W ogrodzie cz.2 - Beata T
- Margo2
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 8 lut 2010, o 12:14
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: W ogrodzie cz.2 - Beata T
Wesołych Świąt Wielkanocnych.
Ja w tym roku zamierzam posiać wiele roślinek, żeby zapełnić dziury po cebulowych
Ja w tym roku zamierzam posiać wiele roślinek, żeby zapełnić dziury po cebulowych
Margo2 To jest dobry pomysł tylko przy wyrywaniu pamiętaj o cebulkach
A u mnie ciągle zimno, w nocy na minusie oj słabo widzę wiosenne kwiatki - raczej chyba będą już letnie
Wczoraj i jak co dziennie albo co drugi dzień zrobiłam mały spacerek po działeczce i co ? nic dosłownie prawie nie ma na czym oka zaczepić ...Cz ja jestem już takim pechowcem że i nawet kwiatki mnie unikają
Udało mi się tylko złapać w okazałości cebulice, ach i prymulkę ale tylko w jednej części ogrodu ...

Mizerna miodunka walczy , uf ciemiernik przetrwał - nowość w ogrodzie ...(
dla...)

Troszkę życia widać i na skalniaku oko aparatu nie wyłapie hihi, i mam ptaszka hmmm czy będzie gniazdko w choince, a może w tuji ?

W zeszłym tygodniu już oprzątałam i było pierwsze pielenie ....o zgrozo przydało by się znowu tu i ówdzie powyrywać brrr jak nic u mnie to tylko zielsko rośnie piorunem ....

A u mnie ciągle zimno, w nocy na minusie oj słabo widzę wiosenne kwiatki - raczej chyba będą już letnie

Wczoraj i jak co dziennie albo co drugi dzień zrobiłam mały spacerek po działeczce i co ? nic dosłownie prawie nie ma na czym oka zaczepić ...Cz ja jestem już takim pechowcem że i nawet kwiatki mnie unikają

Udało mi się tylko złapać w okazałości cebulice, ach i prymulkę ale tylko w jednej części ogrodu ...

Mizerna miodunka walczy , uf ciemiernik przetrwał - nowość w ogrodzie ...(

Troszkę życia widać i na skalniaku oko aparatu nie wyłapie hihi, i mam ptaszka hmmm czy będzie gniazdko w choince, a może w tuji ?

W zeszłym tygodniu już oprzątałam i było pierwsze pielenie ....o zgrozo przydało by się znowu tu i ówdzie powyrywać brrr jak nic u mnie to tylko zielsko rośnie piorunem ....

- Margo2
U mnie pielenie też by się przydało.
Wcale tak mało nie masz kwiatków.
Przede wszystkim kwitną ci pierwiosnki, a u mnie nie kwitnie ani jeden
Wcale tak mało nie masz kwiatków.
Przede wszystkim kwitną ci pierwiosnki, a u mnie nie kwitnie ani jeden
- chatte
- Przyjaciel Forum
- Od: 19 paź 2006, o 08:52
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Co Ty mówisz, Beatko! Bojaj się bogów! Nie masz mniej kwiatków, niż w innych ogrodach. Wszędzie zimno, to się rosliny nie kwapia, żeby kwitnąć. Ale coś tam jednak chłodów się nie boi! 
Miodunkę masz sliczną. Żebyś widziała, jaka moja mizerna ... Od nowa listki będzie produkować.
I ciemierniczek Ci zakwitł

Miodunkę masz sliczną. Żebyś widziała, jaka moja mizerna ... Od nowa listki będzie produkować.
I ciemierniczek Ci zakwitł

- Lady-r
- Przyjaciel Forum
- Od: 3 lis 2006, o 12:35
U mnie też wiele roślinek wyleciało, a pierwiosnki dostałam z odzysku od mamy.
Jak to dobrze, że w Białymstoku był śnieg, a ja jej wcześniej dałam niektóre prymulki. 

