Igor oczywiście, że można dokomponowywać zależnie od wysokości iglaków i oczekiwanych efektów. U mnie są trawy, paprocie, berberysy, niskie klony, tawuły, czasem byliny, a co tam Pan sobie wymyśli
Paweł zobaczymy po zimie, jak moja się zachowa. Może szyszki będą
Aniu jednak przystaję do opinii, ze to są synonimy. Może któregoś ze szkółkarzy zapytać jeśli masz wątpliwości.
Aga obie odmiany piękne, zobaczymy co tam wybiorę wiosną.
Muszę jeszcze azalii kilku poszukać, kiedyś w szkołce producenta miałam taką śliczną roślinkę w garści i odłożyłam przy kasie

Pogooglam zimą, może coś wybiorę.
Aguś planuję, muszę nieco rabaty urozmaicić i jeszcze te koraliki

W ubiegłym roku moje berberysy owocowały, w tym zdecydowanie słabiej /aż jutro zajrzę jak tam sytuacja/.
A propos dokarmiania ptaków planuję karmnik, szukam ciekawych i oczywiście niezbyt drogich
Danuś po ilu latach, w jakich warunkach, doczytałaś? Moje zdecydowanie nie rosną tak szybko i szeroko. Ale czymże ich rozmiar w porownaniu z jodłą kalifornijską

też mam, a jakże
Marta znam jeszcze inny adresik, gdzie duży wybór wyszukanych berbersów

Pierwszy szkołking zdecydowanie dalej .... po koreankę

ale w drodze powrotnej
Wielokrotnie się dziwię, jak mówisz, że piceom abiesom nie

tylko pinusy i tsugi
Cóż poradzić .... może i ja skuszę się jeszcze na te drugie, bo pierwszych mam pod dostatkiem chyba

nie licząc oczywiście przecudnej Pinus koraiensis Jack Corbit lub innej z tej grupy piękności
Izka niezdrowe .... zauważyłaś jakieś oznaki? Pierwszy oprsk Promanalem wiosną, potem wedle potrzeb
Całkiem jak z różyczkami najpierw miedzian .... potem co tam trzeba. Maskę P-gaz trzeba zakupić lub osłonkę jakąś taką spawalniczą , czytałam gdzieś na forum, że ktoś zatruł się opryskami.
A na noc zostawiam wspominkową fotkę Munstead Wood