Tam gdzie róże tam i ja Annes 77 ...

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Pashmina
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2016, o 15:37
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Tam gdzie róże tam i ja Annes 77 ...

Post »

Potwierdzam, bez liliowców i róż nie ma ogrodu. No u mnie to jeszcze bez paru pozycji ;:306

Śliczne róże, ach. U Ciebie już wiosna a u nas ;:185 Nieśmiało kilka tulipanów wystawiło noski
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Nareszcie po naprawie komputera mogę spokojnie napisać parę słów...Pogoda nieciekawa,nie ma jak jechać na zwiady na działkę.
To wieje,to dmucha,za chwilę świeci słońce i deszczyk tez padał.Dziś w nocy lekki przymrozek.
Wczoraj przesadziłam moje dwie biedne, zwiędnięte już prymule marketowe do większych doniczek i nowej ziemi.
Mam nadzieję,że odżyją,liczę na to.Dodatkowo przesadziłam małego cyprysika,co przed świętami w biedronce kupiłam wraz z bałwankiem.
Wyczytałam,że zimuje u nas,więc później pojedzie na działkę.
Nasiona trawki mojej ostnicy oraz floksów i lobelii wysiane zatem czekamy na wschody.Moja "kobra" ;:303 czyli kobea zalana porządnie pewnie zgnije zanim coś wypuści,ale nie płaczę,bo w zapasie mam kilka nasion z zeszłego roku od mamy kobei...

Soniu sama jestem zdziwiona,że przebiśniegi wylazły ;:oj Raczej spodziewałam się ich w marcu.

Aneczko ty pracusiu,ryłaś w ziemi? Ja to tylko na razie na inspekcji byłam,nic nie dotykałam,zimnica u mnie ;:224
Powiększasz rabaty pewnie na różyczki nowe ...

Moni jak listki widać,to zaraz i Ty będziesz się cieszyła przebiśniegami.Znowu zapomniałam na jesieni wypatrywać za śnieżycą, a tak mi się podoba ;:224

Sabinko białe sasanki to chimeryczne są i nie wiem,czy je dokupię.Fakt,że to nie jest wielki koszt ,można co rok kilka dokupić.
Bez biały pachnie przecudownie,uwielbiam wtapiać nos w jego baldachy.Będę z radością w maju wypatrywała Twoich bzów,a z tego co czytam masz ich trochę.Szkoda,że zajmują dużo miejsca,jeszcze ze dwa bym wcisnęła ;:333

Gosiu mam nadzieję,że ostnica się wysiała,a jeśli nie to mam już w kuwecie posianą ,trzeba się zabezpieczać ;:333
Czytałam,że wcale nie trzeba jej przycinać,tylko wyczesywać suche źdźbła ;:224

Anulla miło,że jesteś....cieszy nas teraz każdy ślad wiosny i z dnia na dzień będzie więcej ;:333 Pewnie i u Ciebie zaraz pojawią się symptomy tak długo wyczekiwanej wiosny:)

Majeczko bez na pniu super pomysł,sprawisz sobie?
Wysiewy zapoczątkowane,no corocznie mam w lutym wysiane,coby szybko zleciało do marca.Zobaczymy,czy coś mi wzejdzie,bo jak na razie tylko floksy te niskie się pokazały i już stoi kuwetka na parapecie ;:215

Jolu dziękuję za info o sasankach,No mówiłam,że chimeryczne są te panny?
Chyba na wiosnę kupię kilka u pana z wąsem na giełdzie,zawsze ma ładne ...
Kobea do tej pory zawsze mi kiełkowała,ale jej wtedy nie zalałam.Obecnie topi się w nadmiarze wody,a ja nic nie mogę zrobić,tylko czekać ;:222
Jak mi się uda coś zdziałać z kobrą to nie ma problemu...na wiosnę Ci wyślę ;:196

Zuza masz rację,po co się będę męczyła z sasanami? Od razu kupię ze 4 szt u pana na giełdzie,ja będę szczęśliwa,a i pan sobie zarobi kilka złotych ;:215

Basiu wysiałam i jeszcze wrzucę do kuwety nasiona rozplenicy od kochanej forumki ;:333
Co wzejdzie to moje ;:215 ta jedna piwonia taka szybka corocznie,inne śpią głębokim snem.

Dorotko fajnie,że możesz podglądnąć,ja nieświadoma co się u mnie dzieje,bo zimnica ostatnio.Piszesz,że Paul Bocuse podmarzła?
Pewnie i u mnie niektóre młódki dostały po kolcach ... Ciekawa jestem jak wiosną odbiją i czy będą straty...
Do tej pory nie miałam oporów przed sadzeniem róż jesienią,bo i ta pora roku była raczej chłodna.A tu proszę jesień ciepłą zimą mieliśmy ;:219

Ewa u mnie późno tulipany wystawiają nosy,za to jak widać inne się pospieszyły ;:215
Już coraz bliżej,odliczmy dni do marca...