pozdrawiam Ania jestem na etapie wymieniania tego co mi się trafiło na to co mi się podoba ;)
Mój ogródek cz.1
Zadbajmy o zdrowie Moje domowe Ogródek Lady-r po przerwie
Mój ogródek cz.1
- Wanda7
- -Moderator Forum-.
- Od: 2 wrz 2010, o 13:17
Ja też podziwiam pierwiosnki. Moje wymarzły po raz pierwszy, odkąd pamiętam. Coś tam odbija zielonego, ale o kwitnienieniu to nawet mowy nie ma.
Witam po deszczowo ....popadało i życie w ogrodzie w oczach rośnie już trawka ładnie się zieleni - ojej ale było grabienia ja to zrobiłam powierzchownie bo nie mam siły wygrabiać mchu
rozsypałam dolomit a niech i ona ma coś do jedzenia ...Drzewka też dostały jakieś granulki hihi wysypałam coś co mi zostało z zeszłego roku ....Jeszcze mam obornik i zeszło roczną "nalewkę z pokrzyw "zużyję na rabatki z różami i bylinami ....I to chyba powinno wystarczyć na wiosnę ....Z opryskami zaspałam tak mi powiedziano w ogrodniczym hmmm miałam odczucie że najlepiej by było żeby im zapłacić za ocenę ogrodu a oni doradzą co kupić do opryskiwania ....czyli jestem zielona bo nie wiem kiedy co powinnam używać :145
Margo2 Gosiu jedne porządki poczyniłam a tu kolejne trzeba zrobić ....Pierwiosnki kwitną mi tylko w jednej części ogrodu i to te najzwyklejsze
chatte
oj zakwitł ale niestety jak widać to zimno dało mu do wiwatu ....hihi bo my już tacy jesteśmy jak inni pokazują to by się chciało oj chciało mieć i u siebie
Lady-r Ula la nie wiadomo co lepsze śnieg czy mróz ,mam nadzieję że powybijają nam wszystkie roślinki
wanda7 Pierwiosnki mam w kilku miejscach hmmm zaczynam obserwację gdzie komu dobrze się rośnie
To tak krótko z obserwacji:
cebulica pierwsze stanowisko słoneczne któryś rok z rzędu i jest śliczna , przesadziłam parę cebul na podniesioną rabatkę marzną .Ta i sąsiednia rabatka to problem . Cebulowe też się nie trzymają...

I to cieszy mnie najbardziej czubeczki.... hosty i lilie wszystkich nie będę pokazywać bez obaw

znalezione w ogrodzie czyli samo przyszło bratek i jest ładniejszy od tych co kupiłam przed świętami - brrr a teraz na targu są takie ładne i krokusik uchował się jeszcze jeden 3 kwiatki miał ....

I puszkina mała łączka

A miało być sprzątanie ogrodowe - ale jest tak zimno że nic z tego siedzę w domu nadrobię zaległości internetowe

Margo2 Gosiu jedne porządki poczyniłam a tu kolejne trzeba zrobić ....Pierwiosnki kwitną mi tylko w jednej części ogrodu i to te najzwyklejsze

chatte

Lady-r Ula la nie wiadomo co lepsze śnieg czy mróz ,mam nadzieję że powybijają nam wszystkie roślinki

wanda7 Pierwiosnki mam w kilku miejscach hmmm zaczynam obserwację gdzie komu dobrze się rośnie

To tak krótko z obserwacji:
cebulica pierwsze stanowisko słoneczne któryś rok z rzędu i jest śliczna , przesadziłam parę cebul na podniesioną rabatkę marzną .Ta i sąsiednia rabatka to problem . Cebulowe też się nie trzymają...

I to cieszy mnie najbardziej czubeczki.... hosty i lilie wszystkich nie będę pokazywać bez obaw

znalezione w ogrodzie czyli samo przyszło bratek i jest ładniejszy od tych co kupiłam przed świętami - brrr a teraz na targu są takie ładne i krokusik uchował się jeszcze jeden 3 kwiatki miał ....

