Warto schudnąć-rewelacyjna dieta Pierre?a Dukana
Re: Warto schudnąć-rewelacyjna dieta Pierre?a Dukana
Słuchajcie ja mam pytanie.... Jestem na tej diecie, czytałam książkę i... no właśnie. Jest w necie wiele przepisów na II fazę gdzie znajdują się otręby, czy mąka kukurydziana. Jednak albo ja czytałam "wybiórczo" albo jakaś nieprzytomna jestem ale nie mogę znaleźć za cholerę w tej książce, że mąka i otręby są dozwolone.... jedyna wzmianka o otrębach pojawia się w przepisie na placki. Trochę to głupie bo sam Dukan pisze, że jeżeli nie ma czegoś na liście to jeść nie wolno - a otrębów tam nie umieścił... Oświećcie mnie proszę....
- kogra
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 maja 2007, o 18:02
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
A czy ktoś stosował już Colon Flush albo Zuccarin ?
Czy był jakiś konkretny skutek ?
Czy był jakiś konkretny skutek ?
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 26 lis 2009, o 18:14
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Pozdrowienia dla Ciebie Śliweczko - znamy sie z innego forumSliweczka pisze:Witajcie.
![]()

Moje nowe imię Szansa 
"Są ludzie, którzy tak boją się śmierci, że rezygnują z życia."

"Są ludzie, którzy tak boją się śmierci, że rezygnują z życia."
- Jolusia
- 1000p
- Od: 25 gru 2008, o 19:34
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Popatrz tutaj http://www.dieta-dukan.pl/index.htmlkaisog1 pisze:Słuchajcie ja mam pytanie.... Jestem na tej diecie, czytałam książkę i... no właśnie. Jest w necie wiele przepisów na II fazę gdzie znajdują się otręby, czy mąka kukurydziana. Jednak albo ja czytałam "wybiórczo" albo jakaś nieprzytomna jestem ale nie mogę znaleźć za cholerę w tej książce, że mąka i otręby są dozwolone.... jedyna wzmianka o otrębach pojawia się w przepisie na placki. Trochę to głupie bo sam Dukan pisze, że jeżeli nie ma czegoś na liście to jeść nie wolno - a otrębów tam nie umieścił... Oświećcie mnie proszę....
Maki kukurydzianej nie wolno urzywac tylko skrobie.

- AnnaL
- Od: 2 lut 2008, o 14:45
A jaka jest różnica między mąką kukurydzianą a skrobią kukurydzianą 

Początek mojej przygody.
Początek ... cz.II, cz. III - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=36123" onclick="window.open(this.href);return false;
Fotogaleria Garnek - moje kwitnienia i miejsca gdzie bywam
))
Początek ... cz.II, cz. III - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=36123" onclick="window.open(this.href);return false;
Fotogaleria Garnek - moje kwitnienia i miejsca gdzie bywam

- Jolusia
- 1000p
- Od: 25 gru 2008, o 19:34
AnnaL
Maizena to krochmal kukurydziany = corn starch, czyli w dokładnym tlumaczeniu skrobia kukurydziana... czysta skrobia!Jest substancją zapasową.
Mąka kukurydziana, jak każda inna mąka z innego zboża to nie tylko skrobia, ale i minerały itd , powstaje z ziaren.
Maizena to krochmal kukurydziany = corn starch, czyli w dokładnym tlumaczeniu skrobia kukurydziana... czysta skrobia!Jest substancją zapasową.
Mąka kukurydziana, jak każda inna mąka z innego zboża to nie tylko skrobia, ale i minerały itd , powstaje z ziaren.
mąż schudł ponad 20 kg- przez rok- czyli nie jakoś drastycznie 
Przez dwa pierwsze tygodnie jadl tylko:
śniadanie: twarożek niskotłuszczowy ze szczypiorkiem- pełna micha + 2 jaka na twardo w tym umoczone,
w ciągu dnia: kurze piersi piekłam- pełen piekarnik- co najmniej 20 podwójnych- przywaliłam przyprawami, poleżały dobę i wsadzałam na blachę do piekarnika, albo kebaby- przyprawy do kebabów i mięso mielone wołowe- (tak ze sklepu i bez wariowania by było w ogóle bez tłuszczu! )
z przyprawą kebabową , tartą cebulą- wychodziły suche mięsne placki- ale doskonale by sobie pracy przygryźć - no i ogór kiszony lub konserwowy do tego ;)
Kolacja?
puszka tuńczyka polana octem winnym!
i tak dwa tygodnie!
potem warzywka z tym co wcześniej jeszcze - ale co drugi dzień, potem już warzywka normalnie, ale pieczywo sporadycznie... ale oczywiście nadal zero cukru czy masła!
A teraz już - tak już z 9 miesiecy od rozpoczęcia diety - i chlebek normalny i normalne ciasto (słodkie ;) a organizm nadal ok )
i wystarczyło!
ze 125 zeszło na 97 na dziś dzień ;)