Lavender Ice to była przeze mnie bardzo wyczekana róża i nie zwiodła mnie już w pierwszym roku:)

Obrazek

Piękna z koprem,nasiona zakupione,znów go posieję gdzie wiatr poniesie.Kompozycje same się zrobią ;:306

Obrazek

Obrazek

Liliowiec Pixie Parasol niezniszczalny,bujnie kwitnący ...

Obrazek

Rhapsody in Blue rosła koło płotu,niezauważana,bo tez słabo kwitła za sprawą iglaka.Teraz przesadzona i mam nadzieję,że mi się odwdzięczy ...

Obrazek

Lilijki niskie kremowe od Joli ;:167

Obrazek

Perennial Blue pnąca róża,na wiosnę sporo ją przycinam,a ona i tak wyrasta do nieba :)

Obrazek

L.Lucia rośnie pomiędzy dwoma iglakami,ma ciężkie warunki,ale latem tak oto zakwitła,to było jej najlepsze kwitnienie:)

Obrazek

Leonardo,Eden z boku i trawy...czego chcieć więcej?

Obrazek

Novalis z werbeną

Obrazek

Eden moja miłość od początku i trwa nadal...

Obrazek

Tego ciemiernika kupiłam po kwitnieniu,więc kwiatów na żywo jeszcze nie widziałam...

Obrazek

Miłego weekendu :wit
Awatar użytkownika
IzabelaS
500p
500p
Od: 15 cze 2010, o 23:21

Post »

Aniu, zerknęłam na 1. stronę Twojego wątku, na jesienne klimaty, i zauważyłam, ze w listopadzie Twoje róże zachowywały się, jakby to lato było. U mnie także - dlatego pod koniec października ścinam ok.1/3 pędów, żeby nie traciły zbędnej energii na życie, karmienie późnych kwiatów i pąków itp. Tak wyczytałam kiedyś gdzieś, i tak robię co roku. Nic im nie jest. Wiosną przycinam normalnie.
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44

Post »

Aniu Novalis z Werbeną to majstersztyk! ;:oj ;:167 ;:oj
Z koprem na bank będę papugować w tym sezonie. Tak jak Ty, rozrzucę a kompozycje niech robią się same. Koper + róża to zdecydowanie duet idealny. ;:215

Oczywiście, ze szykuję miejsce na nowe róże... i całą resztę... ;:oj Oj muszę gdzieś to wszystko pomieścić. Dużo zdzierania więc jeszcze przede mną. ;:224
Awatar użytkownika
Daria_Eliza
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 lut 2013, o 01:30
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Aniu, nasiona ostnicy stratyfikowałaś? Bo nie wiem, czy trzeba, czy normalnie mogę ją wysiać do kuwetki w pokoju?
Pisałaś, że w Lily... kupiłaś m.in. liliowca. Ja też się skusiłam: zakupiłam odmianę Beautiful Edgings. Szkoda, że nie są tańsze, wzięłabym więcej niż jedną sadzonkę.
Awatar użytkownika
sweetdaisy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2015, o 19:21

Post »

Aniu, a ten ciemiernik nowy to już w gruncie, czy nadal trzymasz go w donicy?
Też z niecierpliwością czekam na kwiaty mojego fioletowego. Co prawda ja kupiłam go kwitnącego, ale po wsadzeniu do gruntu jeszcze m nie kwitł.
Twoja Edenka zachwyca urodą ;:167 Moja w tym roku będzie u mnie dwulatkiem, oby i mnie uraczyła choć częścią takiego wdzięku ;:173
Pozdrawiam, Zuza
----------------------------
Słoneczny kawałek mojego miejsca na ziemi I, II, III
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 kwie 2012, o 18:56

Post »

Cudowna ta Lavender Ice. Mam nadzieję, że ta która przyjedzie do mnie też się będzie tak pięknie prezentować. Liliowiec z taką ilością pąków to moje marzenie.
Słyszałam już opinie, że kogoś nie zachwyca Pashmina. Nie widziałam jeszcze, żeby ktoś napisał tak o Eden. Ta to już naprawdę przesadza z urodą. Oczywiście pozytywnie.
Ten koper i mnie się strasznie podoba. Ale to chyba jakaś wersja ozdobna?
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Izabela no właśnie ja nie ścinałam gałązek,czekałam na chłodniejsze dni,a tu ciepło było jak późnym latem ;:oj
Mam nadzieję,że na wiosnę nic im nie będzie,ale to się dopiero okaże niebawem ;:224