I puszkina mała łączka

A miało być sprzątanie ogrodowe - ale jest tak zimno że nic z tego siedzę w domu nadrobię zaległości internetowe

- lemka77
- Od: 30 cze 2009, o 14:52
O faktycznie dużo masz tej puszkinii. Bardzo ładnie wygląda taka łączka.
U mnie też już widać ostre czubki host. Ale tylko niektórych. Za to wcale nie widzę brunner- czyżby zmarzły? Lilie też siedzą jak zaklęte. Tylko wiosenne zakupy mają już spore kły, ale były podhodowane w doniczkach.
U mnie też już widać ostre czubki host. Ale tylko niektórych. Za to wcale nie widzę brunner- czyżby zmarzły? Lilie też siedzą jak zaklęte. Tylko wiosenne zakupy mają już spore kły, ale były podhodowane w doniczkach.
Pozdrawiam Ida
- Lady-r
- Przyjaciel Forum
- Od: 3 lis 2006, o 12:35
U mnie drobno cebulowe jakoś nie chcą rosnąć
mam tylko zatrzęsienie białej cebulicy.

pozdrawiam Ania jestem na etapie wymieniania tego co mi się trafiło na to co mi się podoba ;)
Mój ogródek cz.1
Mój ogródek cz.1
- kogra
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 maja 2007, o 18:02
Beatko dobre i tyle.
W tym roku wszyscy mają dużo strat.
Nie rozpieszcza nas wiosna a rośliny cierpią z powodu przymrozków.
Kiedyś jednak musi się to skończyć.
W tym roku wszyscy mają dużo strat.
Nie rozpieszcza nas wiosna a rośliny cierpią z powodu przymrozków.
Kiedyś jednak musi się to skończyć.
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- Margo2
Beatko, może jednak w ogrodniku mieli trochę racji, bo powinno się zrobić pierwsze opryski w marcu, jak jest odpowiednia temperatura.
Może jednak można zrobić oprysk miedzianem? Nie powinno zaszkodzić. Później to chyba silit.
Może jednak można zrobić oprysk miedzianem? Nie powinno zaszkodzić. Później to chyba silit.
I tak sobie można planować , ten tydzień ma być dla ogrodu
a pogoda swoje czyli leje od rana i drugi dzień w plecy ...
lemka77 Ruszą się ruszą i zaczną wyłazić ...aby tylko przymrozków nie było
Puszkina ładnie by tak wyglądała na całym rondku hmmm ale rondko za wielkie hihi kiedy ona go obsieje
Lady-r Ale cebulica jest urocza to dobrze że ona u Ciebie chociaż rośnie
kogra I aby jak najszybciej słoneczko do nas zajrzało
Grażynko my tak co roku martwimy się jak nie o jedne to o drugie roślinki i tak pewnie w naszym klimacje już zostanie i w naszej naturze ....
Margo2 To ja sobie już odpuszczę , tylko pozasilam
silit nie znam...
Pozdrawiam

lemka77 Ruszą się ruszą i zaczną wyłazić ...aby tylko przymrozków nie było

Lady-r Ale cebulica jest urocza to dobrze że ona u Ciebie chociaż rośnie

kogra I aby jak najszybciej słoneczko do nas zajrzało

Margo2 To ja sobie już odpuszczę , tylko pozasilam

Pozdrawiam
- kogra
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 maja 2007, o 18:02
Masz rację Beatko.
Ale w tym roku wiosna wyjątkowo kaprysi.
Wszyscy liczą straty po zimie a wiosna jeszcze dokłada przymrozkami.
No ale kiedyś to się wreszcie musi skończyć.
I oby jak najszybciej.
Ale w tym roku wiosna wyjątkowo kaprysi.
Wszyscy liczą straty po zimie a wiosna jeszcze dokłada przymrozkami.
No ale kiedyś to się wreszcie musi skończyć.
I oby jak najszybciej.
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
kogra Grażynko i oby a dzisiaj znowu na minusie zapowiadają
Majówka może ,może słoneczna ...

-
- 50p
- Od: 14 mar 2012, o 12:54
Witaj Beatko,ogród masz przepiękny,spędziłam w nim dużo czasu oglądając Twoje wątki.
Przepiękne róże,hosty,żurawki i skalniaki.Nie mam jeszcze swojego wątku i jeśli pozwolisz będę
do Ciebie zaglądać.
Pozdrawiam
Przepiękne róże,hosty,żurawki i skalniaki.Nie mam jeszcze swojego wątku i jeśli pozwolisz będę
do Ciebie zaglądać.
Pozdrawiam