Ogród Soczewki cz3

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
gajowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 maja 2011, o 07:34
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Ogród Soczewki cz3

Post »

Wspaniale wyglądają Twoje rabaty z kamykami...szczególnie teraz, w tych w jesiennych barwach... :D
Zaczynam też trochę iść w tym kierunku. Dobrze, że napisałaś o odkurzaczu - na szczęście mam go skąd pożyczyć :)
Cofnęłam się, żeby zobaczyć, jakie róże zamówiłaś - bardzo piękne ;:108 Też zamówiłam Artemis i Gracefull Palace...i też miałam już nie zamawiać jesienią, a skończyło się na dwunastu... :;230
pozdrawiam - Ewa
Moje wątki
Awatar użytkownika
agatka123
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2011, o 21:12
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Monisiu żałuje ogromnie , ze nie dotarłam w ubiegłą sobotę do Twojego pięknego ogrodu .
Spotkanie miałyście cudowne .
Pozdrawiam ;:196
Soczewka
1000p
1000p
Od: 9 mar 2010, o 10:35
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Gosia Upss :oops: Przepraszam Przegapiłam Twój wpis.
Obecnie w szkółce są poprzebierane rośliny i często nie prezentują się ciekawie. Byłam ostatnio i miałam problem z wyborem czegoś ładnego. Niektórych odmian które widziałam jeszcze w wakacje już nie ma. Najlepiej kupować w maju -czerwcu.
W Nowym Dworze jest prywatna szkółka gdzie mają duży wybór i bardzo ładne odmiany ale i cenowo troszeczkę drożej.
W następnym roku się tam wybierzemy bo ja mam w planach zakup kilku iglaków. Jeszcze nie wiem jakich ale wiem, że muszą być głównym elementem na nowej rabacie.
Dominiko Justynkę wizyta w moim ogrodzie zmobilizowała do wyrywania zielska, ciebie do poszerzania rabat :;230
a ja mam pełno cebul do posadzenia może mnie ktoś jakoś zmobilizuje. Nie lubie tego robić a po za tym jest przeraźliwie zimno na dworze .

Monia widziałam również Twoje zamówienie, niektóre róże wybrałyśmy takie same. Ja również zdecydowałam się na Pink Swany. Mam nadzieję, że będę z niej zadowolona tak samo jak ty. Chodzi za mną jeszcze Pastella, mam już jedną ale nie jestem z niej zadowolona, w ogóle nie rośnie i straciła wszystkie pąki. Możliwe, że się na nią zdecyduję wiosną ale wybiorę w donicy i już z ładnym krzakiem. Petunie jak dla mnie rewelacja ale też trzeba o nie dbać, może nie aż tak bardzo jak o te donicach ale również. Nie lubią suszy i trzeba je dokarmiać. Wytrzymały u mnie prawie cztery miesiące to i tak dobrze na moje umiejętności. Zdaję sobie sprawę, że gdybym im poświęcała więcej uwagi byłyby piękne do tej pory.

Ewa ja się założę, że już przy sadzeniu i później przy kopczykowaniu będę psioczyła, że tyle zamówiłam. Ale jak pomyślę, że w następnym sezonie one będą zdobiły mój ogród to mi się przyjemnie robi. Tylko, żeby znów nie było takiej zimy jak w zeszłym roku.

Aga ja miałam nadzieję, że będziesz. Od Ciebie to jednak spory kawałek i niestety wyprawa na wiele godzin
Pozdrawiam Monika
Zapraszam do mojego ogrodu
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 lip 2008, o 21:55

Post »

Jestem pewna, że Pink Swany Cię zadowoli - ja zamówiłam kolejną, piątą już P.Swany. To świetna, niezawodna róża. Pastelle u mnie również w tym roku marniejsze niż w poprzednim sezonie. Ogólnie róże słabiej kwitną niż rok temu, ale u mnie to prez zbyt mocne zniszczenie pozimowe, więc obdudowywały się całe lato. Aż się boję co będzie po tej zimie... Ponoć ma być do połowy grudnia w miarę ciepło, bezśnieżnie, a to też nie za dobrze, bo jak w styczniu i lutym przyciśnie mróz, to może być znowu powtórka z tego minionego zimowego sezonu :roll:
Awatar użytkownika
reniuniek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sie 2010, o 08:01

Post »

Soczewko, podczytuje od jakieoś czasu twój wątek i nie moge wyjść z podziwu ;:167
Piękne miejsce sobie stworzyłaś i tyle moich kochanych iglaczków masz ;:138
Spotkanie formułowe ;:215
Będę częstym gościem, może częściej cichaczem, ale będę :wink:
Miłej niedzieli :D
Mój zielony kwadrat cz.5-aktualna
Zapraszam :-) Renata
Awatar użytkownika
agatka123
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2011, o 21:12

Post »

Monia w Skierniewicach byłam , tylko do końca mój wyjazd stał pod znakiem zapytania , dlatego siedziałam cicho .
Żałuję jednak ogromnie , ze nie udało mi się z nikim spotkać ;:145
Nie mniej jednak uwielbiam Twój ogród zwiedzać wirtualnie .
Pozdrawiam serdecznie ;:196
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Monikwiaty
1000p
1000p
Od: 27 lis 2011, o 23:59

