Ogród u stóp Ślęży, czyli moc czakramu

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
100krotka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 gru 2008, o 20:11
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Ogród u stóp Ślęży, czyli moc czakramu

Post »

Oj tam zaraz przesądy ;-) Są takie miejsca, które dobrze działają, może nie "magicznie" ale może to jest wytłumaczalne w jakiś sposób...przecież tyle rzeczy ma na nas wpływ, co sprawia, że jednego dnia rwiemy się do czymu, a innego - wszystko nas drazni i wszystko przeszkadza :-)

Wisienki i jabłonki - przepiękne! A zółte z niebieskim, no cóż, zawsze twierdziłam, że to wspaniałe zestawienie...hmmm..niezapominajek mam dużo, ale czemu nie mam żółtych tulipanów? ;-)
"Dużo ludzi nie wie, co robić z czasem. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu. " (Magdalena Samozwaniec)
Moje linki - i aktualny
Wizytówka
x-d-a

Post »

100krotko, a ja jakoś mam sporo żółtych tulipków - nawet sama się dziwię, bo kupowałam je chyba podświadomie :roll: A rzeczywiście fajnie się one komponują z wszechobecnymi teraz niezapominajkami :P
A z tymi przesądami, magicznymi górami i innymi takimi to chyba jest tak - ostatnie lata we Wrocławiu były dla mnie i mojego M. bardzo trudne pod wieloma względami, a zmiana miejsca zamieszkania wiele odmieniła w naszym życiu i to na lepsze. Czy sprawił to czakram, czy nowe miejsce, cisza, spokój, piękne otoczenie, a może ogród ? Nie wiem, ale jest dobrze!

Gosiu, tak - ogród teraz jest piękny! Dzisiaj aż buchał świeżą zielenią, kwiatami i zapachami po wczorajszym deszczu :D
Ja nigdy nie odrywałam przekwitłych kwiatków skimii - w tym miejscu wyrastają nowe listki to raz, a dwa - trochę za dużo byłoby z tym roboty. Podobnie z Rh - tym małym wykręcam jeszcze przekwitłe kwiatostany, ale starsze radzą sobie już same...

Dorotko, pięknie wygląda taki zieloniutki trawnik upstrzony tysiącami białych płatków :lol: Szkoda tylko, że oznacza to koniec kwitnienia drzew owocowych :(

Agnieszko, podzielam Twój zachwyt :!: Wiosna jest przepiękna :D Uwielbiam końcówkę kwietnia, także dlatego, że przed nami jest maj :D

Paulo, jeżeli lubisz niskie tulipanki, to chyba najmniejsze są te botaniczne...Niektóre hosty są już bardzo duże, a inne dopiero pokazują malutkie kiełki...
A Rh to moja wielka miłość i bardzo ubolewam nad faktem, że mam już tak mało miejsca w ogrodzie...Ale coś tam jeszcze wygospodarowałam i dzisiaj kupiłam śliczną azalię japońską, mającą zachwycające białe, pełne kwiatuszki :heja

Grażynko, ja już pogodziłam się z faktem, ze szlachetne odmiany tulipanków pięknie kwitną pierwszy rok, w następnym są już takie sobie, a w trzecim się wyradzają...

Sylwuś, na pewno!

Geniu, u mnie wczoraj deszczyk super podlał ogród, dzisiaj było cieplutko i wszstkie roślinki rosną jak na drożdżach!

Bożenko, wielka szkoda, ale może jeszcze będzie okazja, żeby się spotkać :lol: A wiosenka u mnie już mocno zaawansowana :heja

Dzisiaj cały dzień pracowałam w ogrodzie, bo za kilka dni wyjeżdżam, a po ostatnich deszczach i roślinki, i chwaściorki rosną na potęgę! Ale fotek nie zdążyłam zrobić :cry: Jutro się poprawię, a na razie wiosenny widoczek sprzed paru dni:
Obrazek
Awatar użytkownika
Altika
500p
500p
Od: 29 mar 2011, o 13:05
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Pięknie chyba się przeprowadzę w cieplejsze strony :;230
Awatar użytkownika
Steasi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 wrz 2010, o 20:47

Post »

Ja znalazłam na jesieni coś mega niskiego. Zobacz u mnie w wątku. Maluszki takie jakich mało- tardy przy nich to wielkoludy były.Pokazuj tą azalię !
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2007, o 13:10

