Kolekcja Arlety cz.1

Zablokowany
Awatar użytkownika
patrysia
500p
500p
Od: 26 mar 2009, o 15:31

Re: Kolekcja Arlety

Post »

żółty peloric prześliczny - dlaczego ja takiego nie mam?
Patrysia
katarzynka575
1000p
1000p
Od: 15 mar 2010, o 10:13
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Arletko widzę że nuda zapełniona nowościami ,gratuluję bliźniaczek ;:63 Niesamowite są te twoje maleństwa jeszcze takich maluchów nie miałam przyjemności na żywo oglądać, czy to są miniaturki miniaturek :?: :;230 Arletko ja też bym kupiła sabotka moje są traktowane jak falki tylko kąpię je w przegotowanej wodzie o tem. pokojowej i widziałaś mam już dwie odnóżki.One tak mi się podobają że chętnie kupiłabym jeszcze kilka ,tylko teraz jakbym miała możliwość to chciała bym widzieć kwiatka .Te które mam u siebie są dla mnie niespodzianką dostałam je po kwitnieniu.
Awatar użytkownika
AnnaL
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 lut 2008, o 14:45
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Widzę, że nuda Ci bardzo służy ;:108 one dziś są bidulki ale zobaczysz za jakiś czas będą piękne, wypielęgnowane Twoimi łapkami i zakwitną, by dać Ci niebywałą radość. ;:138 ;:196 Ja byłam Lm i też kupiłam jednego. :;230
Początek mojej przygody.
Początek ... cz.II, cz. III - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=36123" onclick="window.open(this.href);return false;
Fotogaleria Garnek - moje kwitnienia i miejsca gdzie bywam :)))
Awatar użytkownika
arlet3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 maja 2010, o 19:30
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

patrysia pisze:żółty peloric prześliczny - dlaczego ja takiego nie mam?
Patrycjo bo masz inne śliczności? :shock:

Kasiu ;:196 nie są to średniej wielkości storczyki wszystkie trzy :wink: Landrynka ma kwiatki takie malutkie a Maleństwo to chyba jeszcze mniejsze niż miniaturka albo podobne :roll:

Dziś po sabotka nie pojechałam ale jutro jadę w odwiedziny do Celinki a ten sklep mam po drodze to kupię i ekspert na żywo oceni czy dobrego wyboru dokonałam :roll:

Aniu ;:196 oj służy, służy :;230 w sobotę cały wątek Justynki przeczytałam i ile rzeczy się dowiedziałam :roll: jeszcze jakiś dzień nudy i muszę Twój wątek nadrobić od początku ;:108 :oops:
katarzynka575
1000p
1000p

Post »

Arletko a jak tam skusiłaś się i pojechałaś po sabotka :?:
Awatar użytkownika
arlet3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Tak więc dziś zrobiłam bidulkom kąpiel,czyszczenie korzonków i poszły do nowego podłoża i do pojemniczka razem z bidulkami reanimowanymi. Czy ten pojemnik mogę trzymać na razie na balkonie? W domu nie mam miejsca :( a nie chcę go przestawiać z kąta w kąt ;:223

Obrazek Obrazek
katarzynka575
1000p
1000p

Post »

Widzę, że już jeden reanimek ma nowego listka.Co do pojemnika na balkonie nie wypowiadam się ,nie mam doświadczenia w tej dziedzinie i ja swoich nie wystawiam na balkon, jakoś nie mam odwagi. Jak widzę ile paskudztwa potrafi siedzi mi na kwiatkach balkonowych to nie dziękuję wolę je mieć na oku w domu ;:108
Awatar użytkownika
stynka0207
500p
500p
Od: 21 lut 2010, o 15:47

Post »

Ale cudne roslinki :shock: Gratuluję:)
Joane
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 paź 2009, o 23:10

Post »

Arletko, ładnie one w tym pojemniku wyglądają. Na pewno szybko się zregenerują.
Jeśli chodzi o wystawianie na balkon, to nie wiem jaka jest u was temp. w nocy. One są słabe i potrzebują w tej fazie raczej stałych temperatur. Zbyt duża różnica między dniem a nocą może być dla nich dodatkowym stresem.
Awatar użytkownika
orange30
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 paź 2007, o 22:59

Post »

Ja bym wystawiła, ale przykrywała na noc jakąś pokrywą i dodatkowo gazetą, wtedy trzyma ciepło, a rano trzeba oczywiście pamiętać odkryć wszystko. Ale zrobisz jak uważasz. Ja swoje mam w łazience przy otwartym oknie, wieczorem przykrywam, a jak wstaję do pracy rano, zdejmuję pokrywę i widać poprawę.
"Na żadnym zegarze nie znajdziesz wskazówki do życia" - Halina
Mój spis wątków
Moje robótki
Awatar użytkownika
Haim
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 cze 2009, o 01:16

Post »

Arletko, piękne storczyki sobie kupiłaś, co do sabotka, to nie oglądałabym się, tylko od razu brała ;:108
Nie są trudne w uprawie, ja sama mam jednego z wymiany forumkowej i bardzo ładnie mi rośnie(listek i nowa rozetka) a to mój pierwszy tego typu.
Polecam trzymanie sabotka w lecie na balkonie, w zacienionym miejscu, różnica temp. zrobi swoje i doczekasz się kwitnienia ;)
Pudełeczko z reanimowanymi rewelacja, możesz spokojnie je trzymać na balkonie, na noc przykrywaj, no i oczywiście, gdy deszcz będzie padał ;)
Moje Kochane Storczyki ;:167

Pozdrawiam serdecznie, Asia :)
Awatar użytkownika
AnnaL
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 lut 2008, o 14:45

Post »

Pudełeczko zapełnione po brzegi , mają fajnie troche wilgotno troche ciepełko wspólne - tak trzymaj. ;:138 ;:138 ;:138 ;:196
Początek mojej przygody.
Początek ... cz.II, cz. III - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=36123" onclick="window.open(this.href);return false;
Fotogaleria Garnek - moje kwitnienia i miejsca gdzie bywam :)))
Awatar użytkownika
arlet3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

;:196 Dziewczyny kochane dzięki za odwiedzinki wieczorem wkleję fotki mojego sabotka :tan a pudełeczko oczywiście ma pokrywkę i na noc jest zamykane :D
Awatar użytkownika
arlet3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Tak jak obiecałam :D mój pierwszy sabotek :tan

Obrazek Obrazek Obrazek

Kwiatek troszkę zmarnowany, ale reszta całkiem niezła :wink: i dwie nowe rozetki :heja
Awatar użytkownika
iwosia88
1000p
1000p
Od: 1 maja 2010, o 15:17

Post »

Tak, jak wspomniałam, przybiegłam pochwalić nowy nabytek :) Super ma listki :) A z taką troskliwą opieką i ładną osłonką, na pewno odwdzięczy się mnóstwem kwiatków :)
Moje kwiatowe wątki i nie tylko ;) Zapraszam :)
Spróbuj żyć tak, żeby ktoś dzięki Tobie powiedział: "Tak, jestem szczęśliwy"...
Iwona :)
Zablokowany

Wróć do „Moje storczyki !”