Działka na Kaszubach 2011

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
amba19
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 kwie 2007, o 20:04
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Działka na Kaszubach 2011

Post »

Justynko - zaraz zajrzę do Ciebie i poszukam tych zdjęć....
Różową jeżówką się nie przejmuj - może się pojawi w przyszłym roku jak moja pierwsza biała :lol:
Dawid - jeśli znajdę ją to wykopię dla Ciebie w przyszłym tygodniu. Ale jeśli żyje - to jest wyjątkowa zdechlizna.
Muszę zajrzeć do Twoich storczyków i zobaczyć co wyrosło na Twoim oncidium
Ewo - naprawdę warto. Umilał mi cały weekend ;:138
Ale pogoda była całkiem całkiem - pomimo okropnych prognoz. Co prawda w piątek padało ale w sobotę było bezdeszczowo a dzisiaj- słonecznie
Marylko - Pani bardzo miła i uczynna, a ja od tej pory chodzę tylko do tego kiosku, a mam trzy w porównywalnych odległościach. Ta róża ze zdjęcia - najlepiej ze wszystkich zaaklimatyzowała się na mojej działce.
Izo - " romantyczność " zapłakanych portretów - wynika z warunków pogodowych. Ale mnie zawsze cieszy deszcz na Kaszubach. Chyba nam się życzenia pogodowe spełniły... u nas było naprawdę fajnie!
dawidbanan
---
Od: 29 cze 2009, o 13:22

Post »

OK :D

Na oncidium powyrastały nowe pseudobulwy :wink:
Za pędzikiem się oglądam, ale cisza na razie..
Awatar użytkownika
amba19
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Mam nową róże! ( dzięki Kaniu ;:196 )
Przy okazji mam też nową rabatkę. A miałam już nic nie kupować i nic nie robić na działce- tylko plewić!
No cóż mam też 1,5 m2 trawnika mniej do koszenia. Zawsze to coś :;230

Realcja:

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
Lusia 57
1000p
1000p
Od: 8 sty 2011, o 13:42

Post »

Marysiu ,rabatka zapowiada się pięknie. Różyczka w roli głównej i co jeszcze na niej będzie?
Awatar użytkownika
EwkaEs
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2008, o 20:28
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Ambo-Pracowicie i pożytecznie spędziłaś weekend,kątowa rabatka różana prezentuje się świetnie.Z zazdrością patrzę jakie ładne kamienie rodzi ziemia kaszubska,bo ja znajduję w Podwórkowym jedynie kawałki cegieł,dachówek,obejmy rynien itp.żelastwa.
Gdybyś kiedyś miała problemy z kupnem załączanych do gazet płytek daj znać, pani Wiesia z kiosku na mojej ulicy umie nawet po tygodniach wydobyć z centrali.
Awatar użytkownika
amba19
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dziewczyny - dzięki za pozytywną opinię odnośnie rabatki ;:180

Lusiu - jesienią planuję przesadzić na nią trzy róże, dwie( domniemana Nostalgia oraz Wiliam Shakespeare) z trawnika i jedną( Charles Austin) która cierpi koło tarasu - tam jest za sucho i za słaba ziemia, pomimo zasilania.
Ewo - dzięki - na pewno będę pamiętała o Pani Wiesi :)
Czy zauważyłaś - że biednym ziemiom Pan Bóg dał urodę? Kaszubskie ziemie są słabe, piaszczyste, kamieniste. Ciężkie do uprawy ze względu na rzeźbę terenu. Kamienie - przecudnej urody, faktycznie rodzą się co roku. Ale rolników wcale to nie cieszy.
Podobnie jest w terenach podgórskich - prawda? A jak tam pięknie. Tylko patrzeć i podziwiać.....

Taki motylek przyleciał wczoraj rano i przeszkadzał w strzyżeniu żywopłotu, ponieważ musiałam odłożyć nożyce i robić mu zdjęcia...dużo zdjęć :;230

Awatar użytkownika
Ignis05
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 gru 2009, o 14:08
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Marysiu, :wink: ależ będziesz miała na wiosnę widoczki i zapach przy tarasie. ;:138

Maigold ma sporo miejsca, to się pewnie rozpanoszy. :lol:

Śliczne fotki tego motylka, co Ci nie dawał popracować. :lol:

:wit
Awatar użytkownika
Kocina
1000p
1000p
Od: 22 lip 2008, o 22:27
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

amba19 pisze: Przy okazji mam też nową rabatkę. A miałam już nic nie kupować i nic nie robić na działce- tylko plewić!
Ambo, ale tamto miejsce aż prosiło się o rabatkę, było wymarzone, a to co zrobiłaś pasuje IDEALNIE :D

