Ibrakadabra wita w zielonych pokojach

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
drewutnia
1000p
1000p
Od: 1 gru 2011, o 13:06
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ibrakadabra wita w zielonych pokojach

Post »

U mnie są,są chwasty jeszcze,zawsze mam coś ważniejszego do roboty ;:124
A u Ciebie zniknął ten nad ciemiernikiem samosiejką? ;:306
:wit
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

A u mnie jak na razie to tylko mlecze zaczynają wyłazić. Ale pojedynczo, więc przy najbliższej okazji pozbędę się ich.
Dobrze, że mój Flesz tak mi nie pomaga ;:306
Grazia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 kwie 2009, o 11:05
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Jak dobrze, że moja działka daleko i nie widziałam ile mam chwastów.
Awatar użytkownika
lora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2010, o 13:43

Post »

:wit witam Gospodynię wątku z trzema kociakami...wszystko przeczytalam, popatrzyłam ,
nie mam kotka to milczę...ale bywam , bywam ... :)
ogródek już wypielęgnowany ;:138
pozdrawia Misia

Ogrodowe wątki Misi
Awatar użytkownika
ra_barbara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2010, o 10:51
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kontakt:

Post »

Misiu a kiedy nie był wypielęgnowany, u Jagi wszystko wymuskane, koty także ;:215
Abyście tylko potrafili położyć kwiaty pomiędzy smutnymi liśćmi życia! aktualny Co w trawie piszczy-2014-2017
Cz.1. cz.2. cz.3.Dziergam...bo lubię
JagiS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 kwie 2012, o 14:10

Post »

Kochani obserwatorzy mojego wątku. Znowu zrobiło się późno, ale odpowiedzieć się godzi.

Marysiu, jak babcię kocham, w tym roku nie mam chwastów. Żeby znaleźć jakieś maleństwo, trzeba się dobrze naszukać. Może się jeszcze pojawią, ale na razie... no, nie ma. Podagrycznik mam w jednym miejscu przy kompoście pod sosną, żeby nie zapomnieć, jak on wygląda ;:306. Może dlatego ich nie ma, że wszędzie mam trawniki albo rabaty grubo wysypane korą, a jedne od drugich dwa - trzy razy w sezonie odcinam szpadlem, właśnie po to, żeby trawka nie wchodziła. Dla porządku muszę dodać, że robię tak już od lat, ogród mam niewielki i jest to do ogarnięcia. Przy Twoich hektarach będzie dużo trudniej... i chyba trzeba... robić to po kawałku ziemi: widły amerykańskie - dobrze oczyścić, dobrze zabezpieczyć. I następny kawałek... ;:224. Roundupu nie używałam.

Michałku, tak jak napisałam do Marysi, proponuję zwalczać go tam, gdzie naprawdę przeszkadza kulturom osobistom lub siłom : widły amerykańskie i wybieranie co do korzonka. Potem wysypanie danego odcinka grubą warstwą ściółki i następny kawałek ziemi... Sprawdź, czy pod tymi kartonami nie zostały korzenie tego draństwa ( widłami :!:). Roboty nie zazdroszczę, bo oboje z Marysią macie za duże areały. Ale podobno i słonia można zjeść, byle po kawałku ;:306.
A Diablika obserwuj, jak samo jego imię wskazuje - jeszcze niejednym może Cię zaskoczyć ;:306 .

EwoM, dzięki, w wolnych chwilach wypróbuję ;:180.

Drewutnio, sokole oko, właśnie takich maleńkich chwaścików mam (miałam) w całym ogrodzie może z 50 ;:306. Są wielkości złotówki ;:306.

Właśnie, Margo, tak jak piszesz, pojedyncze mlecze zaczną się pojawiać, tym bardziej, że za płotem mam ich plantację ;:219.
Twój piesek jest dobrze ułożony, a spróbuj ułożyć kota ;:218.