Post »

Dalu, wiśnie ozdobne bomba :!: Aż uginają się od kwiatów. Moja młodziutka przywieziona z Wrocławia zakwitła po raz pierwszy jednym kwiatkiem i to też bardzo cieszy :)
Awatar użytkownika
[Iza]
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 paź 2009, o 17:47

Post »

Nie mam białych tulipanów i stwierdziłam, że w przyszłym roku muszę takie mieć. Dziś zobaczyłam je u ciebie :D Dalu, czy ty co roku wykopujesz cebulki tulipanów? I czy sadzisz ponownie te same, czy (skoro się wyradzają) kupujesz wciąż nowe?
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
dodad
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 cze 2009, o 18:22

Post »

Piękny wiosenny ogród, ten biały śnieg na trawniku jest fantastyczny. U mnie jeszcze płatki na drzewach a jabłonki dopiero pękają. Niestety zapowiadają przymrozki więc nie wiem jak to się skończy :(
Ogród - moje miejsce na ziemi
Zapraszam serdecznie - moje linki
Pozdrawiam, Dorota
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Piękny widoczek z ogródka Dalu.
Płatki na trawie to znak, że wiosna w pełni.
Ale też boję się tych zapowiadanych mrozów.
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
majka300
1000p
1000p
Od: 21 sty 2010, o 21:15

Post »

Dalu pięknie u ciebie ;:138 ;:138 ;:138 super zdjęcia :uszy
"Żeby ujrzeć piękno i umieć się nim wzruszyć, Pięć zmysłów to za mało, do tego trzeba duszy..."
Mój mały świat :) cz.1, cz. 2
Zapraszam :)
Awatar użytkownika
Tajka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2010, o 17:32

Post »

Dalu w Twoim ogrodzie to już taka majowa, a nie kwietniowa wiosna.
Cudownie kwitną drzewa.
Kwiaty jabłoni nie mają sobie równych, kojarzą mi się z dzieciństwem.
Mój wnuczek na spacerze łapał płatki mirabelki, które fruwały w powietrzu, bardzo się dziwił- ma nie pełne 2 latka. :)
x-d-a

Post »

Tajeczko, buziaki dla wnuczka ;:196 i pozdrowionka z wiosennego ogrodu ;:63

Majeczko, dzięki!

Grażynko, Dorotko, dzisiaj się też doczytałam, że w przyszłym tygodniu zapowiadają się nocne przymrozki :evil: Pocieszam sie tylko tym, ze mój ogród jest bardzo zaciszny i może do mnie te niskie temperatury nie dotrą...Tym bardziej, że wysadziłam już do ogrodu dużo jednorocznych kwiatów...

Izo, ja nie wykopuję cebulek tulipanów - mam ich za dużo. Po prostu traktuje je jak rośliny jednoroczne, góra - dwuletnie. I po prostu co roku dokupuje nowe :P A białe tulipanki są śliczne jak zresztą wszystkie białe kwiaty - moje ulubione :D

Jacku, moje też jeszcze są bardzo młodziutkie, ale cierpliwie czekam aż powstanie piękny szpaler drzewek zdobnych :wink:

Paulo, ciekawa jestem Twoich maluszków i chętnie je obejrzę. Ja dla odmiany lubie wielkie i majestatyczne tulipany :lol: Azalię pokażę jak zakwitnie, a nastąpi to za parę dni...

Altiko, czemu nie :?:

Witam w tę piekną, jeszcze kwietniową sobotę. Dzisiaj byłam na Ryneczku i zrobiłam troszkę roślinnych zakupów - sadzonki jednorocznych i piękną azalię wielkokwiatową Satomi...Potem musiałam całe to towarzystwo posadzić w skrzynkach, donicach, w gruncie...Popieliłam też, bo chwasty rosną jak na drożdżach. W ogrodzie sporo się dzieje, ale niekwestionowaną gwiazdą ostatnich dni jest pięknie kwitnąca laurowiśnia, której na rabacie towarzyszy majestatyczna kokoryczka :P Obie kwitną oczywiście na ...biało :
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

Ślicznie kwitnie twoja laurowiśnia.
Moja już też zaczyna się rozkwitać.
Ja jeszcze jednoroczne mam na noc w szklarni.
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
repas200
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 mar 2011, o 13:49

Post »

Jejuś ale biało :tan Super :uszy
Pozdrawiam :wit