Mój wiejski ogród.

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
irminka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lut 2010, o 19:08
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Mój wiejski ogród.

Post »

Danusiu, to miała być jedynie sugestia, a wyszło, jak zwykle, mądrzenie się na potęgę :oops: :oops:

Marzenko, nie mam sfotografowanej dzierotki , ale w necie jest, choć zdjęcia nie oddają, jaka z niej elegantka :roll:

Miłko, no to na jednej stronie mamy wiklinę w trzech kolorach !!! Ale Twój kosz jest najbardziej naturalny. Szkoda, że ja nie mam takiego dojścia do wiejskich "naczyń" i że tutaj coraz trudniej o nie. Jedna z sąsiadek wsadziła do niepotrzebnego już korytka takie miłe kwiatki, kropliki. Bardzo mi się to spodobało. A o wilcach przypomniałam sobie za sprawą Wendy. Będę je siała teraz co roku, jak w ogóle mogłam zapomnieć o tych cudeńkach :)
mm-complex
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 sie 2010, o 18:09

Post »

....eee co Ty opowiadasz ;:14 Wcale tak nie wyszło ,ale może to faktycznie zbyt pochopna decyzja ;:108
marzenia się spełniają! Dana
elsi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 sty 2009, o 17:26
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Wilce wystarczy posiać raz, potem już, co roku sieją się same, przynajmniej u mnie :wink:
Pierwsze pierwiosnki pokazują się zwykle w sklepach przed Dniem Babci.
Pozdrawiam. Elżbieta
Ogród Elżbiety
Awatar użytkownika
irminka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Obrazek
Awatar użytkownika
irminka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Elżbietko, też bym tak chciała, żeby i u mnie wilce wysiewały się same. Ale ja dużo siewek przegapiam po prostu, jestem mało spostrzegawcza. Teraz już na zapas martwię się, czy rozpoznam na przykład werbenę, bo tyle się o nią starałam
Awatar użytkownika
irminka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Orliki, bodziszek, przywrotniki, irysy

Obrazek
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
irminka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Trochę popracowałam, wyczyściłam, ech, wiosna...

Obrazek
MaGorzatka
Konto usunięte na prośbę.
Od: 20 sty 2011, o 17:43

Post »

irminka pisze: ja dużo siewek przegapiam po prostu, jestem mało spostrzegawcza. Teraz już na zapas martwię się, czy rozpoznam na przykład werbenę, bo tyle się o nią starałam
Za dokładnie plewisz! Zwolnienie obrotów wskazane :)
Awatar użytkownika
irminka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Żółciutkie nasturcje i słodkie groszki

Obrazek
Awatar użytkownika
alana
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 wrz 2007, o 22:10

Post »

Właśnie, ech wiosna ;) Jakżeby się jej chciało. Ale nie chciałabym aby przyszła dużo wcześniej, bo to byłoby pewnym naruszeniem nasz praw przyrodniczych, zawsze jak wiosna zaczyna wcześniej, potem w miarę rozwoju jest chłodniejsza i deszczowa, tak samo z latem. Jak sobie przypominam ostatnie kiepskie zimy, to potem wiosny były gorące, rośliny nie nadążały ze wzrostem (liliputy), a lata były chłodne i deszczowe.
Ale wróćmy do wspominanej wcześniej wikliny. Czy sama coś tworzysz z tego materiału? Podobają mi się płotki, podpórki itp, ale u nas trudno dostępne gotowe a i materiału odpowiedniego brak (albo niewielkie ilości).
MaGorzatka
Konto usunięte na prośbę.
Od: 20 sty 2011, o 17:43

Post »

Widzę, że też lubisz skorupy z Bolesławca :)
Awatar użytkownika
irminka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Alu, trafiłaś jak kulą w płot! Bo osoby o takich dwu lewych rękach nie znajdziesz na całym forum i w promieniu.... nie podejmuję się powiedzieć jakim. I tym bardziej podziwiam Twoje prace, Justynki (tej Justynki, która ma siedemnaście lat) i inne, zamieszczane na forum. Wymagają przecież ogromnej zręczności manualnej, staranności wykonania, cierpliwości i pomysłowości. Ale, żeby się tak zupełnie nie pogrążać, napiszę na swoją obronę, że wydaje mi się, że...chociaż staram się uczyć odróżniania rzeczy ładnych od brzydkich (czy odwrotnie?), oglądając albumy, programy o sztuce, wzornictwie przemysłowym itp. Ale nie na siłę, ja to po prostu lubię.Tak że na wiklinę patrzę z ogromną przyjemnością, ale płotek z niej zobaczę pewnie u Ciebie. Miło, że ponownie mnie odwiedzasz. Będę jeszcze radziła się u Ciebie w sprawie dalii, bo mam jak zwykle dużo wątpliwości. Alu, czasami wędruję za Tobą po ogrodach, bo jesteś tu dłużej i lubimy podobne rośliny. Ale kiedy weszłam do ogrodu z makami, to zaparło mi dech, MAKOWY OBŁĘD, przyznaj!!! ;:167
Awatar użytkownika
irminka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Gosiu, mam garki, garnki z Bolesławca, takie piaskowe i z Włocławka granatowe, ale ten jest z oferty kolorowych wazonków, które jeszcze kilka lat temu zalegały w ogromnych ilościach na półkach, na pewno je kojarzysz. Ale kiedy patrzyłam na zamieszczone zdjęcie i mało błyszczący dzbanuszek :;230 :;230, także pomyślałam, że wygląda jak Bolesławiec
Awatar użytkownika
irminka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Na dobranoc

Obrazek
Marzenka79
1000p
1000p
Od: 27 lis 2011, o 22:54

Post »

Jaką radość dziś poczułam:pierwsze wschody pelargonii i pora.Jak coś takiego widzę to odrazu poprawia mi się humor :heja W lutym Wam pokażę moje roślinki
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”