tara- oaza marzeń cz.5

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
tara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2008, o 22:01
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: tara- oaza marzeń cz.5

Post »

Jadziu dzięki, no widzisz jaka gapa, usprawiedliwienie jedno tańczył mi komputer, nie wiem coś się dzieje w środę dziecko zobaczy.
Jakaś dziś jestem rozdrażniona, płaczliwa, senna - ale popracowałam na działeczce - obcinałam przekwitłe różyce nazbierało się tego pełne dwie taczki.
zakwitła Sombreuil zapowiada się na piękność

Obrazek

zakwitł powojnik bylinowy, piekny taki delikatny :wit Ewuniu ;:196

Obrazek

kolejny liliowiec ale wielki kwiat, a jaka piękna żółć

Obrazek

piękna ?
Obrazek

Nostalgia prześliczna, zdrowa, obsypana kwieciem
Obrazek

Obrazek

Juka karolińska
Obrazek

Kosmos
Obrazek

:wit

przepraszam mam problem z komputerem,
Spis moich wątków. Wątek aktualny.
Up­ra­wiam swój ogród marzeń
Awatar użytkownika
katik
1000p
1000p
Od: 2 sty 2011, o 16:14

Post »

Dobrze że piszesz o tych gołębiach, moi sąsiedzi mają kury i gołębie i jak u nich rosną pomidory :shock: i w ogóle wszystko nieźle buja a ja wiem że wykorzystują i ten kurzy i gołębi może ja skorzystam z kup moich przepiórek zamiast je wyrzucać
Awatar użytkownika
AAleksandra
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2009, o 10:19

Post »

Dowiedzione jest, że guano posiada ogromne wartości jako nawóz naturalny, tylko u nas jeszcze nie bardzo rozpowrzechniony w handlu. Ja też mam opory aby go zastosować w czystej postaci. Ostatnio kupiłam "kurzaka"w formie granulatu :D

Aniu jak róże znoszą tą deszczową pogodę ? U mnie pada już trzeci dzień :(
Pozdrawiam serdecznie,
moje wątki
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Olu też go mam ten kurzak ,ale natury nic nie zastąpi . Nie rosnie wszystko tak jak po naturalnym nawozie wiem to tam już na pewno chemia też jest .
ANUŚ Sombreuil śliczna taka porcelanowa panienka a ta z podpisem piękna kim jest bo jest naprawdę piękna . Nostalgia wielki krzaczor i pięknie wygląda . Może u mnie w nieodpowiednim miejscu rośnie . U Ciebie aż miło na nią popatrzyć taka zdrowiutka z błyszczącymi listkami ;:196
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
tara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kasiu, Olu - nie chce namawiać bo to każdego decyzja jaki stosować nawóz, ja natomiast jestem pewna - nawóz gołębi nie jest taki straszny, jak nam się wydaje a wręcz przeciwnie - jedynie czego nie praktykowałam to podlewania tym nawozem, wolę kłaść kupki i niech sobie stopniowo "włazi" do środka :P
Rośliny które przed sadzeniem dostały w dołek "gówienka" na pewno są zdrowe, , w tym roku posadziłam m.in.White New Dawn - przepiękny krzaczor, liście błyszczące, zdrowe, kwietnie, ok.2-3 tygodni temu przesadziłam Mariatheressia jakaś była nieco mi mikra, była w złym miejscu może, nie miałam wielkich nadziei na kwitnienie w tym roku - no proszę krzak odżył, kwitnie przepięknie.
Zresztą przekonała mnie do tego nawozu |Halinka/Hall, widziałam jej wypasione różyce, będę obserwować moje roślinki.
Może jeszcze dodam mam dwie Nostalgie - zakupione w tym samym czasie, rosły w tym samym miejscu, jakoś w ub.roku kwitły dość mikro, jesienią zabrałam jedną dałam papu gołębiego - oceńcie jakie zdrowe kwiaty, krzaczor też piękny, a druga dostała w tamtym miejscu wiosną na wierzch trochę - krzaczek był mało nawet widoczny, miejsce na pewno nie jest złe - zrobię fotki dla porównania, ale rusza - co mnie cieszy.

Jadziu ta różyca NN to myślę, że jest Whisky - nie widzę dokładnie jak wygląda bo jak wiesz dalej mam problem komp :twisted: ale w realu to kolor ma miedziano-pomarańcz wpadający w róż, duże kwiaty, pachnące, no super roślinka.
Byłam dziś na poprawę humoru w ogrodnictwie - nic specjalnego, to co maja to albo mam albo nie mam na nich ochoty - ale zrobiłam się wybredna, czekają na dostawę mają co piątek róże - patrzyłam raczej w kierunku powojników było kilka po 25 zł, czekam na większy wybór, zerknęłam do traw - nawet coś mi wpadlo w oko tylko mój M ;:14 nie mogłam go spławić :;230 będę musiała jednak skorzystać z formy wysyłkowej i zamówić, po co chlopak ma się denerwować - o znowu kupujesz chwasty ;:224
u nas dziś było poochmurno, zimny wiatr a teraz jest już słoneczko, cieplej :wit
Awatar użytkownika
danutab
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 gru 2008, o 23:02