Aneczko ciekawie wyszło to połączenie ;:333 Werbena się spisała na medal ;:215
Koper i czarnuszka robią dobre towarzystwo dla różyczek ;:333
Aniu uważaj na zdrówko,bo wiesz pogoda zdradliwa i można się załatwić ;:224

DariaEliza moje nasiona ostnicy,które teraz mam w kuwetce są zebrane po przymrozkach,więc chyba ich nie muszę,ale te z torebki Legutko chyba trzeba przemrozić.Może Sonia odpowie? Ona zna się bardziej w tym temacie ;:108
Ładnego liliowca zamówiłaś.Ja jesienią kupiłam od forumki 3 liliowce i jeśli pamięć mnie nie myli to jeden będzie podobny do Twojego.

Zuza nowy ciemiernik posadzony w gruncie,a to tylko fotka w dniu,kiedy go zakupiłam.
Zapomniałam do niego ostatnio zajrzeć,czy ma nowe pąki ;:222
Edenka dwuletnia powinna pokazać już coś więcej ;:333 Mam nadzieję,że Cię nie zawiedzie :D
Kupujesz wióry rogowe w marcu?

Madziu ile zamówiłaś Lavender? Ja mam jedną i na razie jestem zadowolona,jak na pierwszoroczniaka ;:108
Ten koper to zwykły,ogrodowy,kupiłam też pietruszkę karbowaną.Czasem nawet człowiek nie pomyśli,że zwykłe ,tanie roślinki potrafią tak ładnie prezentować się z różami :D Edenka nie wszystkim się podoba,ale większości tak,raz,że jest bezproblemowa,u mnie robactwo nie siada na nią,uwielbiam ją najpierw w kremowych pąkach z malinowym muśnięciem ;:167

I znowu niesforny koper wdarł się na rabatę tuląc się do Dr.Jamaina ;:306

Obrazek

Sasanka fajnie wygięta jak gramofon ;:224

Obrazek

Żółte tulipany nie za bardzo ,ale budyniowe ciekawe ;:333

Obrazek

Floks skrzydlasty ładnie się rozrasta na skalniaczku

Obrazek

Miłej soboty ;:3
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ile ja bym dała, żeby u mnie flosy szydlaste tak rosły. Przesadzałam już chyba trzeci raz. I nic sobie nie robią. W zeszłym roku je mocno przycięłam i daję im ostatnią szansę. Jak nie to wylecą za furtkę. Tam niech robią co chcą.
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Madziu myślałam ,że te skrzydlaste to łatwe w uprawie,ja swoje posadziłam i o nich zapomniałam :oops:
Jakie masz kolorki?
Awatar użytkownika
sweetdaisy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2015, o 19:21

Post »

Aniu kupuję wióry kupuję ;:108 Młode róże wszystkie przy sadzeniu też już dostały mieszankę ziemi + wióry + obornik granulowany.
A co do kopru to fajnie na zbliżeniach wygląda, ale nie obraź się - na rabacie w całości to tak jakoś jak chwaścior mi się kojarzy ;:131
Coś tak te róże to za arystokratycznie mi do kopru wyglądają ;:306
Ale wiem że są i zwolennicy, Aneczka pisała że też zgapi koper.
Ja za to od niej mam zamiar zgapić gipsówkę ;:183
Pozdrawiam, Zuza
----------------------------
Słoneczny kawałek mojego miejsca na ziemi I, II, III
Awatar użytkownika
Daria_Eliza
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 lut 2013, o 01:30
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

A co to za fajna roślinka za floksami rośnie na skalniaku?
U mnie kiepsko z przepuszczalnością, więc na roślinkach skalniakowych się nie znam.
Awatar użytkownika
klarag
500p
500p
Od: 13 lut 2014, o 23:36
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Piękna Lavender Ice, też ją zamówiłam, czekam na nią z niecierpliwością. :tan
Ogród pełen pięknych kwiatów i roślin- to marzenie, które zamierzam spełnić
A w planach był tylko trawnik...
Kasia
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jedną Lavender kupiłam. Z tym koprem to faktycznie fajnie wyszło. Zwykły koper a taki efekt. Super. On Ci się sam tak rozsiał czy wpadłaś na to żeby rzucić nasionko pod róże?
Kolorów floksów nie pamiętam. Jakiś jasnoniebieski się trafił chyba.. a reszty nie kojarzę. Słabo kwitną. Pojedynczymi kwiatkami.
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54

Post »

U mnie też koper wszędobylski się zrobił. Ale ja go sporo w kuchni używam, więc niech sobie rośnie.
Aniu, podążasz za modą :D
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”