Moje "zaczarowane" kwiaty - kolekcja Haliny - 1cz.
-
- 500p
- Od: 19 sie 2008, o 21:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Jeanne
- 1000p
- Od: 21 gru 2007, o 16:08
Halinko, piękne te kwitnące, niezła gromadka, chyba tylko u mnie jest kwitnący tylko jeden
ale już niedługo
Gratuluję pędów
, i życzę uporania się ze wszelkimi choróbskami i nieproszonymi gośćmi 

Gratuluję pędów

Pozdrawiam, Asia
Moje storczyki
Moje storczyki
Halinko, ależ optymistyczne to kolorowe zbiorowe zdjęcie ! Jakoś skojarzyło mi się ,że ludzie też robią sobie takie zbiorowe zdjęcia, to czemu kwiaty nie mogą mieć ?
Ale i tak moim "misterem" został SABOTEK ;:76 !
Z tego co piszesz, warto zaglądać storczykom w te "piórka"
, bo znalazłaś zarówno wełnowce, z którymi w porę powalczyłaś
, jak i nowe pędy. Niech Ci się pięknie rozwiną do Swiąt, tak jak sobie tego życzysz
!
Pozdrawiam, Joanna

Ale i tak moim "misterem" został SABOTEK ;:76 !
Z tego co piszesz, warto zaglądać storczykom w te "piórka"

Pozdrawiam, Joanna

- orange30
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 27 paź 2007, o 22:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Bożenko mam dwie stałe kwiaciarnie gdzie kupuję, czasami też w jakimś markecie coś dorwę ciekawego. Teraz to już mam "wyrobiony smak" i nie wszystko jest w stanie mnie skusić. Jak to się pospolicie mówi "w miarę jedzenia apetyt rośnie" więc szukam teraz coś ekstra, ale nie mam sprecyzowanych chciejstw. Po prostu czekam aż spotkam coś wyjątkowego czego jeszcze nie mam.
Joasiu te sabotki coś w sobie mają czego nie jestem w stanie sprecyzować. Rozglądam się właśnie za jakimś ciekawym, ale w kwiaciarniach to ich tyle jak na lekarstwo. Pewnie sobie zamówię u mojej znajomej kwiaciarki. Wprawdzie mój pierwszy z sabotków jest uparty i jeszcze mnie nie zaszczycił ponownym kwitnieniem, ale cierpliwie czekam na to szczęście.
Pozdrowionka dla wszystkich odwiedzających mój wątek
Joasiu te sabotki coś w sobie mają czego nie jestem w stanie sprecyzować. Rozglądam się właśnie za jakimś ciekawym, ale w kwiaciarniach to ich tyle jak na lekarstwo. Pewnie sobie zamówię u mojej znajomej kwiaciarki. Wprawdzie mój pierwszy z sabotków jest uparty i jeszcze mnie nie zaszczycił ponownym kwitnieniem, ale cierpliwie czekam na to szczęście.
Pozdrowionka dla wszystkich odwiedzających mój wątek

- orange30
W poniedziałek zakwitło u mnie powtórnie dendrobium nobile , ale nie wiem czy tak wszystko do końca dobrze z nim postępowałam bo ma tylko (a może aż?) dwa kwiatuszki

Wracając z pracy wczoraj sprawiłam sobie nowego kwiatuszka na zabicie chandry

A tego oto milusińskiego otrzymałam dzisiaj w prezencie, piegusek jest śliczniutki prawda???

A pędziki u pozostałych sobie rosną powoli i rosną

Wracając z pracy wczoraj sprawiłam sobie nowego kwiatuszka na zabicie chandry

A tego oto milusińskiego otrzymałam dzisiaj w prezencie, piegusek jest śliczniutki prawda???

A pędziki u pozostałych sobie rosną powoli i rosną

- Jeanne
- 1000p
- Od: 21 gru 2007, o 16:08
Dendrobium jest śliczne, takie delikatne
I jestem tego samego zdania co Basia, należy się cieszyć z naszych kwitnień, i nieważne w jakiej ilości kwiaty, ważne że są
A i ja zazdraszczam nowego falenopsisa
właśnie i ja poszukuję czegoś tak oryginalnego, a co wejdę do marketu to różowe i białe tylko 

I jestem tego samego zdania co Basia, należy się cieszyć z naszych kwitnień, i nieważne w jakiej ilości kwiaty, ważne że są

A i ja zazdraszczam nowego falenopsisa

Pozdrawiam, Asia
Moje storczyki
Moje storczyki
- orange30
Dziękuję wszystkim za miłe słowa ;:25 Sami wiecie jak to jest, jak się ma palec to jest chęć jeszcze na całą rękę. Pewnie zbyt szybko wzięłam te moje kwiatuchy z balkonu, mogły jeszcze stać sobie na powietrzu. Może w przyszłym roku dendr. nobile będzie obficiej kwitło 
Renatko jak będziesz gdzieś widziała d. nobile w innym kolorku jak moje to daj znać ;:28

Renatko jak będziesz gdzieś widziała d. nobile w innym kolorku jak moje to daj znać ;:28