Post »

Aniu ja też mam Sophie Renaissance ale ona ma być bursztynowa nie wiem dlaczego u Ciebie jest czerwona co prawda moja jeszcze nie zakwitła ale mam nadzieję że nie będzie pomyłki.
Pozdrawiam Danuta aktualne
Moje linki
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
tara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Danusia namieszałam ale na działce sprawdziłam to jest Isbael a nie Sophie :oops: poprawiłam a
Sophie R.jeszcze nie zakwitła

Coś mnie podkusiło posiać nasturcję, pięknie się rozłożyła, ale moja czujność nie zawiodła:

Obrazek

za chwilę już pozostał po niej tylko ślad:

Obrazek

mam nadzieję, że Baronesse, ta co miała być Bonitą i R.Dortmund - nie ucierpiały, obejrzałam nic nie widać, ale dla pewności jutro popryska?
Obrazek

Obrazek

Ascot niezmordowany kwitnie i cieszy
Obrazek

Obrazek

kwitną Zawilce czy im się coś nie poprzestawiało w głowie, nie za wcześnie?
Obrazek

jeśli coś pomieszałam to do spółki z nerwowym kompem, nie chce ze mną współpracować chyba ma mnie dosyć :oops:
Awatar użytkownika
basjak
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 wrz 2009, o 13:34

Post »

Anka, u mnie zawilce japońskie też już maja spore pąki...zima za pasem :;230
Nasturcje przyciągają mszyce z całej okolicy, więc o róże sie nie martw. Zebrały robactwo i z Twoich róż. Kiedys siałam je specjalnie po to, aby uniknąć mszycy na innych kwiatkach.
Pozdrawiam mile - Basia
Balinki
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Aniu faktycznie paskudztwo ukryło się pod talerzami liści nasturcji....całe szczęście, ze zorientowałaś się w porę i nie porozłaziło się na inne roslinki....
Awatar użytkownika
reniazt
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 wrz 2007, o 20:42

Post »

Też bym chciała, żeby zawilce zaczynały kwitnąć.
Ja co prawda zasadziłam dopiero w tym roku - to pewnie jeszcze na kwiatki przyjdzie mi poczekać.
Aniu czy mogą pokazać kwiatuszki w tym roku?
Pozdrawiam, Renia
W moim ogrodzie cz.1, cz.2, cz.3
Awatar użytkownika
AniaDS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sie 2008, o 00:13
Kontakt:

Post »

Nasturcje to ponoć smaczny kąsek dla mszyc :wink:
Awatar użytkownika
Sasanka18
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2010, o 19:25

Post »

Aniu :wit -przespacerowałam przez Twój cały ogród i nadziwić się nie mogę jak mieści się tyle róż i jeszcze jest tyle miejsca ,wpadłam ,żeby zobaczyć Bonikę i porównać, ze swoją różą a napotkałam jeszcze jedną moją nn White New Dawn i chciałam Cię zapytać, czy jest to róża pnąca .Pochwała dla Twojego męża, za wykonanie wspaniałego mostku ,bardzo mi się podoba -gratulacje ;:7
-pozdrawiam Maria
Awatar użytkownika
Tosia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2010, o 16:48

Post »

:wit Anuś, faktycznie słoneczko na Twojej działeczce. Może przez noc dojdzie i do mnie? Mam też te zawilce, ale jeszcze niskie. Twoim się pomerdało troszkę!!! :;230
Co zasiejesz, to zbierzesz
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 19 paź 2006, o 08:52

Post »

Oglądałam wczoraj Twoją działkę do nocy! :lol:
Czytałam coś o jakiejś rewolucji ... Nie wiem, na czym ona polegała, ale chyba przyniosła pożądane efekty, bo działkę masz wypieszczoną i naprawdę piękną :D A na niej przepiękne róże, często w moich ulubionych kolorach ... Ale one rosną w różnych częściach działki? Nie umiem sobie wyobrazić, gdzie chciałabyś sadzić gipsówkę :? Myślę, że najlepiej sadzić ją za plecami, ale niezbyt niskich róż :D

Białe zawilce będą kwitły? A myslałam, ze już przekwitły :shock: Musze się pouczyć o zawilcach, bo sama nie wiem, co mam :lol:
Awatar użytkownika
skorpion811-51
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lis 2009, o 17:58
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Zawilec ładny duży krzaczor ja mam tylko niebieski ,nie wiedziałam że mszyce nawet nasturcję atakują
jeszcze u Ciebie różyczki ślicznie kwitną ładny ten Ascot ;:108
Rzekła pszczółka do motyla nikt nie widzi więc zapylaj.
MOJE LINKI , Pusta miska -kliknij
SERDECZNIE ZAPRASZAM STASIA
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”