dzielnie czekam na listki u siebie a cos sie szykuje

Moje doniczkowe Moje storczyki
Sprzedam-wymienię http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=11&t=67556" onclick="window.open(this.href);return false;
Robótki Aguchy http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=63&t=71851" onclick="window.open(this.href);return false;
Sprzedam-wymienię http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=11&t=67556" onclick="window.open(this.href);return false;
Robótki Aguchy http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=63&t=71851" onclick="window.open(this.href);return false;
- mrinwestor
- Od: 24 mar 2011, o 19:21
Cudna fuksje , a stokrotki afrykańskiej nigdy wcześniej nie widziałam.
Bardzo oryginalna.
Bardzo oryginalna.
Piękne Fuksje, ale w Stokrotce Afrykańskiej to i ja się zakochałam. Bardzo ładne zdjęcia 

w moim zielonym domu mój wątek na forum
- elcia1974
- Od: 23 lip 2009, o 18:25
Prześliczne Fuksje 

Droga przez las nie jest długa, jeśli kocha się osobę, którą idzie się odwiedzic.
Aktualny wątek: Doniczkowi domownicy Eli cz. 7 Poprzednie części: Spis moich wątków
Wątek sprzedażowy: Sprzedam, kupię, wymienię rośliny doniczkowe
Aktualny wątek: Doniczkowi domownicy Eli cz. 7 Poprzednie części: Spis moich wątków
-
- 50p
- Od: 9 kwie 2013, o 10:23
Fajne zdjecia 

Hej dziewczyny, dzięki za miłe komentarze! Niestety mam na parapecie jakiegoś pasożyta, który zeżarł mi już fuksję przezimowaną z zeszłego roku i powoli zabiera się za kolejne, także za wilca i amarylisy ... surfinia też uschła... dwa razy już stosowałam oprysk mam nadzieję, że pomoże, jeśli nie, to do końca lata nie będę nic miała na balkonie...
Ale za to zakwitł kaktus, którego mój mąż ma jakieś 10-15 lat i oczywiście nigdy nie kwitł. Gdy w październiku wynosiłam go do piwnicy jęczał, że mu go zmarnuję, a także, że żaden kaktus nie kwitnie (cały czas mu to wypominam i wszystkim powtarzam te mądrości)
I proszę:

Kaktus zakwitł na wieczór, kwiat był otwarty przez noc, rano się zamknął i tyle go było
ale zakwitł w idealnym momencie, w dniu, w którym wyjechali nasi goście, z którymi jeździliśmy na różne wycieczki, wracaliśmy wieczorem i kładłam się od razu spać, bo w ciąży szybciej się męczę i gdyby zakwitł 1-2 dni wcześniej - nikt by o tym nawet nie wiedział ;)
I jeszcze rozkwitła pelargonia zimowana w domu:

Ale za to zakwitł kaktus, którego mój mąż ma jakieś 10-15 lat i oczywiście nigdy nie kwitł. Gdy w październiku wynosiłam go do piwnicy jęczał, że mu go zmarnuję, a także, że żaden kaktus nie kwitnie (cały czas mu to wypominam i wszystkim powtarzam te mądrości)

Kaktus zakwitł na wieczór, kwiat był otwarty przez noc, rano się zamknął i tyle go było

I jeszcze rozkwitła pelargonia zimowana w domu:
- Niunia1981
- Od: 18 sie 2011, o 15:01
To się mężulek zdziwił co
Pelargonia ma cudny kolor

Pelargonia ma cudny kolor

Bardzo ładne zdjęcia Twoich roślinek
Cieszę się że Kerri tak dobrze zaaklimatyzowała się u Ciebie, teraz tylko czekać aż zakwitnie

Cieszę się że Kerri tak dobrze zaaklimatyzowała się u Ciebie, teraz tylko czekać aż zakwitnie

-
- 1000p
- Od: 16 cze 2013, o 15:41
Piękny, śnieżnobiały kaktus
z doświadczenia wiem, że mężczyźni raczej nie nadają się do opieki nad kwiatkami
(nie mówię, że wszyscy ale większość
)

- elcia1974
- Od: 23 lip 2009, o 18:25
Mina eM-ka pewnie była bezcenna
A kaktuskowi i Tobie należą się

A kaktuskowi i Tobie należą się

Droga przez las nie jest długa, jeśli kocha się osobę, którą idzie się odwiedzic.
Im bardziej jestem w ciąży tym bardziej nie chce mi się robić zdjęć ;) ale wypadałoby nadrobić zaległości.
Na karcie znalazłam fotki jeszcze sprzed miesiąca:
Róża, która miała być niebieska...

Gazania

Pelargonia, którą dostałam rok temu od mojej mamy, pierwsza przezimowana przeze mnie ;)

Na początku lipca kupiłam też uroczego filodendronka (lub scindapsusa) w Biedronce, uwielbiam rośliny z wielokolorowymi liśćmi:

Teraz jest już w nowej doniczce i ma kilka ładnych, nowych listków.
A tak było na urlopie

A tak po powrocie ;)

Na karcie znalazłam fotki jeszcze sprzed miesiąca:
Róża, która miała być niebieska...

Gazania
Pelargonia, którą dostałam rok temu od mojej mamy, pierwsza przezimowana przeze mnie ;)
Na początku lipca kupiłam też uroczego filodendronka (lub scindapsusa) w Biedronce, uwielbiam rośliny z wielokolorowymi liśćmi:
Teraz jest już w nowej doniczce i ma kilka ładnych, nowych listków.
A tak było na urlopie

A tak po powrocie ;)