Grażynko może i by się nadawała ale z Ameryki róż sprowadzać chyba nie masz zamiarukogra pisze:A ja dzisiaj właśnie cięłam powojniki.
Serce mnie bolało jak trzeba było ciąć takie zdrowe i piękne pąki.
No i nie wytrzymałam, zastawiłam co nieco.
Zobaczymy co z tego wyjdzie.
Majka coś do twojego zakątka Goldiego - http://translate.googleusercontent.com/ ... lGd2ENfUHg

Dla Ciebie powojnik Atragene Cecile, który chce już rosnąć
Ewuś to dobrze że nie rosną jeszcze, ciągle mamy zimę.ewamaj66 pisze:Dziękuję za bardzo ozdobny ogonekI to specjalnie dla mnie
![]()
Moje powojniki wcale jeszcze nie maja pąków. To znaczy nowych pąków, bo te wypuszczone w grudniu wyglądają na martwe.
Dla Ciebie powojnik Viticella Etoile Violette jeszcze go nie cięłam ale już widziałam że dość wysoko wybija nowe pąki.
Aniu wielkokwiatowych jeszcze nie ruszałam a mam ich aż 2 sztuki, nawet nie wiem czy już ruszyły.nena08 pisze:Dziś po pracy wskoczyłam na godzinkę do ogrodu i rozprawiłam się z powojnikami.
Sunset przycięłam chyba zbyt nisko
Zdrówka Ci życzę
Dla Ciebie powojnik wielkokwiatowy Barbara
Aguś zapraszam o każdej porze, no może nie teraz bo nie ma co podziwiać, ale w porze kwitnienia róż i lilii zapachy rozchodzą się cudowne.aguniada pisze:Zawsze kiedy wchodzę do Twojego ogrodu, jest w nim słonecznie i sielsko... mam ochotę na jedno - położyć się na trawie wśród zapachu lilii i róż i napawać się pięknem Twojego świata....
Kochana, tylko się nie nadwyrężaj, skoro ze zdrowiem jeszcze nie najlepiej... mam nadzieję, że szybko wrócisz do formy
Dla Ciebie mój drugi wielkokwiatowy powojnik Semu
Jadziu ja mam podobnie z powojnikiem Oberek - wszystko z ziemi wyciąga potworne krzaczysko Dr W. Van Fleet, a liczyłam że razem ładnie się zgrają. Nawet nie mam zdjęć z ostatniego sezonu, a z poprzedniego tylko takieJAKUCH pisze:Majka bedę musiała wybrać pierwsze różane kwitnienie ,bo one jest najbardziej obfite .Ja wczoraj cięłam moje powojniki .Widzę ,że te od podwórka mają jednak za mało wody ,bo tuje złodziejki wszystko magazynują dla siebieNie wiem jak im dogodzić chyba je wysadzić i posadzić w inne miejsce
Dlatego dla Ciebie będzie powojnik Viticella Justa
cdn.