Mój kawałek raju ... cz.5

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Mój kawałek raju ... cz.5

Post »

Super ten wianuszek z przepiórczymi jajeczkami ,chociaż drugi też ładny .W przedogródku królują tulipany i wilczomlecz złocisty ,bo reszty maluszków na razie nie widać, bo trzeba by każdego z osobna sfocić .Maryś cudna ta Twoja magnolia ;:196
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
mar33
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2012, o 16:35
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Marysiu jak przyjedziesz to posiedzisz w altance i będziesz się tylko na ten kawałeczek patrzeć :heja
chyba wszystko się zmieści i jeszcze miejsca zostanie ;:oj
Jadziu a jajo w środku poznałaś ;:138
Pozdrawiam Maria "Przyroda jest lekarstwem w każdej chorobie" Hipokrates
Moje wątki- zapraszam. Ogrodowy - aktualny cz.8
Mój wątek personalny
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2007, o 13:10

Post »

Twoje panoramiczne ujęcia piękne - takie klimatyczne, pełne niespodzianek! Falujące obrzeża (to są cegły w takim falującym kształcie? :shock: ) mają w tym swój udział ;:333
Poleciałem po listek jastrzębca pomarańczowego, by porównać z Twoją fotką. Możesz go wykluczyć z typowanych roślin. Jastrzębiec pomarańczowy ma błyszczące liście z wierzchu, włoski na 0,5mm, że ledwo je widać i gładkie brzegi. Twoja nn bardziej do maku podobna :idea:
Awatar użytkownika
delosperma
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 00:52

Post »

mar33 pisze: :heja ogród nie taki jaki bym chciała ale taki jaki mi wyszedł ;:108
Nowoczesnego u mnie nie ma nic Maryniu same starocie ;:202
A ja bym chciała, żeby wyszedł mi taki ogród jaki Tobie wyszedł. :tan
Wszystko cudne. ;:215 ;:215
Maria motyczką dziabnięta
Moje wątki Aktualne: https://forumogrodnicze.info/viewtopic. ... 4850Wiosna" onclick="window.open(this.href);return false;
x-a-4
---
Od: 18 maja 2010, o 16:22
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Maryś spacerek zaliczony? My już też po kawie :wink: Słoneczko pięknie wstało,w końcu wypogodzenie.
Twój przedogródek to pewnie taki duży jak cały mój ogród...
Na pierwszym zdjęciu to pnącze to glicynia? Magnolia w pełnym rozkwicie,moja męczy się jeszcze w donicy.Kosodrzewinę fajnie formujesz,zamienia się w poduszeczkowe cudo.Tylko czekać jak Twój przedogródek wybuchnie fajerwerkami niesamowitych kolorów,tyle kwiecia tam masz ;:138
Miłego dzionka Maryś :wit
Kawusia
10p - Początkujący
10p - Początkujący
Od: 26 mar 2007, o 15:24

Post »

A na żywo, w przedogródku, międzyogródku ogródku właściwym i zaogródku.. wszystko jeszcze cudniej wygląda. Maryniu, sadzonki się przyjmują i chyba nic nie wypadnie, odbija hortensja dębolistna. Pięknie się prezentują zakupione jesienią tulipanki, a najcudniej wyglądają Top lips.. mają niespotykane liście ciemno zielone z białą obwódką. Wiele Ciebie u mnie, jak tak sobie spaceruję i oglądam. Ostatnio znów szabrowałam pod 62 :tan porwałam piwonie, z nadzieją że się nie zorientują że zostały przesadzone w nieodpowiednim czasie. Zabrałam również te zielone listki z cebulek (mam od Ciebie i ostatnio o nich rozmawiałyśmy u Ciebie), których nazwy za nic nie pamiętam, przypominają domowe pnącze. Uskubałam też trzmielinę, bo wciąż podziwiam Twoją z książki. Pozdrawiam gorąco i do zobaczenia.
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
chinanit
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 lip 2013, o 14:59

Post »

