Widzę, że też jesteś nieźle zasypana na zewnatrz, a w domku kwiatki kwitną, dawno storczyków nie pokazywałaś, a masz takie piękne
Moje ogródki - Gucia 2009
- agrazka
- Przyjaciel Forum

- Od: 22 maja 2005, o 23:39
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Re: Moje ogródki - Gucia 2009
ładny i bardzo dużo ma kwiatków 
Widzę, że też jesteś nieźle zasypana na zewnatrz, a w domku kwiatki kwitną, dawno storczyków nie pokazywałaś, a masz takie piękne
serdecznie - Grażyna - Mój ogród...
- JAKUCH
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 19 paź 2008, o 21:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Bozenko czyli w domu masz już wiosenkę a na dworze zima . Fajnie wszystko zasypane u mnie równiez
- JSZFRED

- Od: 1 lut 2008, o 18:02
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witam Bożenko Noworocznie,
Ależ pięknie się prezentują te Twoje aranżacje ogródkowew tym białym puchu super, super, faktycznie ten śnieg na dachu to musi być ciężar, ja ze swoich tarasów zgarniam i zgarniam a tu znów sypie i sypie, pięknie to wygląda ale z niczym nie można przesadzać z ilościa śniegu też,
Ależ pięknie się prezentują te Twoje aranżacje ogródkowew tym białym puchu super, super, faktycznie ten śnieg na dachu to musi być ciężar, ja ze swoich tarasów zgarniam i zgarniam a tu znów sypie i sypie, pięknie to wygląda ale z niczym nie można przesadzać z ilościa śniegu też,
- gucia
- Przyjaciel Forum

- Od: 27 wrz 2007, o 18:27
Grażynko, ostatnio przystopowałam z zakupami i kwitną tylko niedobitki w koszyku
Na parapetach miejsce już się skończyło...pozostaje wyłącznie kolor zielony i sporo nowych pędów. Na nowe kolorki niestety trzeba będzie jeszcze poczekać
Pamiętam o Tetrastigmie dla Ciebie...mam nadzieję, że w końcu wpadniesz na kawkę

Witaj Asieńko
Ty tyrasz na tarach, a u mnie codzienna harówka na schodach
, czasami rąk już nie czuję. Jedyne pocieszenie, to to, że naszym roślinkom pod tą grubą poduchą jest cieplej
Jadzieńko, zima nadal daje nam popalić. Od rana znowu sypie i niestety do takiego zielonego kwietnia jest jeszcze bardzo, bardzo daleko

Pamiętam o Tetrastigmie dla Ciebie...mam nadzieję, że w końcu wpadniesz na kawkę

Witaj Asieńko
Jadzieńko, zima nadal daje nam popalić. Od rana znowu sypie i niestety do takiego zielonego kwietnia jest jeszcze bardzo, bardzo daleko

Pozdrawiam serdecznie, Bożena
Moje wątki
Moje wątki
- JAKUCH

Bożenko kiedy znowu powrócą takie widoki . Kurcze ten czas stoi w miejscu . U mnie też storczyki dopiero nabierają pędów . Właśnie skończył swoje kwitnienie dendrobium
- kogra
- Przyjaciel Forum

- Od: 30 maja 2007, o 18:02
Piękne są te twoje storczyki i jakie bujne !
A mój jedyny niestety zginął od ....misecznika.
Nie pomogło nic, żadne opryski ani ręczne usuwanie.
A mój jedyny niestety zginął od ....misecznika.
Nie pomogło nic, żadne opryski ani ręczne usuwanie.
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
-
goni@k

- Od: 18 wrz 2006, o 13:03
- Kontakt:
No to msz kochana kawał pola do popisu
Nie myślałaś żeby zrobic wrzosowisko, miejsce wydaje się idelane
Z bylin znoszących suszę to kojarzę wszelkie rozchodniki, rudbekia, czyściej wełnisty, rogownica kutnerowata, liatra kłosowa, juka, przetaczniki, floks szydlasty, który twzorzy fajne poduchy.
Jakieś niskie trawy fajnie by tam wyglądały.
Na pewno coś wymyślisz
Nie myślałaś żeby zrobic wrzosowisko, miejsce wydaje się idelane
Z bylin znoszących suszę to kojarzę wszelkie rozchodniki, rudbekia, czyściej wełnisty, rogownica kutnerowata, liatra kłosowa, juka, przetaczniki, floks szydlasty, który twzorzy fajne poduchy.
Jakieś niskie trawy fajnie by tam wyglądały.
Na pewno coś wymyślisz
- agrazka
- Przyjaciel Forum

- Od: 22 maja 2005, o 23:39
- Kontakt:
Wiedziałam, wiedziałam, że masz kwitnące cuda
, o sadzonce pamiętam
Mój M wybiera się na narty, to może mi się uda wpaść, jak drogi będą przejezdne
Mój M wybiera się na narty, to może mi się uda wpaść, jak drogi będą przejezdne
serdecznie - Grażyna - Mój ogród...
- gucia
- Przyjaciel Forum

