Astry- uprawa
- Izolek
- 200p
- Od: 26 lut 2014, o 21:57
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Astry
Oj dziewczyny jak ja wam zazdroszczę u mnie Astry nigdy nie chcą rosnąć rok temu miałam dwa kwiaty, bardzo mi się podobają w tym roku zasiałam do donicy w marcu i duuup.... z tego nic nie wzeszło, w maju zasiałam do gruntu i powtórka dalej nic.
Chyba mnie nie lubią

Chyba mnie nie lubią

Pozdrawiam
Mój wątek,moje kwiatki
Mój wątek,moje kwiatki
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 26 cze 2013, o 19:13
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Loki i Kasia cate72 - astry do właściwego kiełkowania potrzebują nie tylko wilgotności, ale też odpowiedniej temperatury, tzn. nie przekraczającej 15 st. C. Potem oczywiście może być większa, ale do kiełkowania potrzebna jest właśnie taka. Wiem, bo w zeszłym roku miałam bardzo mało wschodów, przez to, że tacki z wysiewami potraktowałam jak resztę kwiatów z rozsady i trzymałam je w domu (19-21 st. C). W tym roku posiałam wprost do gruntu i liczę na to, że niskie nocne temperatury im się spodobają. W ciągu dnia co prawda jest od kilku dni upał jak w czerwcu, ale mam nadzieję, że nie przeszkodzi im to w kiełkowaniu.
- Krycha
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 26 mar 2010, o 08:07
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Ja astry sieję od lat w dużych ilościach. Z mojego doświadczenia wiem, ze temperatura ma duży wpływ na wschody siewek. żbyt wcześnie posiane słabo wschodzą. Więc teraz się z siewami nie śpieszę. I nie mam problemów z słabymi wschodami. A kiedyś często narzekałam na nasiona, bo wina chyba jednak nie w nich tkwiła.
spinka911 twoje siewki wyglądaja mi raczej na bratki może masz samosiejki. A co do astrów takie zaokrąglone listki mają astry peoniowe.
spinka911 twoje siewki wyglądaja mi raczej na bratki może masz samosiejki. A co do astrów takie zaokrąglone listki mają astry peoniowe.
Dzięki Krysia,dalas mi nadzieje ,bo wlasnie tam posialam astry peoniowe.Te siewki wiec moga byc astrami hihi.
Piszesz ze zbyt wczesnie nie siejesz ,mozesz podac termin ? Po zimnej zosce czy wczesniej?Ktos wyzej pisze ze astry do skielkowania potzrebuja tem nizszysz
Piszesz ze zbyt wczesnie nie siejesz ,mozesz podac termin ? Po zimnej zosce czy wczesniej?Ktos wyzej pisze ze astry do skielkowania potzrebuja tem nizszysz

Przepraszam,ale nie mam mozliwosci uzywania polskich liter Kasia
Zasychające astry
Moje astry ładnie rosły do pewnego czasu. Od kilku dni zauważam, że astry zasychają. Co może być powodem ?- są podlewane na bieżąco.
Alicja
Przed założeniem nowego tematu proszę użyć naszej wyszukiwarki./Iwona
Alicja
Przed założeniem nowego tematu proszę użyć naszej wyszukiwarki./Iwona