Ogród ciągle w budowie 2016

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Rozana
1000p
1000p
Od: 20 wrz 2014, o 09:30
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Ogród ciągle w budowie 2016

Post »

Witam. Ile powojników ;:oj . W końcu ciepełko mamy . :D Roślinki kwitną.
Awatar użytkownika
sweetdaisy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2015, o 19:21
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Kasia, to ten szparag ładnego ma powera ;:oj
Kępa białych irysów cudna ;:152
Wygooglowałam kilka nazw Twoich zakupów zagramanicznych no i rzekłabym mniam mniam ;:198 ;:333
Pozdrawiam, Zuza
----------------------------
Słoneczny kawałek mojego miejsca na ziemi I, II, III
Awatar użytkownika
mymysteryy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 sie 2014, o 07:58

Post »

Niezły numer z tym szparagiem. ;:306

Kasiu, podziwiam Cię za skrupulatne nazewnictwo wszystkiego co u Ciebie rośnie. ;:333 Mogę dzięki temu niekiedy dowiedzieć się co mam u siebie , bo nie wszystkie karteczki przetrwały, a nie wszystkie nazwy roślinek pamiętam. :wink:
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lip 2014, o 15:28
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Kasiu śniedek rozlezie się, oj rozlezie ;:224 Ja u siebie wykopuję go gdzie tylko się da, bo inaczej rozpanoszyłby się wszędzie ;:14 Zazdroszczę powojników (oczywiście pozytywnie :wink: ), u mnie w tamtym roku o tej porze też już zdobiły ogród, a w tym niestety liżę rany :( Iryski też masz piękne ;:215
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

:roll: :roll: Tyle kwitnących powojników! ;:111
Irysy elegancko się prezentują, orliki czarują, a malutki kielichowiec zadziwia. ;:138 ;:138
Wszystkie roślinki cudnie zdobią Twój ogród, Kasiu. ;:215
Widać, że bardzo o nie dbasz. ;:167
Awatar użytkownika
wagabunga123
1000p
1000p
Od: 11 lip 2013, o 14:34

Post »

Moje iryski dopiero zbierają się do kwitnienie a u Ciebie proszę, eksplozja kolorów ;:oj Szczególnie te białe wpadły mi w oczko :lol:
Jeśli pot­ra­fisz o czymś marzyć, to pot­ra­fisz także te­go dokonać - Walt Disney
Ciurkadełko wśród róż - moje miejsce na ziemi Tu na razie jest ściernisko ale będzie ... Pozdrawiam, Marlena
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
silvarerum
1000p
1000p
Od: 16 kwie 2012, o 21:48

Post »

Ale fajne zakupy, Kasiu.

Jeśli te białe irysy, to te same, które w zbliżeniu pokazywał Jacek w swoim wątku, to powiem tylko, że są absolutnie obłędne.
Zapraszam: silvarerum czyli szwedzki ogrodnik w akcji.
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=88534
vimen
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 11 sty 2015, o 16:21

Post »

Marto faktycznie ciepło i powojniczki ładnie ruszyły - mam nadzieję, ze to dopiero wstęp do prawdziwego pokazu. :D

Zuza faktycznie mocarny szparag ;:306 Nie boi się nikogo - moja rodzina nie widzi w nim rośliny jadalnej, a mnie szparagi nie posmakowały, więc się panoszy bezkarnie :twisted: Irysy mocno się rozrosły - trzeba będzie je podzielić :D

Kasiu u mnie też nie wszystkie karteczki przetrwały. Część udało mi się pospisywać, ale jest też cała gromada NN. Też latam po wątkach i czasem dowiaduję sie co u mnie rośnie :D Ostatnio udało mi się tulipana zidentyfikować, którego 1,5 roku temu kupiłam.

