Ogród Marty cz.VIII

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Ogród Marty cz.VIII

Post »

Marysiu,oprócz bratków i wrzosów zasadzone są tylko jeszcze białe rozchodniki ,ale ich jeszcze dosadzę ,reszta białych będzie na wiosnę i w lecie ,jak masz bialutkie pierwiosnki o mogą być ,gdzieś sie zmieszczą ,te pstre pomponiki to cynie z mojego siewu ,do czego to doszło ,że ja sieję jakieś nasiona nigdy tego nie robiłam ;:306 pozdrawiam i buziaczki na dobranoc ;:196

Dorotko,coś mi nie przesyła dobrze zdjęć do photobuketu,jakoś tak wybiórczo,dzisiaj zrobiłam nowe,nie mam zdjęcia z poprzedniego stanu ,bo nie było co fotografować ,była ścieżka wyłożona płaskimi kamieniami,przerośnięta siewkami żarnowca,na wiosnę wszystek żarnowiec wykarczowałam ,ale wszystko razem beznadziejnie już wyglądało,oj będą drogie grzyby na święta,ja na szczęście mam zapas z poprzedniego roku,pozdrawiam ;:196

Grażynko,witaj,cieszę się ,że podoba się to co zrobiłam w ogrodzie,teraz jeszcze kosmetyka roślinna,myślę ,że dobrze to wyjdzie co wymyśliłam ,może już ten trawnik zostawię w spokoju ;:306 chociaż nigdy nic nie wiadomo :roll: pozdrawiam ;:196
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Martuś mam takie

Obrazek

Nawet się zastanawiałam czy to nie cynie, ale zrezygnowałam ;:306 No widzisz jaka jesteś zdolna ogrodniczka, a mówiłaś że nie potrafisz nic posiać :;230 Dobrej nocki i spokojnych snów ;:196
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Pokażę pogubione zdjęcia wokół ścieżki,tak to zaczyna wyglądać ,nasadzenia nie skończone ,bo będą i wiosenne i letnie rośliny i jeszcze muszę dowieźć ziemi ,ale tak jest na dzisiaj .

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

jak podcinałam świerka znalazłam pod nim stary zardzewiały lampion,przeszedł renowację ,odczyszczony z rdzy, wymalowany i znowu piękny zdobi rabatę :uszy
Obrazek

Jak ziemia będzie dowieziona ,bo jest mało,wszystko zasadzone ,to rabata będzie obsypana korą i myślę ,że będzie ,ale jeszcze może być wasza ocena i uwagi.

A teraz w innych miejscach w ogrodzie
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

nawłoć karłowa
Obrazek
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Martusiu ale nam solidnie podlało, u mnie pełne beczki wody! dalej chmury na niebie chociaż chciałabym Ewie pokazać ogród w słońcu no i kociołek na deszczu nie wychodzi :cry: Lampion świetnie się prezentuje a białaski śliczne! Dobrego dnia! masz mniej pracy i dzień bez węża. Buziaczki ;:196
Awatar użytkownika
badzia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lip 2011, o 19:41
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Post »

Martuś, piękna ta karłowa nawłoć. Jak nie znajdę teraz na moim prawie wszystko mającym bazarku to będę Cię molestować o nią. Masz zdjęcia krzaczków dalii w całości? Może co nieco przeflancujemy na nasze rabatki.
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54

Post »

Fajnie będzie ;:333 Co ja piszę, już jest ślicznie. Uwielbiam remonciki ogrodowe, a zwłaszcza relacje na żywo i efekt końcowy. Teraz jest fajna pora na zrywanie darni, tworzenie nowych rabat. Ja dzisiaj ryłam darń jak rasowy krecik.A ile jeszcze przede mną...
Bardzo podoba mi się alejka brzozowa, już nawet rozmyślam gdzie posadziłabym swoją...ale nie ma możliwości.
Ślicznie Martuś u Ciebie i ciągle coś się dzieje. A lampion bomba ;:215
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
stokrotka12311
500p
500p
Od: 18 gru 2006, o 00:43

Post »