Marysiu, pięknie pokazałaś swój ogród w panoramie. ;:138 Ale skoro ma już 26 lat, to i wygląd stosowny do wieku, bo jak mawia mój znajomy..."ogród zaczyna wyglądać po 20 latach". To ja mam jeszcze trochę czasu na poprawki i przebudowy. ;:306
Awatar użytkownika
mar33
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Lidziu jak mogłam Cię pominąć ;:202 kolorów przybywa codziennie więcej a to wszystko tak bardzo cieszy, jednak wiosna jes najpiękniejszą porą roku ;:138
Jacku bo ja lubię zaszyć się gdzieś w jakimś zakamarku aby mnie nikt nie widział :heja to obrzeże jest z cegły szamotowej ze starego pieca z piekarni, rozebrany był jakieś 25 lat temu bo zmieniły się czasy i technologia produkcji i wypieku chleba :shock: Też mi to nie wygląda na jastrzębca bo za bardzo kosmate ;:oj
Marysiu a może Twój jest jeszcze bardziej tajemniczy ;:173
Aniu tak to glicynia, która jeszcze 4 lata tremu była na dachu domu ale komuś przeszkadzały pająki w jej liściach i użył jakiegoś świństwa, zniszczyła się cała a ja beczałam z tydzień po niej ;:145 odbudowuje się z resztek korzeni ale zanim zakwitnie to jej jeszcze zejdzie ;:202 kosodrzewinka już ma lat 20 albo i więcej :heja
Ewuś przedogródek, śródogródek i zaogródek, ładnie to ujęłaś ;:306 co zrobić jak się tyle tego nazbierało to trzeba gdzieś posadzić, ryję gdzie się da ;:306 cieszę się, że roślinki mają się dobrze ale jak się jest pod 62 to się wpada do 33 ;:113 ale o jakie listeczki chodzi, ubij nie pamiętam, trzmielinę trzeba było wołać bo już rośnie a nie skubać malutkiej ;:173 zapraszam na kawusię ;:136
Maryniu ogród jest cały czas w 'przebudowie' bo wtedy żyje, przynajmniej ja tak myślę ;:108 a taki 'sztywny' mnie szybko by się znudził bo co w nim podziwiać ;:oj Twój jest piękny i kolorowy to za 20 lat .... mały botanik ;:108
Mój wątek personalny
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witaj Marysiu,ogólny widok ogrodu zniewala ,dużo masz wiosennych i one świetnie zagospodarowują teren na wiosnę ,u mnie więcej bylin lata i jeszcze jest pusto,pozdrawiam i miłego dnia życzę :wit ;:196
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

Marysiu :wit
Piękne wianeczki ;:433 ;:433
Magnolia wielka i cudnie ukwiecona ;:108
I jaka ciekawa ta tuja- łódeczka,ciekawy kształt, taki zupełnie inny niż wszędzie ;:333
Awatar użytkownika
UlaL
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 cze 2013, o 23:30

Post »

Marysiu, ślicznie wygląda Twój ogród w takim dużym ujęciu, aż chce się wracać i oglądać. A te półokrągłe cegły, to pewnie jakieś zabytkowe, jeszcze takich nie widziałam ;:oj . Wszystkiego najlepszego w nadchodzących dniach.
Awatar użytkownika
mar33
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Martuś kiedyś zaplanowałam aby ogród kwitł cały rok. może nie całkiem to wyszło ale zaczyna się kwitnienie w listopadzie i kończy w listopadzie , jedne przekwitają a następne już czekają w kolejce ;:oj
Aniu dopiero teraz zauważyłam, że wyszła łódeczka :shock: :wit
jadziu a już myślałam, że di=użego nie dojrzałaś ;:306
Uluś zawsze portreciki roślin a ostatnio wzięło mnie na panoramę :heja cegły to szamot z pieców piekarniczych ;:108

Wszystkim odwiedzającym mój wątek życzę zdrowych i spokojnych świąt

Obrazek
Mój wątek personalny
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

Chciałam zameldować, że twoje/moje kloniki przetrwały i już mają listeczki. :heja
Twoja wiosna niezwykle kolorowa a epimedia masz powalające.
Kupiłam też kilka, ale jeszcze nie doszły, więc nie wiem czy na pewno wszystkie dostanę.
Potem będę też miała chociaż namiastkę tej ilości co Ty...... ;:306
Wesołych Świąt. ;:168 :wit
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Marysiu dzięki i wzajemnie ;:196 Ja zamiast klonika posadziłam czarny bez Ewa .Malusie to to takie ale jak urośnie to będzie hoho :wink: :;230 ,ale nie dopuszczę ,żeby wyrósł wielkolud
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

A mnie wykiełkował klon tatarski i też będę miała :D