- Od: 27 wrz 2007, o 18:27
Jadzieńko, i mnie strasznie czas się dłuży. Śniegu ciągle przybywa, pracy przy odśnieżaniu też
A moje dendrobium nie myśli o kwitnieniu i nie bardzo wiem czemu...przesuszone, przechłodzone i nic
Grażynko, tak mi przykro
Czasami mimo usilnej ochrony i mnie się nie udaje opanować choroby. Ostatnio walczyłam z wełnowcami na falku z przeceny. Zastosowałam Provado / spray + pałeczki do podlewania/ i jest ok
Kolejny marketowy falek ma chorobę grzybową...zastosowałam Topsin /opryski+ moczenie/ i jest nadzieja na jej zatrzymanie, ale bywa różnie
Gosieńko, roboty od wiosny mam na full
Za listę bylinek dziękuję
O trawach troszeczkę myślałam, bo na końcu tego kawałka mam rozrośnięte trawsko...niestety nie wiem, co to jest i jak z tym walczyć, ale część tej trawy zostawię i dosadzę, tak jak radzisz te niższe / dwie już kupiłam/ i przesadzę trawki, które dostałam od Bożenko-pileki

..to trawsko tak wyglądało jesienią...niestety zarosło już pokaźny kawałek i koniecznie muszę ograniczyć jego wzrost...a może wyrwać to wszystko i dosadzić tylko te, które rosną w kępach...jak myślicie
Wrzosowisko, super pomysł, ale z zakupami wrzosów niestety muszę przystopować, bo M patrzy na te moje, jakby nie było zbędne wydatki dość krzywo
, ale w przyszłym roku...kto wie
Grażynko, to super, mam nadzieję, że dojedziesz bez problemów
i spotkamy się w większym gronie
... Bożenka też przyjedzie w styczniu:D
A moje dendrobium nie myśli o kwitnieniu i nie bardzo wiem czemu...przesuszone, przechłodzone i nic
Grażynko, tak mi przykro
Kolejny marketowy falek ma chorobę grzybową...zastosowałam Topsin /opryski+ moczenie/ i jest nadzieja na jej zatrzymanie, ale bywa różnie
Gosieńko, roboty od wiosny mam na full
O trawach troszeczkę myślałam, bo na końcu tego kawałka mam rozrośnięte trawsko...niestety nie wiem, co to jest i jak z tym walczyć, ale część tej trawy zostawię i dosadzę, tak jak radzisz te niższe / dwie już kupiłam/ i przesadzę trawki, które dostałam od Bożenko-pileki

..to trawsko tak wyglądało jesienią...niestety zarosło już pokaźny kawałek i koniecznie muszę ograniczyć jego wzrost...a może wyrwać to wszystko i dosadzić tylko te, które rosną w kępach...jak myślicie
Wrzosowisko, super pomysł, ale z zakupami wrzosów niestety muszę przystopować, bo M patrzy na te moje, jakby nie było zbędne wydatki dość krzywo
Grażynko, to super, mam nadzieję, że dojedziesz bez problemów
Pozdrawiam serdecznie, Bożena
Moje wątki
Moje wątki
- JAKUCH

BOŻENKO moje dendrobium stoi na płn. oknie i cały czas go normalnie podlewam . Kwitnie tylko raz na rok zawsze na przełomie IX do teraz ma jeszcze ostatnie kwiatki a w listopadzie kupiłam dendrobium Nobile i tez jeszcze ma pare kwiatków .A teraz z innej beczki czy taki mół ze stawu nadaje sie nasadzeń kwiatków . Chcieliśmy z wnukiem trochę upiększyć takie nieużytki przed domem . Tam niestety mozna posadzić tylko roslinki cieniolubne ,gdyż kasztanowiec i akacje stanowczo zabierają słonce .
- Babopielka

- Od: 9 wrz 2007, o 19:28
Kawałek tego pola masz do zagospodarowanie ,ale co to na Ciebie
Nie wiem czy ja dojadę do Ciebie w styczniu ,jak taka pogoda będzie ,to będę w domu siedzieć na czterech literach

Nie wiem czy ja dojadę do Ciebie w styczniu ,jak taka pogoda będzie ,to będę w domu siedzieć na czterech literach
Widoczki jak zwykle powalające
no widzę Bożenko że znowu zagarniasz kawałek na PO czy już zaraziłaś któregoś z sąsiadów tak do pomocy
- kogra
- Przyjaciel Forum

Z pewnością ktoś taki by się przydał.
Zawsze to jakaś pomocna dłoń.
Zdrówka Bożenko Ci życzę.
I oby te plany się spełniły w realu.
Zawsze to jakaś pomocna dłoń.
Zdrówka Bożenko Ci życzę.
I oby te plany się spełniły w realu.
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- kogra
- Przyjaciel Forum

Bożenko jak tam zdrówko ?
Czy pączki dziś zjedzone ?
Powoli trzeba szykować się do sezonu - wysiewasz jakieś jednoroczne ?
Czy pączki dziś zjedzone ?
Powoli trzeba szykować się do sezonu - wysiewasz jakieś jednoroczne ?
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- FIGA

- Od: 16 cze 2007, o 10:21
Bożenko ja też czekam ( i klonik ) kiedy będziesz dostępna
Może byśmy się spotkały

Może byśmy się spotkały