Storczyki Storczykowej cz. 2

Zablokowany
Awatar użytkownika
śnieżka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 wrz 2007, o 12:53
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Storczyki Storczykowej cz. 2

Post »

Dusia,gratuluję talentu do rysowania, bardzo interesujące są Twoje rysunki kwiatów.
Żółty Phal jest po prostu zachwycający. Potwierdzam, bardzo ładne fotografie storczyków robisz i nam pokazujesz.
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lut 2008, o 19:31
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

śnieżka pisze:Dusia,gratuluję talentu do rysowania, bardzo interesujące są Twoje rysunki kwiatów.
Żółty Phal jest po prostu zachwycający. Potwierdzam, bardzo ładne fotografie storczyków robisz i nam pokazujesz.
Dusiu wspaniałe rysunki bardzo lubię ołówek a storczyki zakwitły ci przepięknie żółty jak słonko
Bardzo się cieszę, że moje rysunki się spodobały. Lubię rysować i rysuję, gdy tylko mam wolną chwilę i natchnienie. Kiedyś byłam okropnym beztalenciem, ale parę lat temu postanowiłam nauczyć się rysować i zrobiłam ogromne postępy w tym. Kiedyś nigdy bym nie pomyślała, że będę umieć rysować i malować. Od niedawna rysuję w specjalnych szkicownikach, wcześniej musiały mi wystarczyć zwykłe kartki do drukarki, które nie były najlepsze do rysowania.

A żółty Phalaenopsis mi się też podoba, jest taki żywo ubarwiony, słoneczny. W sumie mam ok. 6 żółtych Phalaenopsis: 2 żółte w kropki, 1 żółty z różową warżką, 2 takie jasne, cytrynowe i ten, którego zdjęcia dzisiaj wstawiłam.
Grazia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 kwie 2009, o 11:05
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Dusiu czy myślałaś o szkole plastycznej?Bardzo ładne rysunki.
Awatar użytkownika
śnieżka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 wrz 2007, o 12:53

Post »

Dusia, ale Ty masz dużo Phal, w żółtych kolorach. Na pewno jest bardzo kolorowo i wesoło na parapecie, gdy one Ci zakwitną.
Awatar użytkownika
affa
100p
100p
Od: 19 lip 2009, o 09:38

Post »

Gratuluję kwitnienia ;:138 i bardzo pozytywnie zazdroszczę :D Piękne
Pozdrawiam. Anna
Awatar użytkownika
chmara3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lip 2007, o 00:18

Post »

Śliczne jest co podziwiać, ja też mam żółtego i czekam aż sie rozkwitnie ma dwa pedy małe bo małe ale ma :) a ten biały lekko piegowaty SUPER ;:138
Pozdrawiam
Kiedy coś uparcie gaśnie zaufaj iskierce nadziei ~~~~ Pozdrawiam Aga
Moje storczyki :)
Moje kaktusiki:)
Joane
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 paź 2009, o 23:10
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Dusia ale masz piękne kwitnienia a obrazki naprawdę wspaniałe. Masz dziewczyno talent. Nie wiem co bardziej podziwiać. ;:111
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

ksiegowa pisze:Dusiu czy myślałaś o szkole plastycznej?Bardzo ładne rysunki.
Myślałam, ale niestety żadnej nie ma w pobliżu.
Dusia, ale Ty masz dużo Phal, w żółtych kolorach. Na pewno jest bardzo kolorowo i wesoło na parapecie, gdy one Ci zakwitną.
No kilka ich mam, lubię żółte storczyki. Teraz 3 kwitną, jeden (żółty z rózową warżką) ma pąk (tylko 1, bo w tamtym roku kwitł 2 razy i puścił ten pęd, który za kilka dni powinien zakwitnąć). Mam różne kolory storczyków, nie skupiam się tylko na jednym, bo bardzo wiele jest Phalaenopsisów, które mi się podobają.
Gratuluję kwitnienia i bardzo pozytywnie zazdroszczę Piękne
Śliczne jest co podziwiać, ja też mam żółtego i czekam aż sie rozkwitnie ma dwa pedy małe bo małe ale ma a ten biały lekko piegowaty
Cieszę się, że tak uważacie. Teraz nie ma bardzo wiele kwitnień, te, które kupiłam jakiś czas temu, już przekwitają, ale moje kwitnienia się jak na razie trzymają. Kilka niedługo otworzy pąki (różowonakrapiany, biały, żółty z rózową warżką, rózowy z białą warżką i ten, którego koloru jeszcze nie znam). jak nie zrzucą pąków, będę mieć cudne kwitnienia.
Dusia ale masz piękne kwitnienia a obrazki naprawdę wspaniałe. Masz dziewczyno talent. Nie wiem co bardziej podziwiać
Cieszę się :). Rzadko słyszę o sobie, że mam talent. Kiedyś miałam na forum temat z rysunkami, ale niezbyt się podobały :( . Lubię rysować, więc nie zamierzam z tego rezygnować. Chciałabym się nauczyć rysować naprawdę dobrze. Sama się uczyłam rysować i tak zostanie.
Alusia61
200p
200p
Od: 11 paź 2009, o 22:04

