W ogrodzie cz.2 - Beata T

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: W ogrodzie cz.2 - Beata T

Post »

Wesołych Świąt Wielkanocnych.

Ja w tym roku zamierzam posiać wiele roślinek, żeby zapełnić dziury po cebulowych
Awatar użytkownika
Beata T
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 18 sie 2007, o 18:40

Post »

Margo2 To jest dobry pomysł tylko przy wyrywaniu pamiętaj o cebulkach :D

A u mnie ciągle zimno, w nocy na minusie oj słabo widzę wiosenne kwiatki - raczej chyba będą już letnie :roll:
Wczoraj i jak co dziennie albo co drugi dzień zrobiłam mały spacerek po działeczce i co ? nic dosłownie prawie nie ma na czym oka zaczepić ...Cz ja jestem już takim pechowcem że i nawet kwiatki mnie unikają ;:131
Udało mi się tylko złapać w okazałości cebulice, ach i prymulkę ale tylko w jednej części ogrodu ...
Obrazek

Obrazek Obrazek

Mizerna miodunka walczy , uf ciemiernik przetrwał - nowość w ogrodzie ...( ;:196 dla...)
Obrazek Obrazek

Troszkę życia widać i na skalniaku oko aparatu nie wyłapie hihi, i mam ptaszka hmmm czy będzie gniazdko w choince, a może w tuji ?
Obrazek Obrazek
W zeszłym tygodniu już oprzątałam i było pierwsze pielenie ....o zgrozo przydało by się znowu tu i ówdzie powyrywać brrr jak nic u mnie to tylko zielsko rośnie piorunem .... :wit
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

U mnie pielenie też by się przydało.
Wcale tak mało nie masz kwiatków.
Przede wszystkim kwitną ci pierwiosnki, a u mnie nie kwitnie ani jeden
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 19 paź 2006, o 08:52
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Co Ty mówisz, Beatko! Bojaj się bogów! Nie masz mniej kwiatków, niż w innych ogrodach. Wszędzie zimno, to się rosliny nie kwapia, żeby kwitnąć. Ale coś tam jednak chłodów się nie boi! :D
Miodunkę masz sliczną. Żebyś widziała, jaka moja mizerna ... Od nowa listki będzie produkować.
I ciemierniczek Ci zakwitł :shock: ;:138
Awatar użytkownika
Lady-r
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 3 lis 2006, o 12:35

Post »

U mnie też wiele roślinek wyleciało, a pierwiosnki dostałam z odzysku od mamy. :D Jak to dobrze, że w Białymstoku był śnieg, a ja jej wcześniej dałam niektóre prymulki. ;:333
pozdrawiam Ania jestem na etapie wymieniania tego co mi się trafiło na to co mi się podoba ;)
Mój ogródek cz.1
Zadbajmy o zdrowie Moje domowe Ogródek Lady-r po przerwie
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17

Post »

Ja też podziwiam pierwiosnki. Moje wymarzły po raz pierwszy, odkąd pamiętam. Coś tam odbija zielonego, ale o kwitnienieniu to nawet mowy nie ma.
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Beata T
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Witam po deszczowo ....popadało i życie w ogrodzie w oczach rośnie już trawka ładnie się zieleni - ojej ale było grabienia ja to zrobiłam powierzchownie bo nie mam siły wygrabiać mchu :( rozsypałam dolomit a niech i ona ma coś do jedzenia ...Drzewka też dostały jakieś granulki hihi wysypałam coś co mi zostało z zeszłego roku ....Jeszcze mam obornik i zeszło roczną "nalewkę z pokrzyw "zużyję na rabatki z różami i bylinami ....I to chyba powinno wystarczyć na wiosnę ....Z opryskami zaspałam tak mi powiedziano w ogrodniczym hmmm miałam odczucie że najlepiej by było żeby im zapłacić za ocenę ogrodu a oni doradzą co kupić do opryskiwania ....czyli jestem zielona bo nie wiem kiedy co powinnam używać :145

Margo2 Gosiu jedne porządki poczyniłam a tu kolejne trzeba zrobić ....Pierwiosnki kwitną mi tylko w jednej części ogrodu i to te najzwyklejsze :D
chatte ;:196 oj zakwitł ale niestety jak widać to zimno dało mu do wiwatu ....hihi bo my już tacy jesteśmy jak inni pokazują to by się chciało oj chciało mieć i u siebie :heja
Lady-r Ula la nie wiadomo co lepsze śnieg czy mróz ,mam nadzieję że powybijają nam wszystkie roślinki :D
wanda7 Pierwiosnki mam w kilku miejscach hmmm zaczynam obserwację gdzie komu dobrze się rośnie :lol:

