Kolekcja Arlety cz.1
-
- 1000p
- Od: 15 mar 2010, o 10:13
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Kolekcja Arlety
Arletko widzę że nuda zapełniona nowościami ,gratuluję bliźniaczek
Niesamowite są te twoje maleństwa jeszcze takich maluchów nie miałam przyjemności na żywo oglądać, czy to są miniaturki miniaturek
Arletko ja też bym kupiła sabotka moje są traktowane jak falki tylko kąpię je w przegotowanej wodzie o tem. pokojowej i widziałaś mam już dwie odnóżki.One tak mi się podobają że chętnie kupiłabym jeszcze kilka ,tylko teraz jakbym miała możliwość to chciała bym widzieć kwiatka .Te które mam u siebie są dla mnie niespodzianką dostałam je po kwitnieniu.

- AnnaL
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 2 lut 2008, o 14:45
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Widzę, że nuda Ci bardzo służy
one dziś są bidulki ale zobaczysz za jakiś czas będą piękne, wypielęgnowane Twoimi łapkami i zakwitną, by dać Ci niebywałą radość.
Ja byłam Lm i też kupiłam jednego. 

Początek mojej przygody.
Początek ... cz.II, cz. III - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=36123" onclick="window.open(this.href);return false;
Fotogaleria Garnek - moje kwitnienia i miejsca gdzie bywam
))
Początek ... cz.II, cz. III - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=36123" onclick="window.open(this.href);return false;

- arlet3
- Od: 5 maja 2010, o 19:30
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Patrycjo bo masz inne śliczności?patrysia pisze:żółty peloric prześliczny - dlaczego ja takiego nie mam?

Kasiu

Dziś po sabotka nie pojechałam ale jutro jadę w odwiedziny do Celinki a ten sklep mam po drodze to kupię i ekspert na żywo oceni czy dobrego wyboru dokonałam

Aniu

-
- 1000p
Arletko a jak tam skusiłaś się i pojechałaś po sabotka 

- arlet3
-
- 1000p
Widzę, że już jeden reanimek ma nowego listka.Co do pojemnika na balkonie nie wypowiadam się ,nie mam doświadczenia w tej dziedzinie i ja swoich nie wystawiam na balkon, jakoś nie mam odwagi. Jak widzę ile paskudztwa potrafi siedzi mi na kwiatkach balkonowych to nie dziękuję wolę je mieć na oku w domu 

- stynka0207
- 500p
- Od: 21 lut 2010, o 15:47
Ale cudne roslinki
Gratuluję:)

-
- Od: 27 paź 2009, o 23:10
Arletko, ładnie one w tym pojemniku wyglądają. Na pewno szybko się zregenerują.
Jeśli chodzi o wystawianie na balkon, to nie wiem jaka jest u was temp. w nocy. One są słabe i potrzebują w tej fazie raczej stałych temperatur. Zbyt duża różnica między dniem a nocą może być dla nich dodatkowym stresem.
Jeśli chodzi o wystawianie na balkon, to nie wiem jaka jest u was temp. w nocy. One są słabe i potrzebują w tej fazie raczej stałych temperatur. Zbyt duża różnica między dniem a nocą może być dla nich dodatkowym stresem.
- orange30
- Od: 27 paź 2007, o 22:59
Ja bym wystawiła, ale przykrywała na noc jakąś pokrywą i dodatkowo gazetą, wtedy trzyma ciepło, a rano trzeba oczywiście pamiętać odkryć wszystko. Ale zrobisz jak uważasz. Ja swoje mam w łazience przy otwartym oknie, wieczorem przykrywam, a jak wstaję do pracy rano, zdejmuję pokrywę i widać poprawę.
- Haim
- Od: 19 cze 2009, o 01:16
Arletko, piękne storczyki sobie kupiłaś, co do sabotka, to nie oglądałabym się, tylko od razu brała
Nie są trudne w uprawie, ja sama mam jednego z wymiany forumkowej i bardzo ładnie mi rośnie(listek i nowa rozetka) a to mój pierwszy tego typu.
Polecam trzymanie sabotka w lecie na balkonie, w zacienionym miejscu, różnica temp. zrobi swoje i doczekasz się kwitnienia ;)
Pudełeczko z reanimowanymi rewelacja, możesz spokojnie je trzymać na balkonie, na noc przykrywaj, no i oczywiście, gdy deszcz będzie padał ;)

Nie są trudne w uprawie, ja sama mam jednego z wymiany forumkowej i bardzo ładnie mi rośnie(listek i nowa rozetka) a to mój pierwszy tego typu.
Polecam trzymanie sabotka w lecie na balkonie, w zacienionym miejscu, różnica temp. zrobi swoje i doczekasz się kwitnienia ;)
Pudełeczko z reanimowanymi rewelacja, możesz spokojnie je trzymać na balkonie, na noc przykrywaj, no i oczywiście, gdy deszcz będzie padał ;)
- AnnaL
- Od: 2 lut 2008, o 14:45
Pudełeczko zapełnione po brzegi , mają fajnie troche wilgotno troche ciepełko wspólne - tak trzymaj.

Początek mojej przygody.
))

- arlet3

- arlet3
- iwosia88
- 1000p
- Od: 1 maja 2010, o 15:17
Tak, jak wspomniałam, przybiegłam pochwalić nowy nabytek
Super ma listki
A z taką troskliwą opieką i ładną osłonką, na pewno odwdzięczy się mnóstwem kwiatków 

Moje kwiatowe wątki i nie tylko ;) Zapraszam 
Spróbuj żyć tak, żeby ktoś dzięki Tobie powiedział: "Tak, jestem szczęśliwy"...
Iwona

Spróbuj żyć tak, żeby ktoś dzięki Tobie powiedział: "Tak, jestem szczęśliwy"...
Iwona