Rabatka na gór stoku.

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Re: Rabatka na gór stoku.

Post »

Owszem piwonie są piękne, ale tak można o każdym kwiatku ...
Działa?
Awatar użytkownika
majar
1000p
1000p
Od: 26 sty 2011, o 14:21

Post »

Komp żyje.:D Wysiadł jakiś sterownik i już oki. :tan Już biegam po ogrodach, słoneczko zagląda przez okno - żyć się chce. Właśnie rozmawiałam ze znajomym góralem - na moim groniu metrowa warstwa śniegu i nie widać, aby śnieg zszedł do świąt. :roll: Zostaje mi buszować u Was, co też jest miłe, a nie znaczy, że zazdrość mnie nie zżera. :wink:

Obrazek
Tęsknię za takimi widokami...
Awatar użytkownika
survivor26
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 sty 2012, o 14:23

Post »

majar pisze:Właśnie rozmawiałam ze znajomym góralem - na moim groniu metrowa warstwa śniegu i nie widać, aby śnieg zszedł do świąt. :roll: Zostaje mi buszować u Was, co też jest miłe, a nie znaczy, że zazdrość mnie nie zżera. :wink:
Ale za to jak śnieg u Ciebie zejdzie, to nas będzie zazdrość jeszcze większa zżerać patrząc na Twoją niesamowitą działkę :wink:
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

No to masz zmartwienie Maju . Jeszcze macie tam tyle śniegu . Nie dziwię się ,ze tęsknisz już za takimi widokami . Zamknęłam wątek ,bo na razie nie ma nic specjalnie do pisania ,ale krążę po FO i odwiedzam znajome wątki . Jak tylko pokaże sie coś już w różach to otwieram podwoje ;:196
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
majar
1000p
1000p

Post »

Dzięki Pat, byłam, widziałam. :D

Jadzia! No co Ty! :( Czemu zamykasz się? Przecież z ziemi cuda wychodzą właśnie teraz. Przecież ja chcę to widzieć! Otwieraj nowy wątek natentychmiast! ;:145 Dam Ci stokrotkę za to.

Obrazek
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Jak śnieg zejdzie będziesz miała krótko a dobrze
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 17:31

Post »

Maju to będziesz z nami trochę dłużej niż wyjedziesz w swoje góry, i na dobre przywitasz z nami wiosnę. A potem będą tylko góry i wsio lieta aż do zimnej jesieni. ;:3
Awatar użytkownika
majar
1000p
1000p

Post »

Jakie krótko Maseczko! Lato ma być długie, a jesień typowo polska, znaczy złota. :)
Majka, jadę pod koniec kwietnia, ale skoczyć chcieliśmy na święta i pogonić zimę z chałupy. Mam trochę cebul różnistych - myślałam, że posadzę. :? Pod dużą warstwą śniegu ziemia nie jest zmrożona, jak śniegi zejdą, to natychmiast zakwitają krokusy i ja już ich nie widzę. Zobaczę tylko wulkany zostawione przez krety.
Dziś słonecznie, na żółto.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Krócej o te kilka dni nim śnieg zejdzie to miałam na myśli, a lato wiesz jak nam szybko przeleci - najdłuższa jest zima.
Cebulki posadzisz, bo tak jak pisałaś pod pierzynką ciepło. U mnie ziemia zamarzła dopiero jak śnieg się stopił i chwycił mróz.
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Kojąca zieleń może jak przyjdzie deszczyk to też wkrótce sie zazieleni i u nas . Nie ma razie co pokazywać tylko krokusy kwitną . Jak pokażą sie 1 listki na różach to otworzę wątek, a jutro wstawię Ci przylaszczkę ,bo dzisiaj była jeszcze mikroskopijna . Pracowałam całe popołudnie na ogrodku przy porządkowaniu rabat . Niestety przy altance jeszcze ziemia zlodowaciała . Zapraszam na kawkę będziesz miała okazję zobaczyć to wszystko w realu zamiast na fotkach
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
majar
1000p
1000p

Post »

Maska, widziałam Twój wspaniały kurnik. :D Mojemu wolałam nie pokazywać, bo pewnie chciałby taki sam. Ja co roku mam przepiórki. 10 sztuki i co dzień 7 - 8 jajek. Klatka stoi w ganku i mimo, że sprzątam im, to w upalne dni strasznie śmierdzą. ;:219 Mój niby się nimi zajmuje...

Obrazek
Fotka pewnie już była, ale schowała się w kwiatkach. :D
daffodil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 lut 2011, o 23:21
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Majko dzisiaj cały dzień spędziliśmy w górach ( i to wyżej znacznie niż Koszarawa) i śniegu jest jeszcze rzeczywiście bardzo dużo. Ale po tych dwóch bardzo ciepłych dniach ubyło go w oczach. Jeszcze dzisiaj u nas była inwersja temperatur i w górach śnieg prawie spywał w oczach. Może więc uda się jakoś na świeta dojechać.....
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Maju kury też podobno strasznie śmierdzą , ale moje będą z dala od domu i miejsca w którym piknikujemy i mam nadzieję , że będzie dobrze. Przepiórki - bardzo interesujące może kiedyś zamienię kurki na przepiórki. Bo w tym kurniku raczej trudno im będzie zimować i trzeba będzie co wiosnę nową rodzinkę zakładać - zobaczymy
Ja jestem miejska kobita ja pierwszy raz !
Awatar użytkownika
majar
1000p
1000p

Post »

Jadzia, nie widziałam Twojego wpisu. Oby szybko pojawiły się pączki na różach, bo smutno bez tego ogrodu. Dzięki.:*
Aniu, pocieszyłaś mnie! Na wszelki wypadek zabierzemy łańcuchy na koła - w kotlinach stromo i pewnie ślisko będzie.
Maseczko, przepiórki, to straszne uciekinierki i doskonale latają - muszą w klatce być. Jesienią oddajemy hodowcy wypasione i duże, a wiosną dostajemy (za dopłatą) chude pisklaki. :D

Obrazek
Zima też piękna, ale już nie dla mnie. :? Zapomniałam dodać, że droga, to ta za żerdziami. ;:131
Awatar użytkownika
survivor26
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 sty 2012, o 14:23

Post »

No po tym ostatnim zdjęciu to rozumiem do końca, czemu w zimie tam nie jeździcie...na pewno jest pięknie, tylko by trzeba brać ze sobą autobus lekarzy, elektryków, piekarzy, masarzy i innych, żeby do wiosny przetrwać bez kontaktu ze światem :)
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”