To tak krótko z obserwacji:
cebulica pierwsze stanowisko słoneczne któryś rok z rzędu i jest śliczna , przesadziłam parę cebul na podniesioną rabatkę marzną .Ta i sąsiednia rabatka to problem . Cebulowe też się nie trzymają...
Obrazek Obrazek

I to cieszy mnie najbardziej czubeczki.... hosty i lilie wszystkich nie będę pokazywać bez obaw :;230
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
znalezione w ogrodzie czyli samo przyszło bratek i jest ładniejszy od tych co kupiłam przed świętami - brrr a teraz na targu są takie ładne i krokusik uchował się jeszcze jeden 3 kwiatki miał ....
Obrazek Obrazek
I puszkina mała łączka
Obrazek Obrazek
A miało być sprzątanie ogrodowe - ale jest tak zimno że nic z tego siedzę w domu nadrobię zaległości internetowe :wit
Awatar użytkownika
lemka77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 cze 2009, o 14:52

Post »

O faktycznie dużo masz tej puszkinii. Bardzo ładnie wygląda taka łączka.
U mnie też już widać ostre czubki host. Ale tylko niektórych. Za to wcale nie widzę brunner- czyżby zmarzły? Lilie też siedzą jak zaklęte. Tylko wiosenne zakupy mają już spore kły, ale były podhodowane w doniczkach.
Pozdrawiam Ida
Awatar użytkownika
Lady-r
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 3 lis 2006, o 12:35

Post »

U mnie drobno cebulowe jakoś nie chcą rosnąć ;:173 mam tylko zatrzęsienie białej cebulicy.
pozdrawiam Ania jestem na etapie wymieniania tego co mi się trafiło na to co mi się podoba ;)
Mój ogródek cz.1
Zadbajmy o zdrowie Moje domowe Ogródek Lady-r po przerwie
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

Beatko dobre i tyle.
W tym roku wszyscy mają dużo strat.
Nie rozpieszcza nas wiosna a rośliny cierpią z powodu przymrozków.
Kiedyś jednak musi się to skończyć.
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Beatko, może jednak w ogrodniku mieli trochę racji, bo powinno się zrobić pierwsze opryski w marcu, jak jest odpowiednia temperatura.
Może jednak można zrobić oprysk miedzianem? Nie powinno zaszkodzić. Później to chyba silit.
Awatar użytkownika
Beata T
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

I tak sobie można planować , ten tydzień ma być dla ogrodu :roll: a pogoda swoje czyli leje od rana i drugi dzień w plecy ...
lemka77 Ruszą się ruszą i zaczną wyłazić ...aby tylko przymrozków nie było :D Puszkina ładnie by tak wyglądała na całym rondku hmmm ale rondko za wielkie hihi kiedy ona go obsieje :lol:
Lady-r Ale cebulica jest urocza to dobrze że ona u Ciebie chociaż rośnie :heja
kogra I aby jak najszybciej słoneczko do nas zajrzało ;:3 Grażynko my tak co roku martwimy się jak nie o jedne to o drugie roślinki i tak pewnie w naszym klimacje już zostanie i w naszej naturze ....
Margo2 To ja sobie już odpuszczę , tylko pozasilam :lol: silit nie znam...

Pozdrawiam
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

Masz rację Beatko.
Ale w tym roku wiosna wyjątkowo kaprysi.
Wszyscy liczą straty po zimie a wiosna jeszcze dokłada przymrozkami.
No ale kiedyś to się wreszcie musi skończyć.
I oby jak najszybciej.
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
Beata T
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

kogra Grażynko i oby a dzisiaj znowu na minusie zapowiadają ;:173 Majówka może ,może słoneczna ...
Gosia 125
50p
50p
Od: 14 mar 2012, o 12:54

Post »

Witaj Beatko,ogród masz przepiękny,spędziłam w nim dużo czasu oglądając Twoje wątki.
Przepiękne róże,hosty,żurawki i skalniaki.Nie mam jeszcze swojego wątku i jeśli pozwolisz będę
do Ciebie zaglądać.

Pozdrawiam
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”