Małgosiu u mnie nie wszystkie powojniki obudziły się po zimie. Najgorsze, że dwa już wychodziły i zniknęły :shock: Ale najlepsze jest, że mam miejsce na kilkanaście nowych :tan

Lucynko dziękuję ;:180 A orliki ładne tak naprawdę to mam tylko dwa. Trzeci ma super żółty kolor, ale jest strasznie wypierdkowaty - podobnie jak czwarty i piąty fioletowy. Muszę w tym roku trochę ich wysiać. Irysków mam jeszcze kilka od Jacka i z innych źródeł, ale wszystkie niestety w tym roku nie zakwitną. Kielichowca to pierwsze kwitnienie, wiec cieszy mnie niezmiernie ;:108

Marlenko jak rozumiem masz na myśli tego dużego, który w pąku jest błękitny. Muszę powiedzieć, że na dodatek cudnie pachnie i potrafi zakwitnąć 3 razy w roku. Co prawda te późniejsze kwitnienia sa już słabe, ale zawsze coś :D W lipcu chyba sie dzieli irysy, wiec jakby co jakieś kłącze się ukopie ;:108

Sylwio dzięki w imieniu irysów ;:180 mam tylko wrażenie, ze moje są bardziej rozczochrane... ale moze rośliny tak jak zwierzeta upodabniają się do swoich właścicieli ;:306
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lip 2014, o 15:28

Post »

Kasiu u mnie było tak samo z powojnikami ;:145 Wszystkie (oprócz jednego) miały pąki liści, trzy się uśpiły na nowo, jeden jednak ruszył od korzenia, a pozostałe trzy nadal martwe ;:145
Awatar użytkownika
dorotka350
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 26 maja 2014, o 20:18

Post »

Kasiu, podziwiam Twoje powojniki. Wszystkie piękne, ale mnie szczególnie wpadł w oko - Teshio ;:215 Ja niestety coś chyba nie mam do nich ręki. Tak samo jak do piwonii :(
No cóż, wszystkiego nie można mieć, więc te rośliny podziwiam w innych ogrodach.
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

Lilie na szparagach.......nieżle........mnie często zdarza się tak zrobić.
W natłoku nasadzeń co rusz to coś mam przekopane lub sadzone cebulowe z bylinami.
Ładne masz powojniki, u mnie nie za bardzo chcą rosnąć i co rusz jakiś wypada na uwiąd.
Poziomki do schrupania, pychota. ;:333
Grażyna.
kogro-linki
vimen
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

Małgosiu u mnie padły 3 w ziemi i dwa w donicach. A w jednym niby jest życie, ale to już trzeci rok łapania uwiądu i odbijania z gruntu - wywalę w końcu tę Andromedę. :evil:

Dorotko to tak jak ja róże - też chodze podziwiać do innych :D W tym roku kupiłam cztery i od razu Schwarze Madonna mi padła. A u innych można bezpiecznie się pozachwycać - nic nie pokoli, pielęgnować nie trzeba i bólu nie ma jak padnie...

Grażynko w ten weekend były pierwsze zbiory poziomek i jagód kamczackich. Na resztę owoców niestety trzeba poczekać. Niestety moreli ani brzoskwiń w tym roku nie bedzie mimo ze ładnie kwitły. ;:185

W czwartek byłam w arboretum w Rogowie - cudne miejsce, zeby się zrelaksować ;:31

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
A ten zapach... Najbardziej chyba pachną te żółte azalie. Przejście tą kolorową aleją robi niesamowite wrażenie - i dla oka i dla nosa. Kwitł jeszcze taki cudny kasztanowiec:

Obrazek

Spotkaliśmy też bardzo wyrośniętego mieszkańca tego parku.

Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
kasia100780
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 lip 2014, o 16:39

Post »

Piękne miejsce, aż poczułam zapach ;:108
vimen
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

Oj piękne Kasiu ;:173 Ale wypadaloby tam bywać przynajmniej raz w miesiacu. No i jest też obok sklepik z roślinami... ale byłam dzielna - kupiłam tylko zylistka i języczkę.
Tymczasem u mnie w ogrodzie róża pnąca rozpoczęła pokaz (a zapowiada się obfite kwitnienie). Skalniak się też pokolorował - zakwitły już prawie wszystkie goździki.

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
silvarerum
1000p
1000p
Od: 16 kwie 2012, o 21:48

Post »

Kasiu ta róża ;:oj U mnie wszystkie jeszcze w pąkach, a u Ciebie prawdziwy wysyp obfitości. Co do upodabniania się roślin do właścicieli - czasami też mam takie wrażenie :wink:
Zapraszam: silvarerum czyli szwedzki ogrodnik w akcji.
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=88534
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”