Rabatka na gór stoku.
- Maska
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Re: Rabatka na gór stoku.
Owszem piwonie są piękne, ale tak można o każdym kwiatku ...
Działa?
Działa?
- majar
- 1000p
- Od: 26 sty 2011, o 14:21
Komp żyje.
Wysiadł jakiś sterownik i już oki.
Już biegam po ogrodach, słoneczko zagląda przez okno - żyć się chce. Właśnie rozmawiałam ze znajomym góralem - na moim groniu metrowa warstwa śniegu i nie widać, aby śnieg zszedł do świąt.
Zostaje mi buszować u Was, co też jest miłe, a nie znaczy, że zazdrość mnie nie zżera.

Tęsknię za takimi widokami...

Tęsknię za takimi widokami...
- survivor26
- Od: 31 sty 2012, o 14:23
Ale za to jak śnieg u Ciebie zejdzie, to nas będzie zazdrość jeszcze większa zżerać patrząc na Twoją niesamowitą działkęmajar pisze:Właśnie rozmawiałam ze znajomym góralem - na moim groniu metrowa warstwa śniegu i nie widać, aby śnieg zszedł do świąt.Zostaje mi buszować u Was, co też jest miłe, a nie znaczy, że zazdrość mnie nie zżera.
![]()

- JAKUCH
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
No to masz zmartwienie Maju . Jeszcze macie tam tyle śniegu . Nie dziwię się ,ze tęsknisz już za takimi widokami . Zamknęłam wątek ,bo na razie nie ma nic specjalnie do pisania ,ale krążę po FO i odwiedzam znajome wątki . Jak tylko pokaże sie coś już w różach to otwieram podwoje 

- majar
- 1000p
- Maska
- Kontakt:
Jak śnieg zejdzie będziesz miała krótko a dobrze
-
- Od: 4 lut 2011, o 17:31
Maju to będziesz z nami trochę dłużej niż wyjedziesz w swoje góry, i na dobre przywitasz z nami wiosnę. A potem będą tylko góry i wsio lieta aż do zimnej jesieni. 

- majar
- 1000p
Jakie krótko Maseczko! Lato ma być długie, a jesień typowo polska, znaczy złota. 
Majka, jadę pod koniec kwietnia, ale skoczyć chcieliśmy na święta i pogonić zimę z chałupy. Mam trochę cebul różnistych - myślałam, że posadzę.
Pod dużą warstwą śniegu ziemia nie jest zmrożona, jak śniegi zejdą, to natychmiast zakwitają krokusy i ja już ich nie widzę. Zobaczę tylko wulkany zostawione przez krety.
Dziś słonecznie, na żółto.

Majka, jadę pod koniec kwietnia, ale skoczyć chcieliśmy na święta i pogonić zimę z chałupy. Mam trochę cebul różnistych - myślałam, że posadzę.

Dziś słonecznie, na żółto.

- Maska
- Kontakt:
Krócej o te kilka dni nim śnieg zejdzie to miałam na myśli, a lato wiesz jak nam szybko przeleci - najdłuższa jest zima.
Cebulki posadzisz, bo tak jak pisałaś pod pierzynką ciepło. U mnie ziemia zamarzła dopiero jak śnieg się stopił i chwycił mróz.
Cebulki posadzisz, bo tak jak pisałaś pod pierzynką ciepło. U mnie ziemia zamarzła dopiero jak śnieg się stopił i chwycił mróz.
- JAKUCH
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
Kojąca zieleń może jak przyjdzie deszczyk to też wkrótce sie zazieleni i u nas . Nie ma razie co pokazywać tylko krokusy kwitną . Jak pokażą sie 1 listki na różach to otworzę wątek, a jutro wstawię Ci przylaszczkę ,bo dzisiaj była jeszcze mikroskopijna . Pracowałam całe popołudnie na ogrodku przy porządkowaniu rabat . Niestety przy altance jeszcze ziemia zlodowaciała . Zapraszam na kawkę będziesz miała okazję zobaczyć to wszystko w realu zamiast na fotkach
- majar
- 1000p
Maska, widziałam Twój wspaniały kurnik.
Mojemu wolałam nie pokazywać, bo pewnie chciałby taki sam. Ja co roku mam przepiórki. 10 sztuki i co dzień 7 - 8 jajek. Klatka stoi w ganku i mimo, że sprzątam im, to w upalne dni strasznie śmierdzą.
Mój niby się nimi zajmuje...

Fotka pewnie już była, ale schowała się w kwiatkach.

Fotka pewnie już była, ale schowała się w kwiatkach.

-
- Od: 22 lut 2011, o 23:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Majko dzisiaj cały dzień spędziliśmy w górach ( i to wyżej znacznie niż Koszarawa) i śniegu jest jeszcze rzeczywiście bardzo dużo. Ale po tych dwóch bardzo ciepłych dniach ubyło go w oczach. Jeszcze dzisiaj u nas była inwersja temperatur i w górach śnieg prawie spywał w oczach. Może więc uda się jakoś na świeta dojechać.....
- Maska
- Kontakt:
Maju kury też podobno strasznie śmierdzą , ale moje będą z dala od domu i miejsca w którym piknikujemy i mam nadzieję , że będzie dobrze. Przepiórki - bardzo interesujące może kiedyś zamienię kurki na przepiórki. Bo w tym kurniku raczej trudno im będzie zimować i trzeba będzie co wiosnę nową rodzinkę zakładać - zobaczymy
Ja jestem miejska kobita ja pierwszy raz !
Ja jestem miejska kobita ja pierwszy raz !
- majar
- 1000p
Jadzia, nie widziałam Twojego wpisu. Oby szybko pojawiły się pączki na różach, bo smutno bez tego ogrodu. Dzięki.:*
Aniu, pocieszyłaś mnie! Na wszelki wypadek zabierzemy łańcuchy na koła - w kotlinach stromo i pewnie ślisko będzie.
Maseczko, przepiórki, to straszne uciekinierki i doskonale latają - muszą w klatce być. Jesienią oddajemy hodowcy wypasione i duże, a wiosną dostajemy (za dopłatą) chude pisklaki.

Zima też piękna, ale już nie dla mnie.
Zapomniałam dodać, że droga, to ta za żerdziami. 
Aniu, pocieszyłaś mnie! Na wszelki wypadek zabierzemy łańcuchy na koła - w kotlinach stromo i pewnie ślisko będzie.
Maseczko, przepiórki, to straszne uciekinierki i doskonale latają - muszą w klatce być. Jesienią oddajemy hodowcy wypasione i duże, a wiosną dostajemy (za dopłatą) chude pisklaki.

Zima też piękna, ale już nie dla mnie.

- survivor26
- Od: 31 sty 2012, o 14:23
No po tym ostatnim zdjęciu to rozumiem do końca, czemu w zimie tam nie jeździcie...na pewno jest pięknie, tylko by trzeba brać ze sobą autobus lekarzy, elektryków, piekarzy, masarzy i innych, żeby do wiosny przetrwać bez kontaktu ze światem