Kasiu, Olu - nie chce namawiać bo to każdego decyzja jaki stosować nawóz, ja natomiast jestem pewna - nawóz gołębi nie jest taki straszny, jak nam się wydaje a wręcz przeciwnie - jedynie czego nie praktykowałam to podlewania tym nawozem, wolę kłaść kupki i niech sobie stopniowo "włazi" do środka :P
Rośliny które przed sadzeniem dostały w dołek "gówienka" na pewno są zdrowe, , w tym roku posadziłam m.in.White New Dawn - przepiękny krzaczor, liście błyszczące, zdrowe, kwietnie, ok.2-3 tygodni temu przesadziłam Mariatheressia jakaś była nieco mi mikra, była w złym miejscu może, nie miałam wielkich nadziei na kwitnienie w tym roku - no proszę krzak odżył, kwitnie przepięknie.
Zresztą przekonała mnie do tego nawozu |Halinka/Hall, widziałam jej wypasione różyce, będę obserwować moje roślinki.
Może jeszcze dodam mam dwie Nostalgie - zakupione w tym samym czasie, rosły w tym samym miejscu, jakoś w ub.roku kwitły dość mikro, jesienią zabrałam jedną dałam papu gołębiego - oceńcie jakie zdrowe kwiaty, krzaczor też piękny, a druga dostała w tamtym miejscu wiosną na wierzch trochę - krzaczek był mało nawet widoczny, miejsce na pewno nie jest złe - zrobię fotki dla porównania, ale rusza - co mnie cieszy.
Jadziu ta różyca NN to myślę, że jest Whisky - nie widzę dokładnie jak wygląda bo jak wiesz dalej mam problem komp

ale w realu to kolor ma miedziano-pomarańcz wpadający w róż, duże kwiaty, pachnące, no super roślinka.
Byłam dziś na poprawę humoru w ogrodnictwie - nic specjalnego, to co maja to albo mam albo nie mam na nich ochoty - ale zrobiłam się wybredna, czekają na dostawę mają co piątek róże - patrzyłam raczej w kierunku powojników było kilka po 25 zł, czekam na większy wybór, zerknęłam do traw - nawet coś mi wpadlo w oko tylko mój M

nie mogłam go spławić

będę musiała jednak skorzystać z formy wysyłkowej i zamówić, po co chlopak ma się denerwować - o znowu kupujesz chwasty
u nas dziś było poochmurno, zimny wiatr a teraz jest już słoneczko, cieplej