Wisienki i jabłonki - przepiękne! A zółte z niebieskim, no cóż, zawsze twierdziłam, że to wspaniałe zestawienie...hmmm..niezapominajek mam dużo, ale czemu nie mam żółtych tulipanów? ;-)
Ogród u stóp Ślęży, czyli moc czakramu
- 100krotka
 - Przyjaciel Forum - gold

- Od: 2 gru 2008, o 20:11
 - Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Ogród u stóp Ślęży, czyli moc czakramu
Oj tam zaraz przesądy ;-) Są takie miejsca, które dobrze działają, może nie "magicznie" ale może to jest wytłumaczalne w jakiś sposób...przecież tyle rzeczy ma na nas wpływ, co sprawia, że jednego dnia rwiemy się do czymu, a innego - wszystko nas drazni i wszystko przeszkadza 
Wisienki i jabłonki - przepiękne! A zółte z niebieskim, no cóż, zawsze twierdziłam, że to wspaniałe zestawienie...hmmm..niezapominajek mam dużo, ale czemu nie mam żółtych tulipanów? ;-)

"Dużo ludzi nie wie, co robić z czasem. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu. " (Magdalena Samozwaniec)
Moje linki - i aktualny
Wizytówka

Moje linki - i aktualny
Wizytówka
- 
				x-d-a

100krotko, a ja jakoś mam sporo żółtych tulipków - nawet sama się dziwię, bo kupowałam je chyba podświadomie 
 A rzeczywiście fajnie się one komponują z wszechobecnymi teraz niezapominajkami  :P 
A z tymi przesądami, magicznymi górami i innymi takimi to chyba jest tak - ostatnie lata we Wrocławiu były dla mnie i mojego M. bardzo trudne pod wieloma względami, a zmiana miejsca zamieszkania wiele odmieniła w naszym życiu i to na lepsze. Czy sprawił to czakram, czy nowe miejsce, cisza, spokój, piękne otoczenie, a może ogród ? Nie wiem, ale jest dobrze!
Gosiu, tak - ogród teraz jest piękny! Dzisiaj aż buchał świeżą zielenią, kwiatami i zapachami po wczorajszym deszczu

Ja nigdy nie odrywałam przekwitłych kwiatków skimii - w tym miejscu wyrastają nowe listki to raz, a dwa - trochę za dużo byłoby z tym roboty. Podobnie z Rh - tym małym wykręcam jeszcze przekwitłe kwiatostany, ale starsze radzą sobie już same...
Dorotko, pięknie wygląda taki zieloniutki trawnik upstrzony tysiącami białych płatków
  Szkoda tylko, że oznacza to koniec kwitnienia drzew owocowych 

Agnieszko, podzielam Twój zachwyt
  Wiosna jest przepiękna 
  Uwielbiam końcówkę kwietnia, także dlatego, że przed nami jest maj 

Paulo, jeżeli lubisz niskie tulipanki, to chyba najmniejsze są te botaniczne...Niektóre hosty są już bardzo duże, a inne dopiero pokazują malutkie kiełki...
A Rh to moja wielka miłość i bardzo ubolewam nad faktem, że mam już tak mało miejsca w ogrodzie...Ale coś tam jeszcze wygospodarowałam i dzisiaj kupiłam śliczną azalię japońską, mającą zachwycające białe, pełne kwiatuszki

Grażynko, ja już pogodziłam się z faktem, ze szlachetne odmiany tulipanków pięknie kwitną pierwszy rok, w następnym są już takie sobie, a w trzecim się wyradzają...
Sylwuś, na pewno!
Geniu, u mnie wczoraj deszczyk super podlał ogród, dzisiaj było cieplutko i wszstkie roślinki rosną jak na drożdżach!
Bożenko, wielka szkoda, ale może jeszcze będzie okazja, żeby się spotkać
  A wiosenka u mnie już mocno zaawansowana 

Dzisiaj cały dzień pracowałam w ogrodzie, bo za kilka dni wyjeżdżam, a po ostatnich deszczach i roślinki, i chwaściorki rosną na potęgę! Ale fotek nie zdążyłam zrobić
  Jutro się poprawię, a na razie wiosenny widoczek sprzed paru dni:

