Witaj Marysiu kochana , ale poranek , no pewnie podleje z nieba , cudne różyczki, ta nn jaka ładna, no a jarzmianka Twoja jaka wielka , moje chyba trochę zduszone i mniejsze są
Witaj Marysiu
U mnie niebo takie niezdecydowane ,jakby chciało się słonkiem pokazać ,a nie mogło
Koncert kwiatowy
I masz rację ,że niektóre róże lekko rozwinięte najpiękniejsze .Jarzmianka bardzo piękna
Miłego dnia
Iwonko nic nie podleje zamknęłam oczy na godzinę i ktoś niebo wysprzątał ....świeci
W tej mojej glinie niektóre rośliny tak rosną ponad stan kłosowce muszę poprzesadzać bo zasłoniły rabatę, a jarzmianka jak przekwitnie też zmieni miejscówkę Żółta róża rosła razem z Fresią, Fresie przesadziłam i przepadła więc dobrze że chociaż ta została. Muszę dokupić róże herbaciane Dobrego dnia Kochana
Alu chmury się rozeszły i dobrze że podlałam co najpilniejsze Czerwiec najpiękniej kwitnie więc rozkoszujmy się kwieciem Miłego dnia Alu
Przeglądam strony i jakoś mi nie pasuje nazwa szaliczek do ilości roślin.
Co tam nazwy! Kupiłam różę żeby pachniała,a przed chwilą myślałam -po co jeszcze róża?
Maryś poranek uroczy i piękne łany zboża.
Ja też mam kilka róż NN i co z tego cieszą oko i dobrze. A co ja nie encyklopedia jestem.
Rumba mnie urzekła.
Marysiu rano kropiło, teraz też mam słoneczko ,ale wyglądając oknem coś od zachodu nowe chmurki więc zobaczymy.
Cudna ta jarzmianka, taka dostałam
Wesołego dnia
Witaj Marysiu. . Podobnie jak u mnie, piękny poranek a teraz pada i grzmoty. Najważniejsze że wszystko pięknie rośnie i kwitnie w twoim ogrodzie. Róże . Moje też dają popis. Szkoda że nie mogę ich pokazać, nie zdążę ale zdjęcia pstrykam. . Może następnym razem pokażę jak zajrzę do domku. . Serdeczności przesyłam.
U mnie solidnie podlało i bardzo się cieszę z tego .Niestety grzmoty i błyski też deszczowi towarzyszyły .Lało chyba z 1/2 h lecz porządnie i to się ceni .Niestety różane krzaczki na razie w opłakanym stanie, a dywan płatków ściele się gęsto.Cudna ta róża którą masz od Janeczki szkoda ,ze kwitnie tylko raz
Beatko szaliczek jest wąski i dłłuuggi i można nim wielokrotnie szyję okręcić
Nie no kupić różę pachnąca i pytać po co
Misiu mam kilka starych róż z różnych ogrodów i one nie mają nazwy nawet nie mają cech jakie dzisiaj wymagają kupujący Poczekaj jak zakwitnie więcej kwiatków
Julciu u mnie też podlało i dobrze, bo było już sucho, szczególnie małym roślinkom
Tak dostałaś siewkę ubiegłoroczną tej jarzmianki, ale nie wiem kiedy zakwitnie, bo pierwszy raz mam siewki
Pomyślnego
Bożenko cała przyroda to raj na ziemi! na FB widziałam już prawdziwka
Zeniu no szkoda że nie ma internetu na działce, musisz pomyśleć skoro bywasz tam w sezonie. Teraz jest tyle możliwości, a ja chętnie zobaczyłabym co u Ciebie kwitnie Musisz przyjechać na noc i wstawić swoje roślinki. Koniecznie! Pozdrawiam cieplutko
Jadziu ja cenię róże za to że są i z pewnością jak się rozrośnie i obsypie kwiatami to będzie się pamiętać do następnego roku. Mam ich kilka takich raz kwitnących Moje róże też pijane, a jedną nawet podłamało, sierota nie dość że jej coś wygryzło dziurkę w pączku to jeszcze główkę zwiesiła. Miałam delikatną burzę i spory deszcz
Marysiu patrzę i myślę, co to za pisklaki Ci się wykluły, a to kurczaczki i to nadrzewne, ciekawa odmiana u nas co i rusz popadywało fajnie, teraz słonko świeci, ale wiesz, byłam na działce i tam gdzie gęściej, tam pod krzewami sucho, lałam wodę