Post »

Dziękuję za odpowiedź :) cudne są Twoje rabaty
Pozdrawiam, Monika.
Wstążeczka
Awatar użytkownika
beata68
1000p
1000p
Od: 13 lut 2011, o 17:15

Post »

Monika, ja mam podobne problemy z Pastellą, tylko moja nie raczyła mieć nawet jednego pąka i też myślę, że wiosną kupię już taką podrośniętą w doniczce. Ja korzystając ze słońca dziś wsadzałam cebulowe, ale wiatrzysko takie, jakby się ktoś powiesił.
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42

Post »

Soczewka pisze:(...) Ciągle coś poprawiam powiększam, zmieniam. Mam nadzieję, że nie długo dojdę do tej granicy, że nie będę mogła już uszczuplać trawnika.
Chyba jestem już trochę zmęczona tym sezonem. Nie sądziłam, że to napiszę, ale chciałabym już posadzić wszystkie róże o kopczykować je i czekać na wiosnę.
Moniczko, jakbym słyszała siebie ;:131
Po południu spacerowałam w ogrodzie i ta sobie pomyślałam, że mam trochę dosyć. Jak pomyślę jeszcze ile mam róż do posadzeniam, cebul i innych chabazi to mi się słabo robi ;:219

Po cichu też mam nadzieję, że kiedyś dojdę do takiego etapu, żeby założyć kamienne ekobordy i przestać powiększać rabaty kosztem trawnika, ale moja druga natura podpowiada mi..powiększać, darniować, przesuwać... i tak w kółko ;:219
ehhh...pozdrawiam :wit
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Awatar użytkownika
Georginia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lis 2009, o 16:47

Post »

Moni ,róża na trzecim zdjęciu od dołu to....
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Monia, czasem róża musi się zadomowić zanim wyda piekne kwiaty. Nie wyrzucaj Pastelki. Daj jej w przyszłym roku szansę. Dobrze nawieź i czekaj. W tym roku pewnie poszła w korzeń.
Kupuję ją jednak :roll:
Nie wytrzymałam.
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

Cześć Moniko, może ja Cię zmobilizuje do sadzenia cebul? Mam już ponad 100 tulipanów posadzone :heja Czeka jeszcze jakieś 20-30 czosnków. Straciłam rachubę bo to w amoku w Skierniewicach kupowane :;230

Fantastyczne są te zdjęcia przed i po. Trudno sobie wyobrazić że to tak się zmieniło. Efekt naprawdę wspaniały. Ta rabata na środku zza której niemal nie widać domu była taka malusia ;:oj
A ja mam jeszcze takie maleństwa ;:145
Awatar użytkownika
Francesca
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2010, o 13:16

Post »

W końcu i ja trafiłam do Twojego wątku :oops: .
Znalazłam zdjęcie z udanego nalotu na Twój zadbany ogród (wrażenie numer 1 - jaka ja jestem podobna do mojej Mamy :shock: a dotąd wszyscy mi wciskali że do Taty, może na starość to się zmienia :lol: ).

Mam po tej wizycie liczne przemyślenia, że muszę trochę porządku wprowadzić w moim planowaniu. najbardziej podoba mi się u Ciebie jednak chyba boczna rabata z liściakami przy domu - chyba lubię mały busz ;:131 i czekam z niecierpliwością na pierwsze jego objawy na moim boisku ;:204 .
Pozdrawiam - Agata :)
Mój ogród na mazowieckich piaskach część 1, część 2 - aktualna
Awatar użytkownika
dominikams
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 sty 2008, o 10:48

Post »

April pisze:Fantastyczne są te zdjęcia przed i po. Trudno sobie wyobrazić że to tak się zmieniło. Efekt naprawdę wspaniały. Ta rabata na środku zza której niemal nie widać domu była taka malusia ;:oj
A ja mam jeszcze takie maleństwa ;:145
No, ja też mam maleństwa, niektórych to wręcz nie widać, takie mini. Ale dzięki temu mogę posadzić więcej, a czas szybko leci.
Soczewka
1000p
1000p
Od: 9 mar 2010, o 10:35
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Monia miejmy nadzieję, że już długo nie będzie tak beznadziejnej zimy jak w tym roku. Większość moich róż to tegoroczne nabytki więc jeszcze nie zdążyły się rozrosnąć i całe schowają się pod kopczyki. Ale jak nie będzie śniegu to i kopczyk może zawieść. Chyba kupię agregat do robienia śniegu :;230 lub będę go zwoziła z całej okolicy i otulała nim róże.
Reniu spotkanie bardzo udane, aż żal że tak szybko ucieka czas w miłym towarzystwie. Dzięki za pochwały.
Agnieszko szkoda, że nie pisałaś, że przyjeżdżasz. Może będzie jeszcze okazja się spotkać.
Beatko moje cebule nadal w koszyku może jutro znajdę czas

Zostawiam kilka zdjęć i zmykam do pracy

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Pozdrawiam Monika
Zapraszam do mojego ogrodu
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”