Zdjęcia motyle bardzo ładne ;:63
Pozdrawiam ? Ogródek Marty: 1, 2
Awatar użytkownika
kania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2009, o 10:09

Post »

Ambo, cała przyjemność po mojej stronie :D A zakładanie rabatki wygląda u mnie całkiem podobnie - szpadel zawsze się stępi i zawsze kupka kamieni się uzbiera. Co się potem dzieje u Ciebie z tymi kamieniami? U mnie w tym roku kamienie zostały wykorzystane do obudowania studni i w tej roli sprawdziły się całkiem, całkiem... Zwróciłam jeszcze uwagę na Twoją taczkę - naprawdę bardzo fotogeniczna, taka nawet bym powiedziała, że reprezentacyjna, bo moja troszkę się powyginała i do zdjęć całkiem się nie nadaje :;230
Krzaczki Kani
Krzaczki Kani(2)
Pozdrawiam :) - Kasia
Awatar użytkownika
amba19
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ignis05 pisze:.....[Maigold ma sporo miejsca, to się pewnie rozpanoszy. :lol: ..... :wit
Na razie ma... ale jak dosadzę jej towarzystwo - to może będzie trochę ciasno?
Pocieszam się tylko tym, żeu mnie wszystko tak powoli rośnie...
Kocina pisze:....Ambo, ale tamto miejsce aż prosiło się o rabatkę, było wymarzone, a to co zrobiłaś pasuje IDEALNIE :D
Teraz muszę ucywilizować drugą stronę ganku. Tam są iglaki, ale oczywiście podosadzałam różne różności i zrobił się misz-masz :oops:
kania pisze:...... Co się potem dzieje u Ciebie z tymi kamieniami? U mnie w tym roku kamienie zostały wykorzystane do obudowania studni i w tej roli sprawdziły się całkiem, całkiem... Zwróciłam jeszcze uwagę na Twoją taczkę - naprawdę bardzo fotogeniczna.....
Kasiu - Kamyczki zostaną umyte i dosypane do kamienistej "plaży" przy oczku wodnym :lol:
Taczka dziękuje za uznanie. Bardzo pożyteczne urządzenie na działce... poprzednia ( takiej samej urody jak Twoja - cała powyginana i z resztami cementu trudnymi do usunięcia) została ukradziona wraz ze szpadlem i srebrnym świerkiem i kilka lat nie miałam taczki. Ale bez niej jak bez ręki, zwłaszcza samotnej słabej kobiecie.... :;230
Awatar użytkownika
Lusia 57
1000p
1000p

Post »

Całkowicie się z Tobą Marysiu zgadzam, w sprawie taczki
amba19 pisze:Ale bez niej jak bez ręki, zwłaszcza samotnej słabej kobiecie.... :;230
i nie tylko samotnej. Moja już też przestała być fotogeniczna. A była śliczna, czerwona.
Awatar użytkownika
amba19
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Lusiu - wow - czerwona :shock: to Ty masz jakąś wypasioną wersję taczki :;230

A jak tam grzybki na Kociewiu? Bo na Kaszubach trafił mi się taki cały śliczny i zdrowiutki prawdziwek. Niestety skończył w zupie grzybowej ;:137 ..mniam mniam..

Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
Lusia 57
1000p
1000p

Post »

Piękny okaz prawdziwka. A jak u nas na Kociewiu z grzybami? Nie wiem, nie byłam. Przy drogach widziałam sprzedających grzyby więc pewnie są. W tym tygodniu planuję pojechać na dłużej ( tylko trzy dni) więc może wybiorę się na spacer po lesie bo zbierać nie umiem a właściwie to nie za bardzo znam się na nich.
Awatar użytkownika
Ignis05
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 gru 2009, o 14:08
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Ale okaz ;:224 ;:138 ;:138 ;:138

Gratuluję Marysiu. ;:108 Może w pobliżu jeszcze coś wyrośnie ?

:wit
Awatar użytkownika
amba19
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Lusiu - masz rację. Jeśli człowiek nie zna się na grzybach, to powinien odpuścić sobie zbieranie - bo o nieszczęście nie trudno!
Krysiu - dawno takiego nie znalazłam :lol:
A to miejsce będę systematycznie sprawdzać - po to po drodze do Grażynki-Księgowej.

Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”