Post »

Dusia mnie też podobają się twoje rysunki. Najbardziej ołówkiem.
Zdjęcia też robisz bardzo ładne.
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

:)

Teraz kwitnie 16 Phal., następne 10 czy 11 są w pędach (nie licząc tych, które już kwitną i jednocześnie puszczają nowe pędy, a jest kilka takich).
Wczoraj wymyśliłam bardzo dziwny sposób odratowywania storczyków. Mam jednego bez korzeni, przyczepiłam go do pieńka na Tolumnię, jego spód, w którym powinny być korzenie, a ich nie ma, jest w maleńkiej 5 cm doniczce z podłożem, którą też przyczepiłam do pieńka. Mogę go kąpać jak Tolumnie, mam nadzieję, że coś mu pomoże. W folii był, ale nie chciał puszczać korzonków. Chcę, żeby żył, bo to woskowy, bardzo piękny storczyk i ciężko byłoby mi się pogodzić z jego stratą.
Awatar użytkownika
justus27
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 mar 2009, o 18:54

Post »

Wow...Zrób fotkę całego Twojego pokoju, jak Dasz radę ;) To dopiero musi być widok, tyle kwiatów i pędów :D
parapetowce
Tylko marzenia serca się spełniają.
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Nie da się, ale mogę każdemu oknu osobno, ale na razie nie mam miejsca w aparacie :(((( . Muszę w końcu dać zdjęcia do wywołania i skasować z aparatu, bo przez rok się bardzo dużo tego nazbierało.
Awatar użytkownika
trzynastka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 paź 2009, o 18:42

Post »

Storczykowa pisze: . Muszę w końcu dać zdjęcia do wywołania i skasować z aparatu, bo przez rok się bardzo dużo tego nazbierało.
prostsze i tańsze wyjście kup sobie nową karę pamięci ja mam zawsze 2 do aparatu i moge cykać do woli :) a trzecią w ramce fotograficznej :)
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

trzynastka pisze:
Storczykowa pisze: . Muszę w końcu dać zdjęcia do wywołania i skasować z aparatu, bo przez rok się bardzo dużo tego nazbierało.
prostsze i tańsze wyjście kup sobie nową karę pamięci ja mam zawsze 2 do aparatu i moge cykać do woli :) a trzecią w ramce fotograficznej :)
Ale ja chcę mieć fotki także w albumie, nie tylko na komputerze. W końcu na komputerze jestem tylko 21 godzin tygodniowo, a album mogę przejrzeć w każdej chwili. Szkoda tylko, że wywołanie psuje jakoś zdjęć :/ .

A dzisiaj żółty zaczął otwierać drugi pąk. Innym pąki rosną, niektóre zrzucają, bo słonka nie ma :( . Dzisiaj się tylko na krótko pokazało, chyba pierwszy raz w tym roku. Chcę już wiosnę. Za 1,5 miesiąca będzie już wiosna, pokażą się przebiśniegi i inne cudne kwiaty, ale najbardziej czekam na koniec śniegu i zimna.
Awatar użytkownika
affa
100p
100p
Od: 19 lip 2009, o 09:38

Post »

Będę cierpliwie czekać na twoich zdjęcia pięknych storczyków :D
Pozdrawiam. Anna
Zablokowany

Wróć do „Moje storczyki !”