U Agnieszki

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
maakita
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 maja 2007, o 08:47
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Zakupiłam nasiona skorzonery za twoją sugestią i zastanawiam się co ja z tym będę robiła?
pozdrawiam Magda

Na wsi u maakity
saaga
500p
500p
Od: 8 sie 2008, o 21:24

Post »

Magda, jak to co :?: Zrobisz redlinkę, posiejesz, a potem całą jesień i zimę będziesz jeść - pyszota ;:108 O ile nie zniechęci Cię najpierw jej obieranie, ale i na to są sposoby. Fajne ma nasionka skorzonera - takie małe patyczki.
A ja mam do Ciebie pytanko odnośnie gazanii. Wysiałam swoją kilka dni temu, ale potem doczytałam, że powinno się siać w marcu, a o ile pamiętam, pisałaś, że Ty to robisz już w styczniu? No i zastanawiam się, czy nie wybrać się po nasiona i poczekać z zasiewem.
Judyta czytałam o odmianie Baron i mnie zniechęciła - producent (Vilmorin) podaje, że bardzo wrażliwa na zmianę temperatur i wymaga obfitego nawożenia od początku uprawy - a ja nawozów sztucznych staram się unikać.
Pozdrówka - Aga
Mój ogród
Awatar użytkownika
maakita
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 maja 2007, o 08:47

Post »

Redlinkę będziemy robić wspólnie za pomocą łącza komputerowego.
Co do gazani to ja moją w tamtym roku wysiałam w styczniu i nie przyspieszyło to pewnie jej kwitnienia, ale nic złego się nie stało. Ja moje wysiałam wczoraj, a są tacy co zrobili to już na początku stycznia. Myślę, że jak już wysiałaś to nie ma co panikować, bo wszystko raczej będzie ok.
pozdrawiam Magda

Na wsi u maakity
Awatar użytkownika
judyta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lut 2008, o 14:08

Post »

Aaaa, to dobrze wiedzieć jak się sprawy mają z BARONEM, w takim razie kompletnie nie nadaje sie do folii, gdzie niestety skoki temperatur gwarantowane-przynajmniej u mnie. Ja zastanawiałam się nad tymi niżej.
ida74 pisze:W folii w tym roku sadzę pomidory -PRUDENS PURPLE BARDZO WCZESNA ODMIANA WYSOKA I BARDZO SŁODKA .-Brandywine red i black -ta odmiana jest pyszna .śr,póżna mój mąż porównuje je do naszych malinowych -nasionka kupiłam 2 lata temu na allegro od pani o nicku SYZYF -polecam ci tę pania ,ma duzo odmian ,a wschody prawie 100%
Jeśli mogę prosić o rozwinięcie tematu skorzonery, bo w którymś kościele dzwoni, ale nie wiem, w którym..
:oops: :roll: ...z czym to się je???
saaga
500p
500p

Post »

Judyta, skorzonera to najprościej i najszybciej z wody z masełkiem. W smaku przypomina bardzo szparagi, pyszota. Przemek może zaświadczyć, ja poznałam skorzonerę właśnie dzięki niemu.
Pozdrówka - Aga
Mój ogród
Awatar użytkownika
amba19
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 kwie 2007, o 20:04
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

saaga pisze:Amba, a jak dawno to było - bardzo niedyskretne pytanie zadałam :lol: Teraz to nawet fontannę w "centrumie"mamy. A Lubartów stał się miastem punktów udzielania kredytów i lumpeksów.
Agnieszko baaaaaaaaardzo dawno! To była połowa lat siedemdziesiątych, a ja studiowałam w Lublinie.
Zakupy nasionkowe - super! I maliny apetyczne. Ja nie mam malin ale mam jeżyny. W ubiegłym roku zrobiłam nalewkę jeżynową i wyszła całkiem-całkiem. :wink:
saaga
500p
500p

Post »

Amba, a ja poprzestałam na jeżynowych sokach i dżemie, na nalewkę miałam wielką ochotę, ale czas oczekiwania na nią mnie przeraził. Może podzielisz się przepisem :?: Ja znalazłam tyle i tak różnych, że nie wiedziałam, który wybrać i z tego również powodu (oprócz czasu oczekiwania) nie mogę podelektować się nalewką w długie zimowe wieczory.
Pozdrówka - Aga
Mój ogród
przemek1136
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 mar 2008, o 18:52
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Napisz dzisiaj co chcesz z Hortico bo jutro rano jadę do Wrocławia.
saaga
500p
500p

Post »

Przemek, z Hortico chciałam krokosmię Emily Mc Kenzie, frezję double mix oraz cantedeskię odmiany Picasso oraz Pink. Z góry dziękuję.
Uprzejmie też donoszę, że wapno dobrze się trzyma na drzewkach, mimo deszczów :lol:
Pozdrówka - Aga
Mój ogród
przemek1136
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 mar 2008, o 18:52
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

O.K. zanotowałem. Jak coś nie wyjdzie we Wrocławiu to oni mają drugą hurtownię w Lublinie na Kasprowicza to sobie pojedziemy na zakupy w czwartek lub w piątek by miło zakończyć ferie. Zerknij do ogrodniczego (Garden)-przywieźli kanny, lilie, dalie i różne cebulowe.
saaga
500p
500p

Post »

No to bardzo dobra propozycja, coby tak zakończyć ferie. Ja jestem jak najbardziej za :!: :!: :!:
A do programu wycieczki dodałabym szklarnie w botaniku, są czynne od poniedziałku do piątku w godzinach 10 - 14.
Pozdrówka - Aga
Mój ogród
saaga
500p
500p

Post »

Zaczyna rozkwitać pierwszy pierwiosnek
Obrazek
Obrazek

Maliny Polany wypuszczają już nowe liście

Obrazek

Obrazek

Zaczynają wychodzić z ziemi krokusy, narcyzy i funkie

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Pozdrówka - Aga
Mój ogród
Awatar użytkownika
judyta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

saaga pisze:Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Aguś, czy ta ściana obrośnięta w. trójklapowym jest w Lubartowie?? Muszę ukorzenić kilka gałązek :wink:
saaga
500p
500p

Post »

Ściana z bluszczem jest u moich znajomych w Łucce. Czy to jest trójklapkowy, niestety nie wiem, przyczepia się do muru - to jedyne, co wiem na jego temat.
Pozdrówka - Aga
Mój ogród
Awatar użytkownika
judyta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

W Łucce :shock: No patrz nie wpadła mi w oko :? To jest bankowo trójklapowy..ja mam na niego takie chciejstwo, że bajka...Mam jedna sadzonkę, ale rośnie jakby chciała a nie mogła..już trzeci rok udaje, że rośnie.
A jak tam prace i wysiewy w foliaku?
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”