I moje też

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
Zablokowany
Awatar użytkownika
kati-1976
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 wrz 2008, o 22:07
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: I moje też

Post »

Kingo uwielbiam zapach konwalii, więc jak je u Ciebie zobacvzyłam z miejsca mi nimi zapachniało.
Muszę też pogratulować pięknego zbiorku sukulentów i pączusiów na Echinopsis subdenudata ;:138 ;:138 ;:138
Moje doniczkowce i sukulenty
"Cały kłopot polega na tym, że głupcy są pewni siebie, a mądrzy pełni wątpliwości"
Kin14
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 27 sie 2008, o 22:51
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Trzy moje mamilarie już mają pączusie kolorowe, troszkę słoneczka i rozkwitną i zaraz pokażę.
Awatar użytkownika
kati-1976
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 wrz 2008, o 22:07

Post »

Moje Mammillarie też ubierają się w wianuszki pączusiów. Oby słonko dopisało, to będziemy mogły wkrótce się nimi chwalić :D
Moje doniczkowce i sukulenty
"Cały kłopot polega na tym, że głupcy są pewni siebie, a mądrzy pełni wątpliwości"
Awatar użytkownika
stasia109
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lip 2008, o 10:44

Post »

Droga Kinguś ;:167 , Twoje zdjęcia kładą mnie na łopatki. Masz takie piękne rośliny. Orliki i latania dały mi po nogach i padłam na kolana. Orlików troszkę mam ale jeszcze mi nie kwitną a latanię muszę sobie sprawić, bo jest cudowna.
A zając, już marzy sobie jaką będzie miał sytą jesień i zimę tego roku. Wyobraź sobie, bidulek przysiadł na Twojej miedzy i chrupie marcheweczkę. Ach te jego marzenia....
Całuski dla Ciebie i zajaca ;:196 ;:196 ;:196
Adresy do moich wątków
Zwierzęta też odczuwają głód, pragnienie, ból, strach... i to już powód by nie zadawać im cierpienia i krzywdy.
Kin14
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

Masz rację, tak to wyglądało, siedział długo ,prawie się nie ruszając gdzieś 30 m ode mnie. Ale to znajomy zając, on tam mieszka od lat, pewnie zastanawiał się co ja robię na jego terenie.
To nic taki zając, ale bardzo niedaleko mieszka lis, widziałam jego jamę i słyszałam go któregoś dnia. Paskudnie się odzywa, z trudem w tym jego chrypieniu odszukałam elementów szczeku.
Jego ślady też widzę od wielu lat w tej okolicy.
Na samotność nie mogę narzekać :;230
Stasiu, wiem jak trudno jest ze starszymi, chorymi ludźmi, nie dziwię się,że nie masz chęci na sianie i pracę w ogródku. Ale to się zmieni, jak tylko mocno przygrzeje. Masz może huśtawkę, wyprowadzisz seniorów na powietrze, pobujasz, zobaczysz jak będą zadowoleni. Huśtawka jest świetna na stresy! ;:167 ;:196
Awatar użytkownika
Ewelina
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 4 lut 2007, o 16:26
Kontakt:

Post »

Witaj , Kingo :0
Przejrzałam z ciekawością twój kwiatowy wątek i jestem pod wrażeniem różnorodności kwiatów , które uprawiasz z powodzeniem w domu i na tarasie. Są dorodne , a za troskliwą opiekę odpłacają się , jak widać , pięknym wzrostem i kwitnieniem. Widać ,że lubisz roślinki :)
* Mój Ogród - cz.7 (aktualna)
Wizytówkai inne moje wątki
"Mam śródziemnomorskie poczucie czasu..."
Awatar użytkownika
elaipawel4
1000p
1000p
Od: 23 lis 2009, o 16:19

Post »

Kingo taras bedzie wspaniały ,a słucholuby to niezła kolekcja :shock:
Ela
Zaglądnijcie ''Jestem nowa''
Awatar użytkownika
stasia109
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kochana Kingo, jak tam zajączek? ;:167
Adresy do moich wątków
Zwierzęta też odczuwają głód, pragnienie, ból, strach... i to już powód by nie zadawać im cierpienia i krzywdy.
Awatar użytkownika
ewamon
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 lis 2009, o 00:16
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

;:196 Kingo,piękne masz orliki,czytałaś o moich!
Już więcej nic nie zamówię z allegroo.
Kin14
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

Ewuniu, czytałam.Taki mamy teraz świat,tylko forsa się liczy i cel uświęca środki. Fu!
Awatar użytkownika
stasia109
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Droga Kingo ;:167 , ja znalazłam pustułkę i mam kłopot co z nia zrobić. Na razie jest drugi dzień. Je sama ale słabo lata. Trzymam go w klatce po króliczku domowym. Dzwoniłam do schroniska dla zwierząt i tam mi powiedzieli abym go przytrzymała z daw-trzy dni i wypuściła albo przywiozła do nich do schroniska. Sama nie wiem co robić, bo lata bardzo słabo. Jak ją biorę do reki to ubieram grubą rękawicę. Chwyt ma niemiłosiernie bolesny. (zdjęcia u mnie). A jaka z niej/niego akrobatka!?
Przepiękne masz orliki bordowe, cudeńko. Zapisuję się na małą szczepeczkę. O domowych nie wspominam, bo zawsze są przewspaniałe.
U mnie dziś pogoda dobra. Bez deszczu i nawet sloneczko świeciło. Było 19,o C.
Pozdrawiam :wit ;:196
Adresy do moich wątków
Kin14
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

Stasiu, zapraszam do wątku "to i ovo".
dawidbanan
---
Od: 29 cze 2009, o 13:22

Post »

Gdzie kupiłaś lantanę?
Kin14
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

W castoramie, dwa tyg. temu
Kin14
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

Dobrze usłyszałeś, brakuje 0,50m do zalania. Mieszkam 100m od Odry na 11 piętrze, mam dobry ogląd sprawy. Odra jest straszna w tej chwili, co chwilę patrzę przez okno, jest ruda i szerokaśna.
Nie wylewa na moją stronę, tylko na pola, na wyspę / najstarsze miejsce Głogowa,zabytki/.
Na razie wały trzymają się, pełno na nich worków i stoją samochody strażackie.Dziś w nocy ma przejść fala 6,80m.

W 1997 była ponad 7m. zalało wyspę, drogę nr 12 i jedną wieś na zakręcie rzeki-Wilków. Oczywiście podtopień i przecieków było mnóstwo, teraz też są, ale wszystko pod kontrolą.Wszystko może się zdarzyć, teraz bardzo wiej wiatr tzn. paruje woda, dobre i to. Stronka głogowska: http://www.glogow.info.pl

Dziękuję za troskę, Igor, jesteś taki wrażliwy, pięknie!
Zablokowany

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”