A z tymi przesądami, magicznymi górami i innymi takimi to chyba jest tak - ostatnie lata we Wrocławiu były dla mnie i mojego M. bardzo trudne pod wieloma względami, a zmiana miejsca zamieszkania wiele odmieniła w naszym życiu i to na lepsze. Czy sprawił to czakram, czy nowe miejsce, cisza, spokój, piękne otoczenie, a może ogród ? Nie wiem, ale jest dobrze!
Gosiu, tak - ogród teraz jest piękny! Dzisiaj aż buchał świeżą zielenią, kwiatami i zapachami po wczorajszym deszczu
Ja nigdy nie odrywałam przekwitłych kwiatków skimii - w tym miejscu wyrastają nowe listki to raz, a dwa - trochę za dużo byłoby z tym roboty. Podobnie z Rh - tym małym wykręcam jeszcze przekwitłe kwiatostany, ale starsze radzą sobie już same...
Dorotko, pięknie wygląda taki zieloniutki trawnik upstrzony tysiącami białych płatków
Agnieszko, podzielam Twój zachwyt
Paulo, jeżeli lubisz niskie tulipanki, to chyba najmniejsze są te botaniczne...Niektóre hosty są już bardzo duże, a inne dopiero pokazują malutkie kiełki...
A Rh to moja wielka miłość i bardzo ubolewam nad faktem, że mam już tak mało miejsca w ogrodzie...Ale coś tam jeszcze wygospodarowałam i dzisiaj kupiłam śliczną azalię japońską, mającą zachwycające białe, pełne kwiatuszki
Grażynko, ja już pogodziłam się z faktem, ze szlachetne odmiany tulipanków pięknie kwitną pierwszy rok, w następnym są już takie sobie, a w trzecim się wyradzają...
Sylwuś, na pewno!
Geniu, u mnie wczoraj deszczyk super podlał ogród, dzisiaj było cieplutko i wszstkie roślinki rosną jak na drożdżach!
Bożenko, wielka szkoda, ale może jeszcze będzie okazja, żeby się spotkać
Dzisiaj cały dzień pracowałam w ogrodzie, bo za kilka dni wyjeżdżam, a po ostatnich deszczach i roślinki, i chwaściorki rosną na potęgę! Ale fotek nie zdążyłam zrobić

Pięknie chyba się przeprowadzę w cieplejsze strony  

- Steasi

- Od: 2 wrz 2010, o 20:47
 - Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Ja znalazłam na jesieni coś mega niskiego. Zobacz u mnie w wątku. Maluszki takie jakich mało- tardy przy nich to wielkoludy były.Pokazuj tą azalię !

- JacekP

- Od: 5 mar 2007, o 13:10

Dalu, wiśnie ozdobne bomba 
 Aż uginają się od kwiatów. Moja młodziutka przywieziona z Wrocławia zakwitła po raz pierwszy jednym kwiatkiem i to też bardzo cieszy 

Nie mam białych tulipanów i stwierdziłam, że w przyszłym roku muszę takie mieć. Dziś zobaczyłam je u ciebie  
  Dalu, czy ty co roku wykopujesz cebulki tulipanów? I czy sadzisz ponownie te same, czy (skoro się wyradzają) kupujesz wciąż nowe?

- dodad

- Od: 21 cze 2009, o 18:22

Piękny wiosenny ogród, ten biały śnieg na trawniku jest fantastyczny. U mnie jeszcze płatki na drzewach a jabłonki dopiero pękają. Niestety zapowiadają przymrozki więc nie wiem jak to się skończy  

- kogra
 - Przyjaciel Forum

- Od: 30 maja 2007, o 18:02
 - Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Piękny widoczek z ogródka Dalu.
Płatki na trawie to znak, że wiosna w pełni.
Ale też boję się tych zapowiadanych mrozów.

Płatki na trawie to znak, że wiosna w pełni.
Ale też boję się tych zapowiadanych mrozów.
Grażyna.
kogro-linki

kogro-linki
- majka300
 - 1000p

- Od: 21 sty 2010, o 21:15

Dalu pięknie u ciebie  

super zdjęcia  

"Żeby ujrzeć piękno i umieć się nim wzruszyć, Pięć zmysłów to za mało, do tego trzeba duszy..." 
Mój mały świat
 cz.1, cz. 2
Zapraszam

Mój mały świat
Zapraszam
- Tajka

- Od: 23 sty 2010, o 17:32

Dalu w Twoim ogrodzie to już taka majowa, a nie kwietniowa wiosna.
Cudownie kwitną drzewa.
Kwiaty jabłoni nie mają sobie równych, kojarzą mi się z dzieciństwem.
Mój wnuczek na spacerze łapał płatki mirabelki, które fruwały w powietrzu, bardzo się dziwił- ma nie pełne 2 latka.

