Jestem-menia

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
menia
500p
500p
Od: 30 lip 2008, o 21:36

Post »

AGNESS dziękuję,ale moje storczyki stoja na tackach i u mnie niema centralnego ogrzewania, tylko piecowe. To jest północne okno więc może jednak chłód. Ale bardzo Ci dziekuje.:)
Awatar użytkownika
Jeanne
1000p
1000p
Od: 21 gru 2007, o 16:08
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Meniu, cambria jest naprawdę bardzo piękna :wink:
Co do usychających pączków, jeśli jest za zimno to może ustawić storczyki w innym miejscu niż parapet, cieplejszym ale równie jasnym :roll: jakaś szafeczka czy stolik, sama nie wiem...
Pozdrawiam, Asia
Moje storczyki
Awatar użytkownika
menia
500p
500p

Post »

Dziękuję Kochane bardzo za rady. Musze pomysleć........ Jak coś wykombinuję to dam znać.
A ta cambria pachnie w południe podobnie do hiacynta , cudnie.....................
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

menia pisze:AGNESS dziękuję,ale moje storczyki stoja na tackach i u mnie niema centralnego ogrzewania, tylko piecowe. To jest północne okno więc może jednak chłód. Ale bardzo Ci dziekuje.:)
Meniu, pisałyśmy post jednocześnie i już teraz wiem, że to nie centralne :wink: :lol:
Awatar użytkownika
menia
500p
500p

Post »

Nic nie szkodzi, mam nadzieję,że może na wiosnę coś też będą wypuszczały inne i się to utrzyma.
Przestawić nie mam gdzie, bo będą miały za ciemno. Dziękuję :)
Awatar użytkownika
menia
500p
500p

Post »

Witam Kochani, chciałam pokazać Wam ciut wiosny w moim domu, wprawdzie nie są to storczyki ( tylko dwa kwitną ) ale też piękne kwiatki:)

Obrazek Obrazek

:lol: :lol: :lol:
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lut 2008, o 19:31

Post »

piękne kwiaty. hiacynty słodkie, mimo, że mają mało kwiatków. u mnie będą wiosną w ogródku (niebieski, fioletowy, rózowe jasne i ciemne, białe).
Awatar użytkownika
menia
500p
500p

Post »

Przyznam sie bez bicia,że ja słabo o nie dbałam,nawet cebulki nie siedzą w nowej ziemi, ale obiecuje się poprawić :)
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lut 2008, o 19:31

Post »

u mnie w ogródku też z roku na rok mają coraz mniej kwiatków, bo są zawsze w jednym miejscu, a podobno trzeba je przesadzać. nigdy nie były przesadzane, rosną w jednymdmiejscu odkąd zostały wsadzone. jest też kilka, które zasiały się same, niektóre rosną w ogrodzeniu, tak, że w połowie są w ogródku w połowie na podwórku. koło fioletowoszyszkowej choinki był kiedyś 1 hiacynt, a rok temu była kępka 6 czy 7 hiacyntów, bo się rozrosły, w końcu jest w tym miejscu od wielu lat. ale twoje i tak są ładne. pachną?
Awatar użytkownika
menia
500p
500p

Post »

Pięknie, urzekająco pachną :)
Awatar użytkownika
Agita
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 lis 2008, o 15:22

Post »

Meniu, cambria piękna, na takiego falenopsisa fioletowego z białym obrzeżem poluję, no i te maluszki- rozumiem że to hiacynty- też bardzo mi się podobają. I nawet takie są w typie storczyków, powiedziałabym :)

Pytałaś wcześniej o tą skałę wulkaniaczną, czytałam kiedyś że ona tak jak keramzyt trzyma wilgoć, bo jest porowata, a czy po coś jeszcze siedzi w podłożu- nie wiem :)

Jak ta sprawa z ciemną plamą w rdzeniu jednego z falków?
Pozdrawiam, Agnieszka
Storczyki cz. I ; Storczyki cz. II ; Tu inne zielone
"Nie ma jednej prawdy, jeśli rzetelnie obserwuje się człowieka" Z. Zapasiewicz
Awatar użytkownika
menia
500p
500p

Post »

Witaj Agita.
Z tą plamą chciałam się rozprawić i próbowałam to wyciąć, była zglinizna. Niestety było to tak głęboko,że odpadły wszystkie liście. Obecnie sieci sobie storczyk w nowym podłożu, jest bez liści i ma ładne korzonki :) i dałam szanse jemu i sobie :)

Za komplementy dla moich kwiatków dziękuję w ich imieniu.:)
Awatar użytkownika
Agita
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 lis 2008, o 15:22

Post »

No to teraz czekasz na keiki :) I życzę Ci abyś się szybko doczekała- informuj nas jak idzie! :)
Pozdrawiam, Agnieszka
Storczyki cz. I ; Storczyki cz. II ; Tu inne zielone
"Nie ma jednej prawdy, jeśli rzetelnie obserwuje się człowieka" Z. Zapasiewicz
Awatar użytkownika
menia
500p
500p

Post »

Witam Kochani.
Macie piękne storczyki,niestety nie wszędzie komentuję ( mam sesję). Przepraszam. Wszystkie są cudowne.

Mam jednak pytanie. Mam dwa storczyki bez liści. Teraz siedzą w takim normalnym podłożu, ale dziś kupiłam karmezyt i zastanawiam si czy nie lepiej byłoby im właśnie w nim. Czy możecie mi coś podpowiedzieć. Jak to zrobić i jak doglądać takich w karmezycie. Nie chciałabym ich stracić, a chce im stworzyć jak najlepsze warunki :)
Dziękuję.
Awatar użytkownika
BEATA55555
200p
200p
Od: 22 wrz 2008, o 17:05
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Meniu ja osobiście to wolę spagnum, keramzyt u mnie się jakoś nie sprawdził.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Moje storczyki !”