Piękny ogród i ciekawe rośliny ;:215
Super fotki ;:63
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Marysiu,,u mnie też w końcu podlało,ale jak wykopuję stare rośliny to dalej ziemia bardzo sucha ,z mojej gliny jest kamień,w sobotę u mnie nie padało,po południu byliśmy na grilu na zakończenie lata,i impreza do późna była na polu ,w Tychach kupiłam sobie troszkę kwiatuszków i cebulki białych tulipanów i krokusów,więc mam sadzenie na wiosenne kwitnienie,dzisiaj obieranie malin ,potem soki i kompociki,dobrej nocki ;:196

Wandziu,ta nawłoć jest żółciutka jak cytrynka ,mało mam zdjęć dalii w całości ,może tak do połowy,nie wiem co da sie z dalii podzielić ,bo to wszystko nowe karpeczki były,czy one coś narosną to nie wiem ,mam z tych niższych różowych jeżyków 3 szt to tą na pewno mogę się podzielić i 2 krzaczki niskich pomponików,ale już obiecałam Marysi,wszystko się zobaczy jak wykopię karpy :wit pozdrawiam

Gosiu,ja też uwielbiam takie relacje oglądać i cieszę sie bardzo jak wszystkim wszystkiego przybywa,tak chyba ciągle będzie coś przed nami,bo pomysłów mamy tysiące,ale to fajna pasja,z lampionu jestem dumna ,ze go tak odremontowałam ,takie byle co a tak cieszy :tan ,pozdrawiam ;:168

Danusiu stokrotko,witaj, miło,że się podoba ,zapraszam znowu :wit
Awatar użytkownika
badzia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lip 2011, o 19:41
Kontakt:

Post »

Podobają mi się trzy dalie i to nie są różowe jeżyki. Nic pilnego, moge poczekać. A całego krzaczka chciałam widzieć żeby zobaczyć czy łodygi nie są łamliwe, wiotkie. Z niektórych pięknych dalii rezygnowałam z tej właśnie przyczyny.
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Martuś a gdzie kwiatuszki? Ja dwa dni spędziłam towarzysko, a jutro biorę się za prace ogrodowe...chodzę i myślę gdzie by to posadzić, przesadzić ;:oj Śpij dobrze ;:196
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Chciałam zaprosić do kwitnącego jesiennego ogrodu ,ale nie mam cierpliwości tak wszystko idzie dzisiaj ślamazarnie,wszystko jakieś słabe i bez końca się kręci

dzień taki przymglony i Cleome
Obrazek

Merostar,dopiero był jeden kwiatek ,a już taki bukiet
Obrazek
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

przeszło następne zdjęcie,jakby ruszyły

Gladiator jakby teraz inne jak poprzednie kwiaty za nim nieznajoma
Obrazek

Merostar
Obrazek

Jastruń
Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Martuś komputer odmawia współpracy to może trzeba go przeczyścić (przeinstalować system?). Dalie w tym roku, mimo że było ciepło, późno kwitną tzn w pełni kwitną :wink: Czy po prawej na zdjęciu z hibiskusem rośnie jakaś nawłoć płożąca?
Dobrego dnia i pozdrawiam cieplutko ;:196
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Martuś spacerować po ogrodzie zawsze miło. Pracy wykonałaś ogrom. ;:180 Biała rabata z iglakami już śliczna, z pewnością cały rok będzie cieszyć oczy, jak kolejne rośliny będą kwitły. Lampion cudny, masz złote ręce, nie tylko do roślin. ;:138 Grzybami pewnie jeszcze się nacieszysz, idą ciepłe dni, a trochę popadało. Koło mnie w brzozowym zagajniku już stały grzybiarz chodzi.
DTJ_1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 lis 2013, o 15:50
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

.Marto piękna nowa rabata przy ścieżce. Już świetnie wygląda a jeszcze będziesz zagospodarowywać. Szkoda że nie masz przed rewolucją, fajne takie fotki porównawcze, a na pewno też świetnie wyglądała mimo Twojego swierdzenia że nie było nic ciekawego :wink: ;:196
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”