Przez dwa pierwsze tygodnie jadl tylko:
śniadanie: twarożek niskotłuszczowy ze szczypiorkiem- pełna micha + 2 jaka na twardo w tym umoczone,
w ciągu dnia: kurze piersi piekłam- pełen piekarnik- co najmniej 20 podwójnych- przywaliłam przyprawami, poleżały dobę i wsadzałam na blachę do piekarnika, albo kebaby- przyprawy do kebabów i mięso mielone wołowe- (tak ze sklepu i bez wariowania by było w ogóle bez tłuszczu! )
z przyprawą kebabową , tartą cebulą- wychodziły suche mięsne placki- ale doskonale by sobie pracy przygryźć - no i ogór kiszony lub konserwowy do tego ;)
Kolacja?
puszka tuńczyka polana octem winnym!
i tak dwa tygodnie!
potem warzywka z tym co wcześniej jeszcze - ale co drugi dzień, potem już warzywka normalnie, ale pieczywo sporadycznie... ale oczywiście nadal zero cukru czy masła!
A teraz już - tak już z 9 miesiecy od rozpoczęcia diety - i chlebek normalny i normalne ciasto (słodkie ;) a organizm nadal ok )
i wystarczyło!

ze 125 zeszło na 97 na dziś dzień ;)
Pozdrawiam.
- Baryczka
- Od: 8 wrz 2008, o 12:25
Ewo, Twój mąż osiągnął świetny wynik! Tak trzymać!
Podziwiam Twojego męża, że zniósł tak monotonną dietę, ale widzę, że mojemu P. też, by to nie przeszkadzało. Ja staram się przyrządzać obiady, tak by się nie powtarzały zbyt często, ale to raczej ze względu na mnie- nie dałabym rady jeść jednego dania przez tyle dni.
Mój Piotr zrzucił ok. 26 kg, na dzisiaj ma jakieś 88kg (czyli jeszcze 3kg). Niestety nie znajduje czasu na zwiększenie aktywności fizycznej, czasem wybiera się na basen, ale zwykle jest tak zmęczony po pracy, że zasypia przed tv. Karimata do ćwiczeń była używana tylko raz
Niestety u nas, na wsi, nie mamy możliwości pójścia np. na siłownię.
Boję się, że przez zimę przybędzie Mu parę kg.
Trzymajcie się dziewczyny!
Podziwiam Twojego męża, że zniósł tak monotonną dietę, ale widzę, że mojemu P. też, by to nie przeszkadzało. Ja staram się przyrządzać obiady, tak by się nie powtarzały zbyt często, ale to raczej ze względu na mnie- nie dałabym rady jeść jednego dania przez tyle dni.
Mój Piotr zrzucił ok. 26 kg, na dzisiaj ma jakieś 88kg (czyli jeszcze 3kg). Niestety nie znajduje czasu na zwiększenie aktywności fizycznej, czasem wybiera się na basen, ale zwykle jest tak zmęczony po pracy, że zasypia przed tv. Karimata do ćwiczeń była używana tylko raz

Boję się, że przez zimę przybędzie Mu parę kg.
Trzymajcie się dziewczyny!