Grażynko, nie ciesz się, pojedziesz - zobaczysz - zdziwisz się ;:oj. Wiem, jakie chwasty potrafią urosnąć na Kaszubach ;:209.

Misiu, wiesz dobrze, że zawsze się ucieszę, kiedy do mnie zajrzysz :!: Bywaj jak najczęściej.

Właśnie miałam powiedzieć Misi, żeby wpadała częściej i zabrała ze sobą Baśkę ;:306.
Basiu, nie chwal tak bo mi się dowcip przypomina, jak Jasio chwalił, że na pannie Mani wszystko takie śliczne.
"A widział pan Jasiu kiedy na mnie co brzydkiego :?:
A jakże, i owszem, a pan leśniczy :?:" ;:306.

Po konsultacji z mądrym człowiekiem, wiem, gdzie jest pies pogrzebany z moimi zdjęciami :heja. I choć wiedza, to jeszcze nie rozwiązanie problemu - postęp jest.

Zatem zdjęcia za chwilę...
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
ra_barbara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2010, o 10:51
Kontakt:

Post »

Jagi no i nawet dowcip masz na zawołanie tyż wymuskany ;:215 ;:306 ;:306
Abyście tylko potrafili położyć kwiaty pomiędzy smutnymi liśćmi życia! aktualny Co w trawie piszczy-2014-2017
Cz.1. cz.2. cz.3.Dziergam...bo lubię
JagiS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Basiu, jak już muskać... to po całości... w pakiecie ;:306.

A teraz coś dla Sweety, przełożonej moich adeptów na agentów, sprawozdanie z działalności wyżej wymienionych: Ibrakadabry, Szuwarka i Wicka.

Ibrakadabra wlazła na brzozę Filozofa i szuka śladów przestępstwa w kurniku. Mogą być z tego niezłe jaja... ;:224.

Obrazek

Agent Szuwarek szuka sprawcy tu...

Obrazek

Zaś agent pod przykryciem (ksywka Wicek) wytropił wroga o tu... w samym centrum bukszpanowej kuli...

Obrazek

Uploaded with ImageShack.us

A wszyscy oni pojęcia nie mają, że z wysokości śledzi ich prawdziwy czarny charakter :evil:.

Obrazek

A wszystko to dzieje się w idyllicznych okolicznościach przyrody ;:306.

Obrazek

Bardzo dobrej nocy - Jagoda
Awatar użytkownika
a_nie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2011, o 12:16

Post »

Jagódko
Intryguje mnie ta Twoja nieposłuszna żaba. Jak rozumiem, próbowałaś zmienić nazwę pliku (sprawdzając czy nie było wcześniej zdjęcia o tej nazwie), zmniejszyć wymiary zdjęcia (szerokość, wysokość w pikselach) i pojemność pliku (w KB), kilkakrotnie wysyłać (przekroczenie czasu wysyłu) i nic to nie dało.
Trzeba znaleźć winnego tego pozbawiania nas pięknych widoków, tyle kręci się u Ciebie agentów, doradców, no i członków Kapituły, że coś poradzimy- może skopiuj tekst jaki Ci ta żaba wysyła (zaznacz przejeżdżając myszką, naciśnij klawisze CTRL i C, następnie tu w wiadomości CTRL i V) i będziemy rozszyfrowywać. Kontrwywiad działa.
JagiS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Alicjo, dzięki serdeczne za deklarację pomocy. Właśnie o te megabajty się sprawa rozbija, ale jak ich ilość zmniejszyć - jeszcze nie wiem, ale się dowiem ;:224.
Ponieważ Ciebie odwiedzają ciekawe ptaki, pokażę Ci, co mnie podglądało. Moim zdaniem to sikora uboga, ale dla pewności spytaj swojego M.

Obrazek

Co by to nie było - śliczne było :shock:.

