Gosia Upss

Przepraszam Przegapiłam Twój wpis.
Obecnie w szkółce są poprzebierane rośliny i często nie prezentują się ciekawie. Byłam ostatnio i miałam problem z wyborem czegoś ładnego. Niektórych odmian które widziałam jeszcze w wakacje już nie ma. Najlepiej kupować w maju -czerwcu.
W Nowym Dworze jest prywatna szkółka gdzie mają duży wybór i bardzo ładne odmiany ale i cenowo troszeczkę drożej.
W następnym roku się tam wybierzemy bo ja mam w planach zakup kilku iglaków. Jeszcze nie wiem jakich ale wiem, że muszą być głównym elementem na nowej rabacie.
Dominiko Justynkę wizyta w moim ogrodzie zmobilizowała do wyrywania zielska, ciebie do poszerzania rabat
a ja mam pełno cebul do posadzenia może mnie ktoś jakoś zmobilizuje. Nie lubie tego robić a po za tym jest przeraźliwie zimno na dworze .
Monia widziałam również Twoje zamówienie, niektóre róże wybrałyśmy takie same. Ja również zdecydowałam się na Pink Swany. Mam nadzieję, że będę z niej zadowolona tak samo jak ty. Chodzi za mną jeszcze Pastella, mam już jedną ale nie jestem z niej zadowolona, w ogóle nie rośnie i straciła wszystkie pąki. Możliwe, że się na nią zdecyduję wiosną ale wybiorę w donicy i już z ładnym krzakiem. Petunie jak dla mnie rewelacja ale też trzeba o nie dbać, może nie aż tak bardzo jak o te donicach ale również. Nie lubią suszy i trzeba je dokarmiać. Wytrzymały u mnie prawie cztery miesiące to i tak dobrze na moje umiejętności. Zdaję sobie sprawę, że gdybym im poświęcała więcej uwagi byłyby piękne do tej pory.
Ewa ja się założę, że już przy sadzeniu i później przy kopczykowaniu będę psioczyła, że tyle zamówiłam. Ale jak pomyślę, że w następnym sezonie one będą zdobiły mój ogród to mi się przyjemnie robi. Tylko, żeby znów nie było takiej zimy jak w zeszłym roku.
Aga ja miałam nadzieję, że będziesz. Od Ciebie to jednak spory kawałek i niestety wyprawa na wiele godzin