Nareszcie po naprawie komputera mogę spokojnie napisać parę słów...Pogoda nieciekawa,nie ma jak jechać na zwiady na działkę.
To wieje,to dmucha,za chwilę świeci słońce i deszczyk tez padał.Dziś w nocy lekki przymrozek.
Wczoraj przesadziłam moje dwie biedne, zwiędnięte już prymule marketowe do większych doniczek i nowej ziemi.
Mam nadzieję,że odżyją,liczę na to.Dodatkowo przesadziłam małego cyprysika,co przed świętami w biedronce kupiłam wraz z bałwankiem.
Wyczytałam,że zimuje u nas,więc później pojedzie na działkę.
Nasiona trawki mojej ostnicy oraz floksów i lobelii wysiane zatem czekamy na wschody.Moja "kobra"

czyli kobea zalana porządnie pewnie zgnije zanim coś wypuści,ale nie płaczę,bo w zapasie mam kilka nasion z zeszłego roku od mamy kobei...
Soniu sama jestem zdziwiona,że przebiśniegi wylazły

Raczej spodziewałam się ich w marcu.
Aneczko ty pracusiu,ryłaś w ziemi? Ja to tylko na razie na inspekcji byłam,nic nie dotykałam,zimnica u mnie
Powiększasz rabaty pewnie na różyczki nowe ...
Moni jak listki widać,to zaraz i Ty będziesz się cieszyła przebiśniegami.Znowu zapomniałam na jesieni wypatrywać za śnieżycą, a tak mi się podoba
Sabinko białe sasanki to chimeryczne są i nie wiem,czy je dokupię.Fakt,że to nie jest wielki koszt ,można co rok kilka dokupić.
Bez biały pachnie przecudownie,uwielbiam wtapiać nos w jego baldachy.Będę z radością w maju wypatrywała Twoich bzów,a z tego co czytam masz ich trochę.Szkoda,że zajmują dużo miejsca,jeszcze ze dwa bym wcisnęła
Gosiu mam nadzieję,że ostnica się wysiała,a jeśli nie to mam już w kuwecie posianą ,trzeba się zabezpieczać
Czytałam,że wcale nie trzeba jej przycinać,tylko wyczesywać suche źdźbła
Anulla miło,że jesteś....cieszy nas teraz każdy ślad wiosny i z dnia na dzień będzie więcej

Pewnie i u Ciebie zaraz pojawią się symptomy tak długo wyczekiwanej wiosny:)
Majeczko bez na pniu super pomysł,sprawisz sobie?
Wysiewy zapoczątkowane,no corocznie mam w lutym wysiane,coby szybko zleciało do marca.Zobaczymy,czy coś mi wzejdzie,bo jak na razie tylko floksy te niskie się pokazały i już stoi kuwetka na parapecie
Jolu dziękuję za info o sasankach,No mówiłam,że chimeryczne są te panny?
Chyba na wiosnę kupię kilka u pana z wąsem na giełdzie,zawsze ma ładne ...
Kobea do tej pory zawsze mi kiełkowała,ale jej wtedy nie zalałam.Obecnie topi się w nadmiarze wody,a ja nic nie mogę zrobić,tylko czekać
Jak mi się uda coś zdziałać z
kobrą to nie ma problemu...na wiosnę Ci wyślę
Zuza masz rację,po co się będę męczyła z sasanami? Od razu kupię ze 4 szt u pana na giełdzie,ja będę szczęśliwa,a i pan sobie zarobi kilka złotych
Basiu wysiałam i jeszcze wrzucę do kuwety nasiona rozplenicy od kochanej forumki
Co wzejdzie to moje

ta jedna piwonia taka szybka corocznie,inne śpią głębokim snem.
Dorotko fajnie,że możesz podglądnąć,ja nieświadoma co się u mnie dzieje,bo zimnica ostatnio.Piszesz,że Paul Bocuse podmarzła?
Pewnie i u mnie niektóre młódki dostały po kolcach ... Ciekawa jestem jak wiosną odbiją i czy będą straty...
Do tej pory nie miałam oporów przed sadzeniem róż jesienią,bo i ta pora roku była raczej chłodna.A tu proszę jesień ciepłą zimą mieliśmy
Ewa u mnie późno tulipany wystawiają nosy,za to jak widać inne się pospieszyły
Już coraz bliżej,odliczmy dni do marca...
Lavender Ice to była przeze mnie bardzo wyczekana róża i nie zwiodła mnie już w pierwszym roku:)
Piękna z koprem,nasiona zakupione,znów go posieję gdzie wiatr poniesie.Kompozycje same się zrobią
Liliowiec Pixie Parasol niezniszczalny,bujnie kwitnący ...
Rhapsody in Blue rosła koło płotu,niezauważana,bo tez słabo kwitła za sprawą iglaka.Teraz przesadzona i mam nadzieję,że mi się odwdzięczy ...
Lilijki niskie kremowe od Joli
Perennial Blue pnąca róża,na wiosnę sporo ją przycinam,a ona i tak wyrasta do nieba
L.Lucia rośnie pomiędzy dwoma iglakami,ma ciężkie warunki,ale latem tak oto zakwitła,to było jej najlepsze kwitnienie:)
Leonardo,Eden z boku i trawy...czego chcieć więcej?
Novalis z werbeną
Eden moja miłość od początku i trwa nadal...
Tego ciemiernika kupiłam po kwitnieniu,więc kwiatów na żywo jeszcze nie widziałam...
Miłego weekendu