Pod gruszą...

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Janneke
500p
500p
Od: 21 kwie 2011, o 16:23
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Pod gruszą...

Post »

Oster :wit , chętnie bym tam pomieszkiwała, nawet w stodole, bo miejsce cudne, ale nie da rady. Mieszkamy w dużym mieście, a siedlisko to tylko (albo aż) odskocznia od tego co miejskie i szare.

Nasze konie stoją w pensjonacie, 20 minut od naszego domu i bywamy u nich prawie codziennie. Jak wyremontujemy domek i stajnie, będą z nami jeździły na weekendy i wakacje, bo na razie zostają pod opieką innych pensjonariuszy, kiedy jedziemy na wieś pracować.
Jeśli chodzi o postęp w pracach remontowych, to nie możemy powiedzieć, że jesteśmy na półmetku. W środku robimy wszystko od nowa i na razie wygląda to tak....

Obrazek

Obrazek

Zdecydowanie wolę takie widoki :;230 :) Pomalowałam ostatnio stolik i krzesła na werandę :)

Obrazek

Robotnicy, to dwóch panów, którzy już długo z nami współpracują, są zaufani i bardzo kompetentni. W trakcie tygodnia nawet tam pomieszkują ( w stodole właśnie).
W tym roku chcemy dokończyć domek i w sumie tyle... Zrobiliśmy szambo, zakładamy prąd na nowo...

W przyszłym roku powolutku będziemy myśleli o ogrodzeniu przynajmniej części posesji, ale to wszystko jeszcze w dalekosiężnych planach :)
Awatar użytkownika
kozino
1000p
1000p
Od: 9 sty 2011, o 22:38
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Janneke domek już zapowiada się fajnie mimo tego przejściowego "remontowego stylu" ;:138 sporo miejsca w nim masz . łączka i stoliczek sielankowy :D jeszcze tylko obrusik w kratkę :wink:
Pozdrawiam, Emka
Ogród
Awatar użytkownika
Janneke
500p
500p

Post »

Emko, jakbym teraz z tym obrusikiem wyskoczyła (choć już też o tym myślałam) to eM by chyba się osłabił :;230
Taa, styl baaardzo remontowy, miejsca sporo, prawie 50 metrów kwadratowych. Pokój i pokojo-kuchnia będzie i mini przedpokoik i jeszcze bardziej mini łazienka :)
Awatar użytkownika
gawronka
200p
200p
Od: 10 kwie 2010, o 08:52

Post »

:wit 50 metrów to wcale nie tak mało ;:108 A jeszcze ile "metrów" za oknem :heja Będzie super!
Zapraszam do mnie : http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=41729" onclick="window.open(this.href);return false;
Marta
Awatar użytkownika
gatita
500p
500p
Od: 15 kwie 2011, o 10:16
Kontakt:

Post »

Domek jest super, u rzeczywiście 50 m starczy. Wrzucaj nam fotki z przebiegu remontu, fajnie widzieć jak powstaje coś nowego :uszy
Gatita I,Gatita II
Zapraszam ! Agata
mm-complex
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 sie 2010, o 18:09

Post »

Jak ja lubie taki etap prac :tan uwielbiam budowy i remonty :? rodzi sie cos nowego ;:138 8-) Paczuszka nadana ;:108
;:196
marzenia się spełniają! Dana
Lucy2na

Post »

Nasza kochana Danusia ;:196 mi też coś wyśłała ...mam nadzieję , że za bardzo jej nie obsempiłam :oops:
Awatar użytkownika
Janneke
500p
500p

Post »

Danusiu, naprawdę? Zrobiłaś mi niesamowita niespodziankę, nie wiem jak Ci dziękować ;:180 ;:167 ;:196
mm-complex
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 sie 2010, o 18:09

Post »

Cisze się, ze jesteście zadowolone :tan Mam tylko nadziję z poczta sie spręży i szybko dostarczy i tym małym roslinkom nic nie będzie ;:108
;:196
marzenia się spełniają! Dana
JOWA
500p
500p
Od: 29 mar 2011, o 09:42

Post »

Domeczek będzie śliczny tylko trochę cierpliwości.Moje róże też już mają pączki ,też czekam aż zakwitną.
Nasz mały raj na ziemi.
http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... =2&t=42921" onclick="window.open(this.href);return false;
Lucy2na

Post »

a moje róże nie mają wcale pączków ....świnki jesdne ..nie lubią mnie i tyle
Awatar użytkownika
joannakr0508
500p
500p
Od: 8 kwie 2011, o 10:23

Post »

Lucynko moje to samo jedną mam już dwa lata i nic nawet malutkiego pączusia nie ma :|
Wszystkie bitwy naszego życia czegoś nas uczą, nawet te, które przegraliśmy. :)
Joanna http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=53393" onclick="window.open(this.href);return false;
JOWA
500p
500p
Od: 29 mar 2011, o 09:42

Post »

Tak siedzę i oglądam ten twój domeczek te nowe zdjęcia i te stare(dom z zewnątrz)i tak mnie ściska w dołku,kiedyś szukaliśmy domu na wsi,ale co z tego że by nam starczyło na dom ale na remont już nie a dzici małe i gdzieś mieszkać trzeba.
Nasz mały raj na ziemi.
http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... =2&t=42921" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
Janneke
500p
500p

Post »

Jowitko, jak ja Cię rozumiem... Powiem Ci, że nasz biznez plan też nie przewidział, że koszty będą tak spore. Ciągle nas coś zaskakuje... :( Mam nadzieję, że powolutku się z tym uporamy....
Awatar użytkownika
kozino
1000p
1000p
Od: 9 sty 2011, o 22:38

Post »

Koleżanka nas namawia na bliźniaka ,( szalona) bo to koszty na pół no i własne. Brzmi z jej ust jakby to było w zasięgu ręki gdyby nie nasz rozsądek. Biorąc kredyty tak cukrują żeby tylko brać ale nie mówią ze drugie tyle trzeba oddać, a gdzie wykończyć, a pozwolenia i inne ? My się zastanawiamy jak zminimalizować koszty kupując barak na działkę żeby na głowę nie kapało i grabie gdzie trzymać a ona nam tak w głowie mąci. Dla odmiany tato mieszka w starym domu i jak nie urok to... a to piec, a to dach, a to elewacja nie wspominając o remoncie wewnątrz. Fajnie mieć dom tylko żeby jeszcze sponsor się znalazł :D .
Pozdrawiam, Emka
Ogród
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”