Andrzej te truskawki to chyba nie starczą nawet na deser... Ale cieszy sam fakt że własne i bio...
Justynko u nas te pelargonie też były bardzo drogie, kosztowały 5,99euro, za normalne płaci się około 1,5 euro. Ale wiesz że jedna z tych pelasiek strajkuje? Ta fioletowa, jest marna i nie wiem jaka jest tego przyczyna, tak myślałam że może ją przelałam...? One są sadzone po 2 w jednej donicy ale chyba mają za ciasno, w przyszłym tygodniu będę ję przesadzać.
Gosiu hortensja jeśli kupiona niebieska będzie się przebarwiać sama (tzn tak było w przypadku mojej), ja ją posadziłam w ziemi dla kwasolubów i to może wpłyneło na ten intensywny kolor. Truskawek w tym roku będzie mało ale cieszy fakt że są własne
Ula u nas też te wielgachne truskawy są. Wiesz, one nadają się chyba tylko na dekorację, bo smaku nie mają, ale zapach truskawkowy jest...
Ewa ja moją hortensję trzymam w donicy ze zwględu na słońce, często ją przestawiam bo u mnie niestety cienia jak na lekarstwo, może też posadź swoją w donicy a na zimę do piwnicy czy garażu? To naprawdę urokliwa roślina i wcale nie jest wymagająca. Jeśli rośnie u mnie....
Jaśmin postawiłam sobie przy wejsciu do kuchni i zapach roznosi się po całym domu, nie potrzebujemy odświerzacza powietrza!