A u Ciebie zniknął ten nad ciemiernikiem samosiejką?

Jaga, zmniejszając rozmiar obrazka, zmniejsza się automatycznie i wielkość Bajtów. Oczywiście czasami zdjęcie o wymiarach np. 640 na 380 pikseli ma np. 300 kB, a czasami 400 KB. Aby zmniejszyć za dużą pojemność takiego pliku, albo jeszcze zmniejsz rozmiar obrazka, albo trzeba go skompresować, czyli pogarszając nieznacznie jakość zmniejsza się pojemność (bardzo wiele programów graficznych ma takie narzędzie do kompresji)JagiS pisze: Właśnie o te megabajty się sprawa rozbija, ale jak ich ilość zmniejszyć - jeszcze nie wiem, ale się dowiem ;:
Znamy to znamyamba19 pisze: bolą mnie nawet włosy i paznokcie.
Też to mam choć nie wiedziałam, że ma taką mądrą łacińską nazwę. Nie jest tak źle- łatwo się to to wyrywa, od razy cały placek, a jak donosi wikipedia jej występowanie: "świadczy o żyzności gleby, przede wszystkim o dużej zawartości w niej azotu. Jej liście i nasiona stanowią pożywienie dla ptaków"amba19 pisze:Jestem zrozpaczona, bo pojawiła się na moich rabatkach gwiazdnica
Dlaczego obierki?Darmokot pisze:
U mnie też się nie spełniło - po za jednym miejscem, pod kartonem przysypanym ziemniakami jak na razie nie ma podagrycznika![]()
W innych miejscach już powystawiał łby spod ziemi, mało tego porozwijał liście... Chyba Cały ogród trzeba kartonem wyłożyć , tylko skąd wziąć tyle obierek?? Dobrze, że CzarnyKot pokazał twarz, już podejrzewałem mojego Diablika o cyberrandki