Moje małe co nieco cz. III

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Moje małe co nieco cz. III

Post »

Dziękuję ;:196
W dalszym ciągu podziwiam twoje sliczne trawki
Ale i jezowki zasługują na pochwałę i hortki. Piękne. Naprawdę piękne.
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Ładny dmuszek...siałam ale go nie widzę..lubię taką trawkową drobnicę! :)
Pochmurno i zimno i u mnie,jutro ulewy... nędza... ;:131 ;:222
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Witaj Olu :wit . Fajne masz te trawki i trzymam kciuki za ich zimowanie ;:138 . Podziwiam też Twoje donicowe kompozycje ;:333 . Te limonkowe listeczki to wolec ziemniaczany ?? Moje kwitnące donice to jeden wielki niewypał więc może powinnam sadzić takie rośliny co nie kwitną a są ładne z liści ?? To jest myśl ;:224 . Cebulowe szaleństwo i mnie dopadło :heja . Wczoraj udało mi się dorwać tulipany Flaming Purissima a od czwartku w Lid mają mieć świeżą dostawę ;:173 . Wypatrzyłam na stronie co chcę i koniecznie muszę się wybrać na zakupy ;:224 . Masz rację teraz hortensje i trawy królują więc warto je mieć ;:108 . Rośliny skąpane w deszczu prezentują się całkiem ładnie ;:333 . Deszcz potrzebny więc niech trochę popada ;:108 , byle z umiarem . Pozdrawiam :wit .
Awatar użytkownika
Ola2310
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 maja 2015, o 13:37
Kontakt:

Post »

Maryniu , Ewelinko dziękuję za miłe odwiedzinki. ;:196
Dziś tak na szybciutko....Wczoraj pisałam , że mam dzień wolny i poodwiedzam wasze ogrody a tymczasem trafił nam się wyjazd do Legendii w Parku Śląskim.Organizowana tam była impreza zamknięta, na rzecz zbiórki pieniążków ,dla chorego chłopczyka...Potraktowaliśmy ten wypad z dziećmi jako fajne zakończenie wakacji.
Przy okazji mogłam zobaczyć jakie zmiany zaszły w starym Wesołym Miasteczku, gdzie zdarzyło mi się też pracować przez kilka sezonów.....oj, kiedy to było.... :lol:
I powiem wam , że zawsze Zoo i Wesołe kojarzyło mi się z pokrzywami na każdym kroku....A tymczasem takie zmiany....Roślinne rabaty na każdym kroku a ja tylko wzdychałam do roślin... ;:333

Więc dziś krótka roślinna fotorelacja z tamtego miejsca...
Na niektórych fotkach moja rodzinka...Mama, siostra i jej córcia.I oczywiście moja Justi... ;:167

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
selli7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 gru 2008, o 17:55

Post »

Witam
Trafiłam tu trochę przypadkowo, ale piękny ogród i moje klimaty :) Pisze, bo taka uwaga z mojej strony co do prosa rózgowatego.Nie radzę dzielić kępy, bo efektownie wygląda tylko w większej kępie, inaczej ginie, bo ma delikatne kwiatostany.Ja posadziłam kilka lat temu nawet dwie razem. Musiałam potem przesadzić bo miskant je zarósł, ale były już rozrośnięte, jedną dałam koleżance.Jeśli dzielić to absolutnie nie jesienią, tylko wiosną.Jedynym mankamentem tej trawy są pokładające się pędy gdy już dobrze się wykłosi i ma ziarniaczki.Musze ją podwiązywać, co nie wygląda efektownie, ale przy szerokiej kępie tak nie razi.Pozdrawiam
Awatar użytkownika
Blueberry
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 kwie 2013, o 22:34
Kontakt:

Post »

Bardzo fajna wycieczka, rzeczywiście, kompozycje z roślin mają bardzo ładne ;:108 ale pochwalę przede wszystkim Twój ogród, jesień się zbliża, ale z drugiej strony teraz prezentuje się najbujniej - wszystko w pełni rozrostu/rozkwitu :D po prostu pięknie ;:63
?Nadzieja to jest kwiat, który zakwita i rośnie gdy inni go podlewają.? Charles Martin
Truskawkowa działka cz.3 Zielona ferajna cz.4
Pozdrawiam, Natalia
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Miło widzieć taką piękna Panią. I dziewczyny ładne; )
Fajną wyprawę miałaś. Piękne miejsca; )
Awatar użytkownika
Ola2310
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 maja 2015, o 13:37
Kontakt:

Post »

Witajcie kochani. :wit
Coś ten tydzień miałam bardzo zabiegany i mało czasu na FO.Myślałam , że uda mi się pozaglądać w wasze ogrody a tu raptem tylko parę odwiedziłam. Od soboty miałam piękną letnią pogodę. ;:3 tak przypiekało , w pewnym momencie aż za mocno. Na targu w sobotę zrobiłam zakupy dla teściowej. Pod płotem mieliśmy starą dziką różę, korzenie miała dobrze przeszło dwudziestoletnie. Teściowie się zawzięli , jakimś cudem ją wykopali i powstała nowa rabata. Znalazły się tam dwa Red Barony i trzy hortensje - Anabell , Diamant i Sunday Fraise.
Na obrzeżach posadziłyśmy żurawki i hosty.Z czasem będzie ją trzeba trochę poszerzyć bo tak na prawdę to powstała tak na szybko...

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Wczoraj byłam w pracy, więc za dużo ze słoneczka nie skorzystałam.... Tyle co z kawką na huśtawce po obiedzie. Na dziś miałam zaplanowane sadzenie cebulowych. Nie wiem czy nie za wcześnie, ale przecież to już wrzesień a ja mam dość sadzenia potem w zimnicy , deszczu i na szybko. A tak mam wszystko przemyślane , ułożone i teraz tylko czekać wiosny.... ;:65 No i bardzo się zmartwiłam , jak rano zaczęło padać....Zajęłam się obowiązkami domowymi a za ten czas zrobiła się przecudna pogoda, dająca wykonać mój plan od A do Z.Tylko muszę jeszcze chyba dokupić z dwie paczki tulipanów. Z przodu domu jeszcze w dwóch miejscach coś by mi się przydało....

Obrazek

Rozbawiła mnie teściowa, bo oczywiście przyleciała do mnie jak zobaczyła mnie z tyloma torebkami cebulek....Aż za głowę się złapała....A wcale nie dużo kupiłam, mogłabym więcej.... ;:224
Mówi mi, że musi mi dać kasę , żebym jej też kupiła, bo jak jedzie z teściem to on za dużo widzi i potem narzeka że tyle kasy wydała....A dopiero w którymś wątku pisałyśmy o potrzebie schomikowania cebulowych zakupów przed naszymi eMami.... ;:306
Samo życie!

Obrazek

Aktualnie siedzę sobie pod daszkiem mojej altany i napawam się odgłosami deszczu... ;:47
Teraz to może sobie padać.Po takim upalnym weekendzie roślinkom należy się podlewanie.
tylko , że na jutro zapowiadają spadek temperatury do 13 stopni i deszcz, deszcz, deszcz......

Obrazek

Selli7 witam cię serdecznie w moich progach. Cieszę się niezmiernie z każdego odwiedzającego mnie gościa...ObrazekZapraszam , zaglądaj częściej.
Proso rózgowe zostało posadzone w całości. Nie będę go dzielić, bo też do tego doszłam że ładniej się prezentuje w większej kępie. Jak z resztą wszystkie rośliny.To była taka pierwsza myśl z tym dzieleniem....
Na szczęście ulotna. ;:333

Obrazek

Natalko dzięki za odwiedzinki i pochwały ogrodu.
Teraz dopiero roślinki odżyły , już nie jest tak upalnie, częściej popada i rosną jak na drożdżach. Aż się żal robi , że niedługo nasze ogrody zapadną w sen zimowy.... ;:145 Ale jak na razie wyczekuję tej kolorowej , złotej , ciepłej jesieni. Na taką czekam! ;:108

Obrazek

Aniu wszystkie dziewczyny dziękują ci za komplementy... :uszy
Wycieczka fajna a jak jeszcze super widoki to już miód na moje ;:167
Uśmiałam się w sobotę, jak pojechałam z moją córą na targ. Tak mnie kolka złapała, brzuch wysadziło, że źle się czułam i dość długo mnie trzymało. Chodziłyśmy i marudziłam , że ani się wyprostować porządnie nie mogę , bo mnie boli. No i doszłyśmy w teren z roślinami. I jak ręką odjął , przestało boleć. Skakałam wśród tych doniczek, a że trochę dmuchał wiatr i panu przewracało najwyższe rośliny to pomogłam mu je zbierać ....Moje dziecko tylko się w głowę pukało i się śmiała że cud nastąpił, matka ozdrowiała!!! ;:306
Już teraz wiem gdzie się udać ,jak będę się źle czuła następnym razem.... ;:306

Obrazek

Dobrze , że rano porobiłam trochę fotek, to chociaż mam co pokazać...

