Moja działka - rydnor 2009

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
rydnor
1000p
1000p
Od: 26 maja 2008, o 20:25

Post »

Moniko;obsada kwiatowa działki,to domena mojej Żony i tylko ona wie gdzie co wyrośnie.W tym roku są zawilce pod wiśnią i pod śliwą.
Mi też się podobają.
Krzysiu;czy w markecie zajmujesz się roślinami i kwiatami?Fajna robota,coś w Twoim fachu.A co do konwalii,to są hodowlane,tak jak ja mam na działce.Takie można sprzedawać bez obawy,że są pod ochroną,tak myślę.
Muszę Ci przekazać smutną wiadomość,drzewo na którym było gniazdo bocianie runęło na ziemię,okazało się,że było samo próchno
Dzisiaj gospodarz z działkowiczami zakładali nowe gniazdo na kominie,nieczynnej kotłowni.Tylko,czy boćki zaakceptują nowe miejsce.
Wczoraj podobno samiec krążył nad starym gniazdem,nie wiem czy były jaja.Zobaczymy co będzie dalej.Wkleję zdjęcia.
Pozdrawiam Was Serdecznie. Ryszard
..

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Monia68
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 wrz 2007, o 18:21
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Rysiu, szkoda tego drzewa...mam nadzieję, że bociany polubią nowe miejsce :)
Serdecznie pozdrawiam, Monika
AFRYKA
Mój ogród.
Awatar użytkownika
rydnor
1000p
1000p

Post »

Witam Moniko,widzę,że też Lubisz buszować w późnych godzinach.Oby tak było jak Mówisz,chociaż bociany długo oswajają się z nowym miejscem,lub go wcale nie akceptują.Bądźmy dobrej myśli.Pozdrawiam Ryszard Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Dzisiaj popadało na działkach.
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witaj Rysiu ale kałuże na drodze ,pamiętam jak nie raz ja po takim błocie musiałam chodzić ta drogą na swoją poprzednią działkę.Kurcze szkoda tego drzewa z gniazdem ja też mam nadzieję że jakoś przemogą się te bociany i nie odlecą z Rogówka.
Genia
Awatar użytkownika
krzysiek86
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 maja 2008, o 20:29
Kontakt:

Post »

Rysiu ja generalnie pracuje na warzywach i owocach ale kwiaty cięte czasem nam też przywożą. Szczególnie na dzień kobiet, dzień matki, Wielkanoc i na Komunie dostaliśmy konwalie.
Straszna wiadomość z tym gniazdem. Boże jak mi ich szkoda :( :( :( Oby nie straciły jajek bo to by był cios dla nich :(
Mam nadzieję że zaakceptują nowe miejsce, oby się udało :?
Awatar użytkownika
rydnor
1000p
1000p

Post »

Geniu;widzę,że nie zapomniałaś alei nr.3 w deszczowym wydaniu,nic się nie zmieniło od Twoich czasów.Ja co jakiś czas próbuję łatać te dziury koło siebie,ale nie na długo,samochody rozjadą,szczególnie gdy jest mokro.
Wczoraj mnie nie było,byłem w Warszawie w klinice,dojechać tam to tragedia ,remont głównej drogi,dobrze,że pojechałem przez Płock,za namową syna.Po przyjeździe nic mi się nie chciało.
Krzysiu;u nas w Polo w dziale warzywno - owocowym,często widzę sadzonki ziół,czy kwiatów,ziemię też można kupić do doniczek.
Byłem dzisiaj na działce,skosiłem trawę,po deszczu rośnie jak głupia.
Co do boćków,to wątpię czy powrócą,chociaż chciałbym.Dobrze,że zostały mi zdjęcia.Jedno mam jako tapetę w monitorze.Coś wkleję. Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Mają być;Tamaryszek,Złotokap,żywopłot falisty u działkowicza,żywopłot ściana-mój.
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witaj Ryśku ,zapominam nazwy kwiatów ale tej drogi w Rogówku po deszczu nigdy .
Szkoda boćków to była piękna ozdoba Rogówka .
Awatar użytkownika
krzysiek86
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Złotokap wygląda bardzo okazale a tamaryszek szaleje.
Też jest mi szkoda gniazda. Może uda się i jakaś inna sympatyczna park się
tam wprowadzi :)
Awatar użytkownika
rydnor
1000p
1000p