Pa, pa - Jagoda
Awatar użytkownika
amba19
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 kwie 2007, o 20:04

Post »

Witaj Jagódko późnym porankiem! Uprzejmie donoszę, że po dwóch dniach spędzonych na Kaszubach w towarzystwie kota Belzebuba odczuwam ból istnienia w każdej części ciała, bolą mnie nawet włosy i paznokcie.Nic dziwnego jak się zimę przesiedziało w fotelu przed kompem. To naprawdę cudowne uczucie! Fatalne jest tylko to. że na działce niespecjalne widoczne są efekty moich działań, nawet wszystkich kretowisk zwalczyć nie zdążyłam.
U mnie chwasty więc niech się Grażynka nie cieszy...
Jestem zrozpaczona, bo pojawiła się na moich rabatkach gwiazdnica pospolita (stellaria media) zwana również mokrzycą, a to wyjątkowo paskudne chwaścisko chociaż tak ładnie się nazywa :evil: Pewnie została przywleczona z jakąś zakupioną w ubiegłym roku ziemią :evil:
Awatar użytkownika
a_nie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2011, o 12:16

Post »

JagiS pisze: Właśnie o te megabajty się sprawa rozbija, ale jak ich ilość zmniejszyć - jeszcze nie wiem, ale się dowiem ;:
Jaga, zmniejszając rozmiar obrazka, zmniejsza się automatycznie i wielkość Bajtów. Oczywiście czasami zdjęcie o wymiarach np. 640 na 380 pikseli ma np. 300 kB, a czasami 400 KB. Aby zmniejszyć za dużą pojemność takiego pliku, albo jeszcze zmniejsz rozmiar obrazka, albo trzeba go skompresować, czyli pogarszając nieznacznie jakość zmniejsza się pojemność (bardzo wiele programów graficznych ma takie narzędzie do kompresji)
Jeśli chodzi o ptaszka, pokaże go M. wieczorem,. U nas w zimie odwiedzała nas sikora uboga. Pamiętam nawet, że tłumaczył dzieciom, że kiedyś nazywało się ją szarytka.
amba19 pisze: bolą mnie nawet włosy i paznokcie.
Znamy to znamy ;:145 To zostały Ci jeszcze paznokcie :;230
amba19 pisze:Jestem zrozpaczona, bo pojawiła się na moich rabatkach gwiazdnica
Też to mam choć nie wiedziałam, że ma taką mądrą łacińską nazwę. Nie jest tak źle- łatwo się to to wyrywa, od razy cały placek, a jak donosi wikipedia jej występowanie: "świadczy o żyzności gleby, przede wszystkim o dużej zawartości w niej azotu. Jej liście i nasiona stanowią pożywienie dla ptaków"
Grazia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 kwie 2009, o 11:05
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Poczytałam o gwiazdnicy, toż to cud natury, Marysiu chyba powinnyśmy założyć plantację.
EwaM
500p
500p
Od: 1 gru 2007, o 13:19

Post »

Darmokot pisze:
U mnie też się nie spełniło - po za jednym miejscem, pod kartonem przysypanym ziemniakami jak na razie nie ma podagrycznika ;:138 ;:138 W innych miejscach już powystawiał łby spod ziemi, mało tego porozwijał liście... Chyba Cały ogród trzeba kartonem wyłożyć , tylko skąd wziąć tyle obierek?? Dobrze, że CzarnyKot pokazał twarz, już podejrzewałem mojego Diablika o cyberrandki :wink:
Dlaczego obierki?
Nie będę kupować nowych roślin. Nie będę kupować nowych roślin. Nie będę kupować... akurat
10 minut
Awatar użytkownika
klarysa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 mar 2011, o 17:29

Post »

Jagódko, podziwiam efekty twych działań ;:180 .
Pokoje wymuskane jak na odpust ;:224
Przyłączam się do tych, którzy odczuwają (intensywnie ;:145 ) ból istnienia ;:4
Pozdrawiam ;:196
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”