Moje skarby
-
- 1000p
- Od: 17 cze 2008, o 19:02
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Witam
cieszę się , że moje eksperymenty i u was zdały egzamin . Skorupki od jajek uzupełniam w doniczce sabotka raz na 2 miesiące . Podlewanie wodą drożdźową spowodowało , że phalenopsis będzie ponownie kwitł a pierwsze kwitnienie zakończył w czerwcu tego roku . Trochę dałam mu odpocząc i ponownie zaczęłam podlewac tydzień temu drożdźami i oto efekt.

cieszę się , że moje eksperymenty i u was zdały egzamin . Skorupki od jajek uzupełniam w doniczce sabotka raz na 2 miesiące . Podlewanie wodą drożdźową spowodowało , że phalenopsis będzie ponownie kwitł a pierwsze kwitnienie zakończył w czerwcu tego roku . Trochę dałam mu odpocząc i ponownie zaczęłam podlewac tydzień temu drożdźami i oto efekt.

- Storczykowa
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 7 lut 2008, o 19:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Storczykowa
- Storczykowa
fajnie masz, że ci kwitną non stop. u mnie nigdy tak nie ma. pokwitną pare miesięcy, potem zrzucają kwiaty i trzeba czekać na następne. czasem jest tak, że żaden nie kwitnie. obecnie mi kwitnie 10 Phalaenopsisów i 1 Vanda, parę Phal. puszcza pędy.PESTKA@ pisze:Wando naprawde????Kurcze to dla mnie niepojete,bo moje storczyki kwitną non stop..nawet nie myslalam ,ze moze być inaczej