* Moje miejsca na forum *
Pozdrawiam! Kamila
Pozdrawiam! Kamila
i ja się melduję ;) od 8 sierpnia poszło 15 kilo ;) nie powiem abym nie grzeszyła ;) jeszcze tylko 5 kilo i finito wchodzę w 3 fazę
tunczyka to ja robie z bialym serkiem
Kostka bialego sera ,puszka tynczyka, cebula,szczypiorek, ogorek konserwowy.sol pieprz odrobina magi ,gdy jest za suche dodaje jogurtu aksamitnego PTYCHA ;))
Wczoraj robilam sernik na zimno , ale bylo obzarstwo ;)))
tunczyka to ja robie z bialym serkiem
Kostka bialego sera ,puszka tynczyka, cebula,szczypiorek, ogorek konserwowy.sol pieprz odrobina magi ,gdy jest za suche dodaje jogurtu aksamitnego PTYCHA ;))
Wczoraj robilam sernik na zimno , ale bylo obzarstwo ;)))
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=29378" onclick="window.open(this.href);return false;
- ewkapaw
- Od: 10 sty 2008, o 09:18
Taka wielka cisza w tym temacie
. Czy już nikt nie chce pozbyć się zbędnych kilogramów
To z kim ja będę dzieliła się swoimi sukcesami i porażkami
.
Wiem , że owoce można jeść dopiero w III fazie / proszę wytłumaczcie mi dlaczego ? / . Próbowałam dzisiaj to sobie wyjaśnić , poczytałam książkę
, przejrzałam /fakt tylko jedno / forum i nie znalazłam odpowiedzi . Czy chodzi o cukier ? , ale marchewka też jest słodka
Tak bardzo brakuje mi jednego małego jabłka
.
Przyznaję się jestem po fazie uderzeniowej / nie grzeszyłam / - ubyło mi 2,7 kg . Szkoda , że nie więcej !!! Trudno .

To z kim ja będę dzieliła się swoimi sukcesami i porażkami

Wiem , że owoce można jeść dopiero w III fazie / proszę wytłumaczcie mi dlaczego ? / . Próbowałam dzisiaj to sobie wyjaśnić , poczytałam książkę

Przyznaję się jestem po fazie uderzeniowej / nie grzeszyłam / - ubyło mi 2,7 kg . Szkoda , że nie więcej !!! Trudno .
Pozdrawiam EWA
Spis linków
Spis linków
- Moranghinia
- 200p
- Od: 10 sie 2010, o 18:04
Witajcie 
też się skusiłam na dukana
jestem od 2 listopada zeszło z 91 na 86kg
nie chodzę głodna dobrze się czuję i chcę do lata mieć rozmiar 42
co do owoców to chodzi o cukier czyli fruktozę też uwielbiam owoce ale jak na razie daję radę
gorzej bedzie jak się pojawią arbuzy i truskawki mogłabym jesc je wiadrami (przed dietą oczywiście )

też się skusiłam na dukana
jestem od 2 listopada zeszło z 91 na 86kg

nie chodzę głodna dobrze się czuję i chcę do lata mieć rozmiar 42

co do owoców to chodzi o cukier czyli fruktozę też uwielbiam owoce ale jak na razie daję radę
gorzej bedzie jak się pojawią arbuzy i truskawki mogłabym jesc je wiadrami (przed dietą oczywiście )

Jestem na diecie od 13 listopada mam mniej 11 kg po pierwszej fazie zaczęłam drugą jest spadek masy ale dużo wolniejszy bardzo mocno przestrzegam zasad żywienia w pierwsze parę dni wpadłam w szał porządków bardzo dobra sprawa nie mam zachcianek ,mam tylko nadzieję że osiągnę moje 30 kg mniej .
Najbardziej zszokowana byłam utratą tak dużej ilości kg i centymetrów 97kg-86kg biodra 127cm-114cm pas 116cm-95cm
Pozdrawiam
Olga
Najbardziej zszokowana byłam utratą tak dużej ilości kg i centymetrów 97kg-86kg biodra 127cm-114cm pas 116cm-95cm
Pozdrawiam
Olga
- ewkapaw
- Od: 10 sty 2008, o 09:18
Witam OLGO
Aż tyle kg zgubiłaś
Niesamowite i moje gratulacje
Ja pozbyłam się 4,5kg i też się bardzo cieszę / Muszę przyznać , że mam z czego gubić mój nadbagaż
/.
Zapomniałam się zmierzyć na początku , ale spódniczki nie są już tak opięte
.
Olgo , a jak się czujesz - czy obserwujesz u Siebie jakieś dolegliwości
.