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Ta jeżówka odkąd ją kupiłam w maju , jeszcze nie miała okazji zakwitnąć. Ciągle zjadają ją ślimaki. To Coconut Lime. Tak się z niej cieszyłam i d... :evil: Dziś przesadziłam ją i Alohę na inną rabatę. Tam ślimaków nie widzę...

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13

Post »

Nazbierało się u Ciebie Olu tych hortensji trochę..i traw przybyło do koloru i wyboru ... ;:433 Teściowa pewnie Ciebie chwali! Moje synowe niestety nie są zainteresowane ogrodniczo... ;:185 A wszelką pomoc w ogrodzie przyjęłabym z wdzięcznością! Dobrze , że jednego z synów udaje mi się nakłonić do cięższych prac... ;:173 W sobotę popracował na wysokościach z wycinką gałęzi i strzyżeniem! :D

:wit
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lip 2014, o 15:28

Post »

No i jak tu nie kupować cebulek skoro w każdym wątku nimi kuszą ;:306
Wycieczka fajna, a jakie ładne trawki tam rosną ;:224 Jak się jeszcze nimi zarażę to już będę pogrzebana ;:223
Piękne widoczki masz jak zwykle zresztą ;:215
Uśmiałam się z cudownego ozdrowienia ;:306 Też miałam taki przypadek, wracałyśmy z siostrą z całodniowej wyprawy, ja narzekałam na kręgosłup, siostra na głowę, ale gdy przypomniałam sobie, że po drodze jest duże centrum ogrodnicze to w sekundzie wszystko przestało boleć :;230
Awatar użytkownika
dorcia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lip 2011, o 13:58

Post »

Olu coś mi mój nos mówi,że szybko będziesz powiększać nową rabatę ;:306
Awatar użytkownika
Elizabetka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 4 lip 2006, o 20:04

Post »

Olu dzięki za miłą wspominkową relację z ZOO i Wesołego. ;:167
Do Zoo nie lubiłam chodzić ...bo nie ale jako miejsce dobrze mi się kojarzy.
Ogródek w pięknych kolorach i widzę już wysprzątany przed większymi chłodami.
:D
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Olu cudny widok, jednak ciemne trawy w gruncie zdecydowanie ładniej się rozrastają. Hortensje zjawiskowo piękne. ;:oj

Obrazek

Zanim dotarłam zdążyłaś posadzić trawy z donic. :oops: Teraz spokojnie zdążą się ukorzenić w gruncie. ;:108 Trudniej przeżywają zimę, jak się je dzieli jesienią.
Cebulowe teraz kuszą, więc kupujemy, ale wiosną będą cieszyć mocnymi kolorami na szarych rabatach. ;:215 Kolejne ładne rabaty zrobiłaś. ;:138 Red Baron chyba za blisko hortensji, będziesz szybko przesadzać. ;:173 Ciepłej jesieni życzę. ;:3
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Witaj Olu :wit . Nie ma to jak chomikowanie cebul ;:306 . Teściowa ma dobre podejście ;:306 . Trochę zazdroszczę Ci, że Twoja Teściowa ma taką pasję jak Ty ;:108 . Nowa rabatka zapowiada się fajnie ale pewnie trzeba będzie ją po pierwszym roku poszerzyć . Hortensje szybko urosną ;:108 . Już posadziłaś cebule ;:oj ?? O Matko a ja nawet jeszcze nie myślę o tym ;:306 . Czekam na październik ;:224 . Twój ogródek bardzo ładnie wygląda, hortensje cudnie kwitną ;:215 . Altany zazdroszczę bo ja niestety nie mam takiego miejsca ( jeszcze). Za to mogę siedzieć kiedy pada na zadaszonym balkonie ;:224 . Pozdrawiam i udanej pogody życzę :wit .
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ta Rubrum piękna. .Aż chodzi za mną . ;:65
Hortki też. Na Diamentino mam jeszcze chęć. Ale to chyba na wiosnę.
No widzisz gdzie to człowiek ożywa z wszelkich dolegliwości. Na stoiskach z roślinami. Tam już nie boli tam wszystko się chce ;:306
Piękne te wszystkie kwitnienia. ;:215
Rabata fajnie ci wyszła
Mama chyba też zadowolona?
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”