Baryczkowe Storczyki cz. II

ODPOWIEDZ
kasia74
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 cze 2010, o 23:15
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Baryczkowe Storczyki cz. II

Post »

Kamilko, czekamy na zdjęcia.
Przędziorki to zmora dla kwiatów, ja przy podlewaniu dziś też odkryłam je na siewce tetraspisa, liść pod spodem cały się srebrzył tak był zżarty, a z wierzchu ładny zielony, nie wskazywał na czyhające się niebezpieczeństwo. :evil:
Joane
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 paź 2009, o 23:10
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Kamilko gratuluję serduszka forumowego. ;:138 ;:138
Cieszę się że i ty go otrzymałaś.

Miło, że u Ciebie następuje zwrot na lepsze. Oby tych dobrych wiadomości było jak najwięcej. ;:108
Awatar użytkownika
justus27
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 mar 2009, o 18:54
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

I ja gratuluję ;:167 ;:108
parapetowce
Tylko marzenia serca się spełniają.
Awatar użytkownika
Agita
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 lis 2008, o 15:22

Post »

Kamilko, ja też gratuluję Ci forumowego serduszka, tym bardziej, że przyznane ponownie, czyli zasłużyłaś na nie po raz drugi :D
Pozdrawiam, Agnieszka
Storczyki cz. I ; Storczyki cz. II ; Tu inne zielone
"Nie ma jednej prawdy, jeśli rzetelnie obserwuje się człowieka" Z. Zapasiewicz
Awatar użytkownika
lucynaf
1000p
1000p
Od: 30 sty 2011, o 17:49

Post »

Kamilko ;:196 , gratuluję ;:167 ;:138
Awatar użytkownika
Henrykbb
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lut 2010, o 13:07

Post »

Kamilko,ode mnie również ;:63
Pozdrawiam,Henryk

Moje Storczyki
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Baryczka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 wrz 2008, o 12:25

Post »

Kochani moi- dziękuję, dziękuję i jeszcze raz dziękuję :) Również naszemu Adminowi, przez którego malutką pomyłkę trafiłam ponownie na listę nowych Przyjaciół Forum- o co w ogóle się nie gniewam, bo bardzo miło mi przyjmować gratulacje od Was 8-)
Serduszko na mojej karcie uznaję za podwójne :wink:

Jestem tak zaskoczona, że nawet nie przygotowałam dla Was choćby malutkiego zdjątka w podzięce- obiecuję to naprawić jak najszybciej (mam już Internet w domu :tan )

Pozdrawiam!
* Moje miejsca na forum *
Pozdrawiam! Kamila
Awatar użytkownika
grazka2211
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 paź 2008, o 11:15

Post »

Kamilo też gratuluję chociaż powiem szczerze że zrobiłam "gafe" :oops: .W wątku "Przyjaciele forum" nie zauważyłam Twojego zaserduszkowania.Tym bardziej ;:138 .A może na karcie dostaniesz drugie ;:167 .?
doniczkowe , prace mojej córki ZAPRASZAM.
Przepraszam za błędy w tekstach .Winą jest sprzęt z którego korzystam .
Awatar użytkownika
Baryczka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Grażynko kochana- kto by się tym przejmował? Super, że zajrzałaś do mnie :) Dzięki ;:196

A co u mnie kwitnie?
- Phal. półminiaturka od Ani/pani_storczyk- przedłuża pęd i powoli po kolei rozwija pąki- ten najmłodszy jest wczorajszy- żałuję,że nie uchwyciłam tej chwili
Obrazek

Obrazek

- keiki od Agnieszki/Agita- nie wiem Agnieszko, co robisz z tymi roślinami, ale keiki z dwoma pędami i odbiciem z oczka to ewenement jak dla mnie. Moja Mama jak je zobaczyła była w ciężkim szoku.
Phal. zaraz gdy do mnie dotarł, trafił do szklanego naczynka, kupionego na pchlim targu za grosze, jakby specjalnie dla niego przeznaczonego. Świetnie zmieściły się w nim jego dwa długaśne korzenie rosnące w przeciwne strony :) jeden jest cały czas zielony, za to drugi, ten który poprzednio sterczał poza doniczką w bok jest srebrny. I nie wiem- namaczać czy jeszcze poczekać? Na razie delikatnie spryskuję. Phal. z dwoma korzonkami nie trzyma się stabilnie w doniczce, więc dałam mu tymczasowy stelaż (słabo to wygląda, ale cóż roić ;)) pędzik rośliny matecznej zaczął zasychac od razu po dotarciu do mnie...
Obrazek

Agnieszko, jeszcze raz Ci dziękuję za wszystko ;:196 ;:196

Poza tym znalazłam kolejne dwa pędziki na Maminych storczykach- strasznie się cieszę, bo będę mogła Wam cosik pokazać, a i kolorowo w domu będzie :)
Pozdrawiam! Kamila
Awatar użytkownika
Agita
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 lis 2008, o 15:22

Post »

Kamilko, widzę, że w końcu i u Ciebie wiosna! ;:63

Z półminiaturki będziesz b. zadowolona; miałam taką samą- kwitła kilka razy w roku, często na 2 pędach na raz. Poza tym, jak się dobrze wwąchasz, lekko pachnie (tak bardziej ciężkawo, jakby cynamonem) ;)

