Spotkania ze zwierzętami dzikożyjącymi obok nas
- bogdanm
- 200p
- Od: 29 kwie 2014, o 19:49
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Spotkania ze zwierzętami dzikożyjącymi obok nas
Chrząszcz jak chrząszcz nie ma imienia , pokazal się więc pstryklem mu fotkę a czy z Faraona , myślę , że zbyt daleko aby się tu dostal choć epoce statków kosmicznych , kto wie.
- bogdanm
- 200p
No to jeszcze kilka fotek

Ta myszka nazywa się popielica i jest pod ochroną , prowadzi nocny tryb zycia więc podejrzewam ,że kiedy jej robiłem zdjęcia , musiał się jej poprzestawiać zegar biologiczny bo wisiała na okiennicy w biały dzień i spała dopiero po jakimś czasie zorientowała się ,że jest coś nie tak.
Konik polny , myślę ,że tak to się nazywa , zachowywał się jak byśmy się znali od dłuższego czasu.

Ta myszka nazywa się popielica i jest pod ochroną , prowadzi nocny tryb zycia więc podejrzewam ,że kiedy jej robiłem zdjęcia , musiał się jej poprzestawiać zegar biologiczny bo wisiała na okiennicy w biały dzień i spała dopiero po jakimś czasie zorientowała się ,że jest coś nie tak.
Konik polny , myślę ,że tak to się nazywa , zachowywał się jak byśmy się znali od dłuższego czasu.
- irlandia 3
- 200p
- Od: 10 mar 2012, o 19:47
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Niesamowite z tą Popielicą.Już myślałam,że to wiewiórka.

Irena z Giżycka-Mazury
Moja pasja Rhododendrony
Kupię , sprzedam http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=62638" onclick="window.open(this.href);return false;
Moja pasja Rhododendrony
Kupię , sprzedam http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=62638" onclick="window.open(this.href);return false;
- bogdanm
- 200p
Popielice są przepiękne ale ciężko je pooglądać bo buszują w nocy i jest ich bardzo mało.
pozdrawiam
Kazik
Kazik
- iwona0042
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 15 lis 2011, o 10:13
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
bogdanm przepiękna popielica, a to zielone, to szarańcza- żarte to to. 2 dni hodowaliśmy z wnukiem, żeby zapałał miłością do zwierząt - nawet owadów, później wypuściliśmy.
Nie wolno w lesie kląć, kapelusz trzeba zdjąć
Pozdrawiam Violetta
Pozdrawiam Violetta
Piękna. A gdzie urlopowałeś?
Pozdrawiam Violetta
Pozdrawiam Violetta
- bogdanm
- 200p
Mój mąż 2 dni przeżywał, jak wykosił padalca
-- 19 sie 2014, o 14:48 --
pull, to miałeś wspaniały urlop: cieplutko, ciekawe zwierzęta i rośliny. Przyznaj się, przywiozłeś jakieś nasionka lub sadzonki?
-- 19 sie 2014, o 14:48 --
pull, to miałeś wspaniały urlop: cieplutko, ciekawe zwierzęta i rośliny. Przyznaj się, przywiozłeś jakieś nasionka lub sadzonki?
Pozdrawiam Violetta
Pozdrawiam Violetta
- pull
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 13 kwie 2012, o 20:39
Urlop, rzeczywiście, wspaniały jednak bardzo wyczerpujący. Jeżeli chodzi o "cieplutko", to po przyjeździe do Polski moja reakcja na zastaną temperaturę (około 34° C) - jak tu chłodno i przyjemnie.
Jeżeli chodzi o zwierzęta to liczyłem na dużo, dużo więcej. Za to rośliny całkowicie zaspokoiły moją żądzę odkrywania. Nasion w dżungli mnóstwo, ale przywiozłem tylko trzy gatunki. Chrapkę na nasiona miałem olbrzymią do momentu jak się poparzyłem nasionami jakiejś dziko rosnącej palmy. To była, chyba, forma ochrony rośliny przed niechcianymi gośćmi.
Zwierzęciem najbardziej pasującym do tytułu wątku był ten:

Gekony mieszkały z nami w bungalowach i były bardzo skuteczne w zwalczaniu niechcianych owadów.

Zwierzęciem najbardziej pasującym do tytułu wątku był ten:

Gekony mieszkały z nami w bungalowach i były bardzo skuteczne w zwalczaniu niechcianych owadów.
- Od: 10 mar 2012, o 19:47
Irena z Giżycka-Mazury
Moja pasja Rhododendrony
Moja pasja Rhododendrony