Post »

Geniu;na pewno tej drogi nie da się zapomnieć,teraz popadało,to trzeba chodzić slalomem,z tego co widzę,to chyba boćki nie wrócą,szkoda,były ikoną ogrodu.
Krzysiu;byliśmy dzisiaj na działce,porządki w domku.Deszcz przelotnie popadywał,a ja latałem z kołdrami narzutami,żeby nie zamokły.
Pomidory wsadziłem wczoraj.Dzisiaj było wręcz zimno i wiatr.Rzeczywiście przyjemnie popatrzeć na tamaryszek.
Serdecznie Was Pozdrawiam. Ryszard
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Rysiu przez ten deszcze to chyba z pryskaniem czereśni trzeba będzie poczekać .Ciągle się martwię że znowu przegapię ten moment i znowu będę miała robaczywe czereśnie .
Genia
Awatar użytkownika
krzysiek86
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Deszcz i zimno :shock: :shock: :shock: :shock: To ja jestem w szoku.
U mnie cieplutko, słonko świeci wspaniała pogoda i wspaniałe rozpoczęcie urlopu :D :lol: :lol: :lol: :lol:
Awatar użytkownika
rydnor
1000p
1000p

Post »

Geniu;Byłem dzisiaj na działce,na razie większego wylotu nie ma,jak były dwie muszki,tak są.O pryskaniu w taką pogodę,zapomnij,szkoda
środka.Tylko,czy Masz zaczepione tabliczki lepowe,bo u mnie może nie być,a u Ciebie nie wiadomo,wkleję zdjęcia,to zobacz jak to wygląda.
Jutro ma być ładnie,muszę prysnąć na mszyce,myślałem,że połączę mszyce z nasionnicą,jak nie jedno, to drugie.
Krzysiu;to Masz teraz dużo czasu.Zaplanuj ciekawe miejsca,chciałeś do Wrocławia wyskoczyć,zresztą Wiesz jak Masz spędzić urlop.Ja tylko czekam na wspaniałe fotki.U ciebie ciepło,w sobotę na działce było 12 stopni.Dzisiaj też byliśmy,już było cieplej,bo 19 stopni.nie padało.Jutro ma być jeszcze cieplej. coś wkleję. Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
1.Wejście na działkę. 2.Irys niebieski. 3.Irys żółty. 4 .Geniu,tak wyglądają tabliczki lepowe.
Serdecznie Was Pozdrawiam.Ryszard
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Rysiu ja mam tablice lepowe ale nalepiło się na nie sporo śmieci przy tym dużym wietrze .
Wczoraj wracając ze wsi wstąpiłam na działki ,myślałam że jest koleżanka ale nie było .
Przeszłam się aleja nr.3 ale takich parkanów jest więcej i nie wiem czy znalazłam Twoja działkę , zrobiłam nawet zdjęcia.
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Genia
Monia68
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 wrz 2007, o 18:21

Post »

Witaj, Rysiu :) Z przyjemnością obejrzałam wszystkie zdjęcia :) Czekam na irysy :)
Miłego dnia :)
Serdecznie pozdrawiam, Monika
AFRYKA
Mój ogród.
Awatar użytkownika
krzysiek86
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Rysiu fotki z działek mogę oglądać codziennie. Zmiany są widoczne co chwilę.
No a wypad do Wrocławia nie wypalił, miałem jechać ale w ostatniej chili wycofała
się grupa i muszę zadowolić się czymś innym. Jeszcze nie wiem co będę robił ale coś wymyślę :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”