Aż tyle kg zgubiłaś

Ja pozbyłam się 4,5kg i też się bardzo cieszę / Muszę przyznać , że mam z czego gubić mój nadbagaż

Zapomniałam się zmierzyć na początku , ale spódniczki nie są już tak opięte

Olgo , a jak się czujesz - czy obserwujesz u Siebie jakieś dolegliwości

Pozdrawiam EWA
Spis linków
Spis linków
- Beatrice
- Od: 24 maja 2009, o 21:34
Ja zrzuciłam około 9 kilo, też się nie mierzyłam ale spodnie kupione niecałe dwa lata temu z tyłka mi spadły 

- xcbvr
- 0p - Nowonarodzony
- Od: 24 wrz 2010, o 16:13
Każdy kto ją stosuje powinien wziąć pod uwagę swoje choroby, jak np. problemy z nerkami
na które tak wielka ilość białka jest bardzo szkodliwa, nawet dla zdrowego człowieka z czasem
ta dieta da efekty uboczne. Jak chcecie... na tej diecie trzeba być już do końca życia a odstawienie
jej daje takie efekty że może się jej żałować. Myślę że lepszy efekt da wyeliminowanie cukru, napoi
gazowanych (jedna szklanka coli to jak szklana wody z 10łyżeczkami cukru) na opakowaniu oczywiście
0g tłuszczu tylko same węglowodany ale węglowodany w takim uderzeniu są zamieniane w ten najgorszy
tłuszcz prawie natychmiast po spożyciu. Poza tym koniec z mięsem, teraz każde jest naszpikowane hormonami
na wzrost, antybiotykami i sterydami, a my to jemy. te substancje są jednak w mięsie a w nas się kumulują.
Potem niektórzy się dziwią że dziewczyna ma wąsy albo że nic nie jedzą a tyją i mówi sie, że to wina hormonów.
Tak tylko jakich? Dobrze wiadomo jakich. Kluczem aby mieć dobrą linie to wybór tego co nam nie szkodzi
i nie wiem czy aż diety np. jak ta są nam do tego potrzebne. Wystarczy racjonalne myślenie.
na które tak wielka ilość białka jest bardzo szkodliwa, nawet dla zdrowego człowieka z czasem
ta dieta da efekty uboczne. Jak chcecie... na tej diecie trzeba być już do końca życia a odstawienie
jej daje takie efekty że może się jej żałować. Myślę że lepszy efekt da wyeliminowanie cukru, napoi
gazowanych (jedna szklanka coli to jak szklana wody z 10łyżeczkami cukru) na opakowaniu oczywiście
0g tłuszczu tylko same węglowodany ale węglowodany w takim uderzeniu są zamieniane w ten najgorszy
tłuszcz prawie natychmiast po spożyciu. Poza tym koniec z mięsem, teraz każde jest naszpikowane hormonami
na wzrost, antybiotykami i sterydami, a my to jemy. te substancje są jednak w mięsie a w nas się kumulują.
Potem niektórzy się dziwią że dziewczyna ma wąsy albo że nic nie jedzą a tyją i mówi sie, że to wina hormonów.
Tak tylko jakich? Dobrze wiadomo jakich. Kluczem aby mieć dobrą linie to wybór tego co nam nie szkodzi
i nie wiem czy aż diety np. jak ta są nam do tego potrzebne. Wystarczy racjonalne myślenie.
Pozdrawiam, Paweł