Cudownie kwitną drzewa.
Kwiaty jabłoni nie mają sobie równych, kojarzą mi się z dzieciństwem.
Mój wnuczek na spacerze łapał płatki mirabelki, które fruwały w powietrzu, bardzo się dziwił- ma nie pełne 2 latka.
- 
				x-d-a

Tajeczko, buziaki dla wnuczka 
 i pozdrowionka z wiosennego ogrodu 

Majeczko, dzięki!
Grażynko, Dorotko, dzisiaj się też doczytałam, że w przyszłym tygodniu zapowiadają się nocne przymrozki
 Pocieszam sie tylko tym, ze mój ogród jest bardzo zaciszny i może do mnie te niskie temperatury nie dotrą...Tym bardziej, że wysadziłam już do ogrodu dużo jednorocznych kwiatów...
Izo, ja nie wykopuję cebulek tulipanów - mam ich za dużo. Po prostu traktuje je jak rośliny jednoroczne, góra - dwuletnie. I po prostu co roku dokupuje nowe :P A białe tulipanki są śliczne jak zresztą wszystkie białe kwiaty - moje ulubione

Jacku, moje też jeszcze są bardzo młodziutkie, ale cierpliwie czekam aż powstanie piękny szpaler drzewek zdobnych

Paulo, ciekawa jestem Twoich maluszków i chętnie je obejrzę. Ja dla odmiany lubie wielkie i majestatyczne tulipany
  Azalię pokażę jak zakwitnie, a nastąpi to za parę dni...
Altiko, czemu nie

Witam w tę piekną, jeszcze kwietniową sobotę. Dzisiaj byłam na Ryneczku i zrobiłam troszkę roślinnych zakupów - sadzonki jednorocznych i piękną azalię wielkokwiatową Satomi...Potem musiałam całe to towarzystwo posadzić w skrzynkach, donicach, w gruncie...Popieliłam też, bo chwasty rosną jak na drożdżach. W ogrodzie sporo się dzieje, ale niekwestionowaną gwiazdą ostatnich dni jest pięknie kwitnąca laurowiśnia, której na rabacie towarzyszy majestatyczna kokoryczka :P Obie kwitną oczywiście na ...biało :

Majeczko, dzięki!
Grażynko, Dorotko, dzisiaj się też doczytałam, że w przyszłym tygodniu zapowiadają się nocne przymrozki
Izo, ja nie wykopuję cebulek tulipanów - mam ich za dużo. Po prostu traktuje je jak rośliny jednoroczne, góra - dwuletnie. I po prostu co roku dokupuje nowe :P A białe tulipanki są śliczne jak zresztą wszystkie białe kwiaty - moje ulubione
Jacku, moje też jeszcze są bardzo młodziutkie, ale cierpliwie czekam aż powstanie piękny szpaler drzewek zdobnych
Paulo, ciekawa jestem Twoich maluszków i chętnie je obejrzę. Ja dla odmiany lubie wielkie i majestatyczne tulipany
Altiko, czemu nie
Witam w tę piekną, jeszcze kwietniową sobotę. Dzisiaj byłam na Ryneczku i zrobiłam troszkę roślinnych zakupów - sadzonki jednorocznych i piękną azalię wielkokwiatową Satomi...Potem musiałam całe to towarzystwo posadzić w skrzynkach, donicach, w gruncie...Popieliłam też, bo chwasty rosną jak na drożdżach. W ogrodzie sporo się dzieje, ale niekwestionowaną gwiazdą ostatnich dni jest pięknie kwitnąca laurowiśnia, której na rabacie towarzyszy majestatyczna kokoryczka :P Obie kwitną oczywiście na ...biało :

- kogra
 - Przyjaciel Forum

- Od: 30 maja 2007, o 18:02

Ślicznie kwitnie twoja laurowiśnia.
Moja już też zaczyna się rozkwitać.
Ja jeszcze jednoroczne mam na noc w szklarni.

Moja już też zaczyna się rozkwitać.
Ja jeszcze jednoroczne mam na noc w szklarni.
Grażyna.
kogro-linki

kogro-linki
- Gencjana

- Od: 27 sty 2010, o 22:14

Dalu, posadziłam Amanogawę, po ilu latach zakwitnie? 

- kamykkamyk2
 - 500p

- Od: 26 gru 2010, o 08:57

Kwitnąca laurowiśnia faktycznie przyciąga wzrok, super..