Gosiny ogród

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
katarzynka575
1000p
1000p
Od: 15 mar 2010, o 10:13
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Gosiny ogród

Post »

Moja kochana nie od razu Rzym zbudowano :wink: a zachwycać się innymi nawet wskazane bo do głowy różne pomysły przychodzą a od czegoś trzeba zacząć, potem w życie wprowadzić i będziesz miała i u siebie kolorowo i nam będziesz swoje piękności pokazywała.Gosiu a co u kurek słychać :?:
Awatar użytkownika
gosia22
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 sty 2009, o 09:51

Post »

Oj Gosiu, bo ja wszystko pokazuje w przybliżeniu ! Gdybyś tylko zobaczyła ogród z dalsza , to by można boki zrywać ! :;230
Ale dziękuję bardzo ;:180 za komplement ;:196 zawsze jest mi milo jak dojrzycie ile pracy wkładam by mój ogród został nazwany ogrodem z prawdziwego zdarzenia !!
Awatar użytkownika
gosia22
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kasiu masz racje ja ciągle podglądam inne ogrody.

Kurki maja się dobrze, obawialiśmy się ze jak wyjedziemy na week end to coś się wydarzy, ale Nic się nie stało, uf. Rosną jak na drożdżach, nadal są trochę dzikie ale już nie uciekają z wrzaskiem jak nas widza hihi. Juz niedługo wypuścimy je do ogrodu, to dopiero będzie test. Mam nadzieje ze nie podjedzą mi kwiatów !
katarzynka575
1000p
1000p

Post »

Gosiu a może to były okrzyki radości na wasz widok :;230 kwiatki to ja nie wiem ale za to będziesz miała zagrabione pazurkami że ho,ho
Awatar użytkownika
gosia22
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

katarzynka575 pisze:Gosiu a może to były okrzyki radości na wasz widok :;230 kwiatki to ja nie wiem ale za to będziesz miała zagrabione pazurkami że ho,ho
Krzyk radości , chyba na widok garnka ! :lol: :shock: :shock: I jejku Kasiu ty mnie nie strasz !Ja bardzo nie lubię jak moja praca na marne idzie, muszą bardzo uważać bo inaczej albo wrócą do zagrody albo ;:5 :;230 :;230 :;230
katarzynka575
1000p
1000p

Post »

Oj tam, zawsze jest jakieś wyjście z sytuacji .Pisałam ci już że mój dziadek...( z tego ta wiedza się bierze) ograniczał trochę wszędobylstwo ptactwa ,kojcem, sprawdzone.Ustawiasz go gdzie mogą podrapać i znaleźć robaczka i masz spokojną głowę.A z rosołem jeszcze zawsze zdążysz a po za tym no ja nie wiem tak na własnym łonie natury chowane i do garnka nnniiiiieeee.
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Zielona_Ania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 mar 2010, o 17:40
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Gosiu, ależ cuda pokazałaś ;:167 Toż to raj na ziemi. A te hortensje, aż mi ciśnienie skoczyło, takich kolorów jeszcze nie widziałam.
Cieszę się że kurki dobrze się mają, na pewno wkrótce będą już całkiem oswojone.
Piękne masz zbiory, buraki zwłaszcza, wielkie ;:63
Awatar użytkownika
fela
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 lut 2009, o 17:51

Post »

Gosiu, piękne te hortensje opadające zboczem ku wodzie. Zaskakujące jest dla mnie to, że są w najlepszej fazie kwitnienia, u mnie jużchyba wszystkie przekwitają. Może dlatego, że w Normandii chłodniej i wegetacja rusza nieco póżniej. Widzę, że miałaś bardzo interesującą wycieczkę.
Sheila parfum rzeczywiście pyszna. Mam trochę podobną, która nazywa się Jean Piat, ale wydaje mi się, że Twoja faworytka jest jednak ładniejsza.
Ogródek Feli
A tu wątek Wisienki i nasze klimaty "Francja znana i nieznana"
Awatar użytkownika
gosia22
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witam gorąco w deszczowy dzionek!

Całe szczęście ze wczoraj zasadziłam moją nową hortensje, gdyż dziś nici w pracy w ogródku. Mam nadzieje ze jak urośnie to zasłoni murek który jest z tylu.

Obrazek

Obrazek

Dalia powoli pokazuje swoje kolory

Obrazek

pomidory "malinowe" zaczynają dojrzewać :tan

Obrazek

róża Marcel Proust, ciagle ja pokazuje bo podoba mi się kolor :;230

Obrazek

Na koniec moja " różana rabatka" , tak wygląda z daleka. Na ziemi są kartony by trawa się szybciej rozłożyła łatwiej będzie wtedy przekopać ziemie. .

