Witam w ostatnim dniu lutego.Jest pochmurno i 2 stopnie na plusie, wiosny też jeszcze nie widać, chociaż do kalendarzowej tylko 20 dni
Marto siewek paciorecznika mam ok. 20 szt, ze cztery mi uschły, sama nie wiem dlaczego? Nasion wszystkich nie zużyłam, chciałam tylko poeksperymentować. Kilka kłączy przyniosłam do domu i już wystartowały, ale też już jest pierwsze rozczarowanie.Jedna już jest z wirusem
Zawilców nie mam jeszcze tak dużo, ale mam nadzieję że się rozsieją.
Dorotko dziękuję, ale do lata jest jeszcze daleko i będą bolały paluszki

Co ma być to będzie, ale jak na debiut to chyba nie jest źle? Śniegu u mnie sporo ubyło, ale jeszcze za dużo, aby wejść do ogrodu.
Zawilce mam z lasu i ładnie sobie rosną i u Ciebie też się zadomowią.
Pozdrawiam wiosennie i miłej niedzieli
Krysiu dziękuję, ale chyba zauważyłaś, że z nasionek od Ani każdemu trafiła się jedna z ciemnymi liśćmi.
Hiacyntom ścięłam kwiatostany i jak podeschną wsadzę do ogrodu, chyba że tak zostaną do następnej zimy
Zmartwiłaś mnie, że zawilce przepadają , są takie ładniutkie i delikatne.
Pozdrawiam cieplutko
Sebastianie u nas więcej występuje właśnie tych żółtych zawilców, a białych jest bardzo mało
Ewelinko nie martwię się, ale jestem ociupinkę zazdrosna o te zwiastuny wiosny. Ale to nic każdemu przekwitną, a ja będę się radować.
Słoneczka i miłej niedzieli
Stasiu wszędzie jest to samo, że młodzi nie chcą pracować tylko czekają na gotowe
Serdecznie Ci współczuję hałaśliwych sąsiadów na ROD i przykre to jest, że nie ma zrozumienia w społeczeństwie

Napracujesz się w pocie czoła, aby było ładnie i przyjemnie, a tu znajdzie się już nie powiem co, że musisz uciekać dla świętego spokoju;:185
U mnie już tak spokojnie też nie będzie. Dowiedziałam się w piątek, że wzdłuż rzeki powstanie ścieżka rowerowa i deptak.
Pozdrawiam cieplutko
Beatko dziękuję

Przyznam się, że nie wiem co oznacza ta czerwona wstążeczka ?
Pozdrawiam wiosennie
Moja kobea zaczyna wypuszczać właściwe liście:
Wiewióreczka dzisiaj:
Wiewóreczka