Cieszę się, że keiki dotarło w super stanie :) Jak już Ci pisałam, dostałam tego storczyka jesienią od Marty/Nesunii; keiki było już na pędzie i miało 2 pędziki w fazie wzrostu. Moją zasługą jest więc jedynie odbicie :D
Trzymałam je na roślinie-matce długo, bo marzył mi się taki widok, ale- jako że ostatnio doczekałam się własnego keiki na pędzie- to pierwsze postanowiłam odciąć i podzielić się z "poszkodowaną przez los" ;)
Poza tym, jego 2 korzonki były już tak długie, że jeszcze chwilę i nie weszłyby nawet do dużej doniczki 12cm, a wiadomo, że taki maluch musi mieć jak najmniejszą.
Świetne naczynko dla niego znalazłaś- niech Ci pięknie rośnie! :)
[I chyba dobrze, że tylko zraszasz- fajnie byłoby nawilżyć tylko ten suchy korzonek ;) One po raz pierwszy zostały namoczone 3 tygonie temu, fajnie by było jakby ten drugi przesechł choć na chwilę, musi się chyba stopniowo przyzwyczaić do wilgoci. Ale co ja Ci tu piszę- sama wiesz, dasz sobie radę! ;)]

Poza tym, zapomniałam pochwalić ostatnio Twoją nowość od P.- tą białą z żółtym środeczkiem- jest piękna! Bardzo mi się takie podobają, brawa dla P. :)
Pozdrawiam, Agnieszka
Storczyki cz. I ; Storczyki cz. II ; Tu inne zielone
"Nie ma jednej prawdy, jeśli rzetelnie obserwuje się człowieka" Z. Zapasiewicz
Awatar użytkownika
lucynaf
1000p
1000p
Od: 30 sty 2011, o 17:49

Post »

Kamilko, robi się u Ciebie pomalutku tak jak dawniej ;:196 Kwitnienia, pędziki i dobre wieści :D . Półminiaturka przesłodka, a keiki od Agnieszki nieźle obstawiłaś, nie ma chyba prawa nawet drgnąć :wink:
Awatar użytkownika
Baryczka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Agita pisze:Poza tym, zapomniałam pochwalić ostatnio Twoją nowość od P.- tą białą z żółtym środeczkiem- jest piękna! Bardzo mi się takie podobają, brawa dla P. :)
Dziękuję- nie zdążyłam się nią nacieszyć, bo po przewianiu stracił kwiaty, ale przedłuża pęd- bardzo mnie to cieszy:)

No, i każda rada jest cenna- nawet taka powtarzana tysiąc razy- także będę wdzięczna za każdą podpowiedź :) Dzięki!

Lucynko- dziękuję :) Wraca moja wiara we własne, storczykowe siły :) Na pewno nie będę kolekcji odbudowywać do takich rozmiarów jakie miała poprzednio, bo mam mniej miejsca(i jeszcze ta przeprowadzka roślin do jednego domu)- niestety poważnie myślałam o likwidacji zbioru kaktusów na rzecz storczyków, ale pierwsze pąki u "kłujoków" oddaliły mnie od tej myśli- a nowe pączusie jak cieszą! I mimo że lwia część kaktusów wylądowała na tarasie to jakoś pustych parapetów nie mam. Trzeba będzie jakoś pogodzić obie pasje, zmieścić je na parapetach i w miarę sprawiedliwie wzbogacać o nowe okazy :)

Pozdrawiam!
Pozdrawiam! Kamila
Awatar użytkownika
elcia1974
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 lip 2009, o 18:25

Post »

:wit Kamilko
Znamy się z doniczkowych, a ja ostatnio dośc często zaglądam do Orchidarium i cieszę oczy pięknymi storczykami.
Dzisiaj odwiedziłam Ciebie. I muszę Ci napisac, że bardzo miło spedziłam ten czas pośród Twoich piękności. :D
Niestety nie ominęły Cię straty, ale czytając o Twoich kłopotach z chorobą sporo się dowiedziałam, a taka wiedza to ogromny dar,
który nigdy nie wiadomo, kiedy może się przydac. ;:180
Wprawdzie na dzień dzisiejszy nie mam ani jednego storczyka, ale kto wie, co przyniesie przyszłośc. ;:224
Pozdrawiam Cię serdecznie ;:196
Droga przez las nie jest długa, jeśli kocha się osobę, którą idzie się odwiedzic.
Aktualny wątek: Doniczkowi domownicy Eli cz. 7 Poprzednie części: Spis moich wątków
Wątek sprzedażowy: Sprzedam, kupię, wymienię rośliny doniczkowe
Awatar użytkownika
justus27
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 mar 2009, o 18:54

Post »

Kamilo, uwielbiam tę półminiatuke :D Ma optymistyczne kolorki i ta "zadziorna" warżka...

Ślicznego keiczka Dostałaś od Agitki, niech pięknie rośnie ;:108
parapetowce
Tylko marzenia serca się spełniają.
Awatar użytkownika
grazka2211
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 paź 2008, o 11:15

Post »

Kamilo zagladam bardzo często ale nic nie pisze.Nie chce mi sie :oops: Wole pochodzić po ogrodach i pooglądac parapety tak po cichu.Chyba mam jakąś handrę albo doła .Może spowodowane to jest pogodą , zmęczeniem albo rutyna ?Pogoda u mnie do bani,ciagle pada i wieje ;:155 .Dobrze ze chociaż roślinki są które rosną-tylko u mnie stoją w miejscu ;:223
doniczkowe , prace mojej córki ZAPRASZAM.
Przepraszam za błędy w tekstach .Winą jest sprzęt z którego korzystam .
ODPOWIEDZ

Wróć do „Moje storczyki !”