Tak się zastanawiam nad drugim rządkiem róż. By nie przysłaniać róż w tyle, nowe zasadzać miedzy dwoma ? Co myślicie ?

Obrazek

Aniu dzięki za mile słowa. Wydaje mi się ze tym roku wszystko u nas kwitnie z opóźnieniem.
Kurki maja się dobrze po deszczowym poranku rzuciły się na ślimaki !! hurra!

Już może w ten week end będą miały towarzystwo. Zależy to od kilku drobiazgów, przede wszystkim jaka kurę wybrać? HA HA ! to ci dylemat.

Mnie się podoba Brahma duża z piórkami na łapkach, wazy 3-4kg, mimo wielkiej postury ma bardzo łagodny charakter mąż mówi ze Brahma jest za duża i nie zmieści zadku w kurniku, poza tym znosi małe jajka. Za to uśmiecha się do Wyandotte amerykanki hihi , która jest mniejsza i znosi jajka w zimie.
Trudny wybór , pojedziemy na fermę i pogadamy z gospodarzami na pewno doradza.
Jest jeszcze kura która baaardzo mi się podoba nazywa się "Barnevelder", no ale miejsce jest na jedna... ;:145

zdjęcia 2 kor które znalazłam w necie.

Brahma

Obrazek

Wyandotte.
Obrazek
Awatar użytkownika
gosia07
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 gru 2009, o 20:55

Post »

Gosia a może niższe krzaczki miniatórki albo okrywowe? Ja też mam taki sam dylemat przed pnąca która raz kwitnie.
Awatar użytkownika
gosia22
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Gosiu dziękuję za poradę ;:196 problem jest w tym ze już mam zarezerwowane miejsce na miniaturki. :lol: I lista jest długa !

Pomyślałam sobie ze może zrobić dwa rzędy , ale czy to dobry pomysł ? Jakos trudno mi sobie wyobrazić wszystko w całości, chyba mam problem orientacji w przestrzeni hihi.
Mam na liście sporo róż wielokwiatowych które muszę gdzieś posadzić by wszystko miało ręce i nogi. Na pewno nie wszystko w tym roku (chyba ze wygram w totka :;230 ) ale kilka ktore sa wysoko na mojej liscie ! :;230 :;230

W każdym bądź razie mam problem 4 róże czekają w doniczkach ;:108
Awatar użytkownika
gosia07
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Gosia przeszukałam i znalazłam takie zdjęcie musisz jednak posadzić koniecznie z tyłu większe z przodu mniejsze żeby to miało ręce i nogi nie tak jak u mnie :D

Obrazek
Awatar użytkownika
mirdem
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 sty 2010, o 11:55
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Gosiu zakręcona kurkowo :wink: :wink: u mojej babci były Brahmy rzeczywiście bardzo łagodne z ich piórek robiłam broszki w szkole na zajęcich ZPT ( tak to się nazywało)- a ,że łagodne to wiem , bo pióra niekoniecznie były zgubione :;230 :;230 ( one na tych piórkach maja taki fajny rysunek)

A mnie sie podoba ta amerykanka ( chyba dlatego ,ze nie widziałam jej na żywo)

I śliczna dalia. :wit
Awatar użytkownika
gosia22
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Gosiu u mnie tez tak wygląda jak u ciebie na zdjęciu. Bałagan mam straszny najlepiej byłoby przesadzić róże , ale właśnie kwitną.

Jak długo mogą róże być w doniczce takiej zwykłej ze sklepu ? Mogłabym posadzić jedna róże obok Edith Piaf tam mam idealne miejsce ale kolor mi nie pasuje hihi. Róże które mam jedna jest czerwona, druga ciemno czerwona to black baccara, trzecia fioletowa trochę niższa od Edith.
Jakos ciężko mi idzie hihi.

Mirko cieszy mnie to ze potwierdzasz co piszą o Brahmach. Czytałam w książce ze jest dużo odmian w wielu kolorach. Mnie się spodobała ta z brązowymi piórkami. Pojedziemy na fermę w week end to zobaczę jakie kury maja i czy rzeczywiście są takie jak na obrazku.

Moja dalia to chyba "Vancouver" dziś się jeszcze bardziej otworzyła jest coraz to ładniejsza. :tan
Awatar użytkownika
gosia07
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Gosiu zajrzyj do róż Melania 28 ona pokazuje takie już piękne wyrośnięte krzaki i ona tez hoduje róże w donicach
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”